#keittiöpahe

Lilou's Crush

Tarvinneeko tämä gurmeeotos edes sanoja?

Natan lanseeraama #keittiöpahe -haaste laskeutui tänne meikänkin keittiöön, sillä tänään tuo einesklassikkojen aatelinen, retroherkku parasta a-luokkaa laskeutui pöytääni, kun nälissäni ja lopen uupuneena kirppistelystä könysin kotiin.

Kihiseväksi kuumennettu roiskeläppä ja lasi jääkylmää maitoa seuraksi. Ihanan paheellista!

 

Kylmänä en sentään syö.

Kommentit

Tarja L. (Ei varmistettu)

Jauhelihapizzan voittaa vain vastaava meetwurstipizza :) Ah, niin paheellista!

Hertta
Lilou's Crush

uskotko, kun kerron, että en ole ikinä maistanut! Lapsuudesta muistan tonnikalapitsan, kinkkupitsan (siitä en tykännyt) ja tämän lempparini. uskaltaisikohan koittaa :)

Tasaraita

Mitä mitä, sehän on minun lapsuuden lempiruokani. Ne iltapäivät kun koulun jälkeen sohvalla tuijotin Marienhofia ja vetelin jauhelihapizzaa. :) 

Nykyään noita ei juurikaan tule syötyä, paitsi kipeänä. Silloin mikään muu ei maistu. Se on muuten jännä kun kipeänä on aina vaan joku tietty ruoka mitä saa alas. Mulla se on tuo pizza ja appelsiinimehu sekä kurkku. 

Hertta
Lilou's Crush

Marienhof! En kestä! Itse en tykännyt siitä sarjasta, kun oli mun makuun jotenkin liian värikkäät lavasteet (joo, kattia kanssa, mutta näin on mieli merkillinen). ja mulla on ehkä kummallisin sairastustapa ikinä (pl. vatsatauti): KAIKKI maistuu. Syön sikana. Outoa.

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Yääääääääääääääääääk :D Maailmassa on aika harva ruoka joista voin aivan rehellisesti sanoa että en tykkää yhtään. Niitä on lakritsijäätelö, mustamakkara (Atrian "verimakkara" sekä poronverimakkara on hyvää ja EI, ei ole sama asia) ja vuohenjuusto, sekä tämä, roiskeläppä. Yyhhyhyh. Metripizza on kans aika jäätävää mutta sitä syö jos on pakko :D

Hertta
Lilou's Crush

hih, mulle se metripizza on jo ulkonäön vuoksi ehdoton ei (hehee, tämä läppähän onkin varsinainen lautasmallin kukkanen...). Vuohenjuusto maistuu myös, verimakkarasta vain se ihan ehta versio, mutta lakujäde (pappagallon) on suurin herkku. Ei ainakaan syötäis toistemme eväitä :D

iidami
Bambino

Ahh Saarioisten roiskeläppä <3 kinkku on oma suosikkini - tai ainakin oli, ei ole nimittäin vuosikausiin tullut syötyä :) ehkä seuraavalla suomen-keikalla, ihan vaan nostalgiasyistä! 

Hertta
Lilou's Crush

Sun täytyy! Sillä maku on ihan sama kuin lapsena! Tuttua ja turvallista <3

I love mondays

Uskotko jos kerron etten ole koskaan maistanut roiskeläppää? Meillä ei lapsena ollut mikroa niin en oo silloin tutustunut ja nyt on kyllä kynnys lähteä kokeilemaan noussut aika korkeeksi ;) mutta pinaattiletut, ah ne oli vakiolounas töissäkin. 

Hertta
Lilou's Crush

On se sitten uskottava, vaikka vaikiaa tekee :D Pinaattilettuja täällä kanssa toisinaan syödään, ne menee melkein herkku-kategoriaan tosin.

Nata - White Trash Disease

hahah huikeeta! mä söin kourallisen pähkinöitä ja treffin hampurilaisen, piti saada kunnolla energiaa kirppistelyn jälkeen. oli ni kova meininki taas :D

Hertta
Lilou's Crush

Torimummo <3 Tyypillä tommonen gurmeeateria...

EMerituuli
Loxodon

Mun lapsuudessa äiti paheksui näitä roiskeläppiä kuin demoneita! Kadehdin kavereita joilla oli kotona pizzapäiviä ja ruokana näitä helvetillisiä roiskeläppiä. Vannoin, että sitten kun muuta pois kotoa, ostan heti jääkaapin täyteen roiskeläppää - kaikkia mahdollisia makuja! 

No jotenkin se sitten unohtui ja tajusin nyt, että en ole vieläkään maistanut roiskeläppää!! Uskomatonta! Lisään tämän vääryyden korjaamisen tämän viikon to-do-listalle. Odotukset ovat korkealla. 

Hertta
Lilou's Crush

Meillä syötiin myös ranskanleipää jossain vaiheessa, joka tuntuu nyt aivan käsittämättömältä :D  Pullan päälle voita... Itse paistelen tosin siitä joskus köyhiä ritareita. Ikinä ei muuten roiskeläppä tai mikä toinen paheeni, lihapiirakka, ollut varsinainen pääruoka, vaan aina joku hätävaravälipala. Eikä ny usein, mutta sillein että jäi selvästi lämmin lapsuuden kaikumo tähän einekseen :)

EMerituuli
Loxodon

Nyt on roiskeläppä jääkaapissa odottamassa iltaa! Ja maitoa. Tarkistin kaverilta, että maito kuuluu ehdottomasti tähän ruokajuomaksi. Tätä päivää on odotettu nyt noin 15 vuotta! 

T-100
(G)ROUND ZERO

Oi ei, tämähän on #keittiöhyve!

Hertta
Lilou's Crush

haha, no nii-in! Kaikki ei vaan tajuu!

veeeeraK (Ei varmistettu) http://www.tyyliametsastamassa.fi

Haha, toi on myös mun guilty pleasure, mut mä tuunaan sitä aina laittamalla lisää juustoo, ihan vaikka Oltermannia tai mitä kaapista löytyykään. Ja aikoinaan festarireissuilla näitä syötiin aina kylmänä. :D

Hertta
Lilou's Crush

Meillä oli tapana laittaa tabascoa ja oreganoa ja muita mausteita. Nykyään menee tälleen ihan raakana, mutta kylmänä ei kyllä pysty, pitää olla ihan kihisevän kuuma! Ahhh!

Aisha J
Aisha

Hehheh, juuri pari päivää sitten iski himo roiskeläppään! :'D Viime kerrasta olikin vuosia aikaa. Mies oli ihmeissään, mutta ihan tyytyväinen ateriaan kyllä :D

Marski (Ei varmistettu)

Hah, roiskeläppä! Opiskellessani ammattikorkeassa restonomiksi eräs opettajistamme oli tämän neronleimauksen keksinyt. Saarioisella oli kuulemma pitänyt aikoinaan kehittää iän ikuiselle karjalanpiirakalle trendikkäämpi ja nuorison hyväksymä jatkaja :D

Hertta
Lilou's Crush

Oooh! Oodi hänelle! Vaikka maistuu ne karjalaisetkin :D

Misme (Ei varmistettu)

Hahah! Tämä oli superherkkuani joskus lukioaikoina ;) Tuohon vielä reilu tujautus oreganoa päälle (ja jos oikein hifistelyyn ryhdyttiin, niin pari viipaletta juustoa vielä ennen mikroon laittamista) - ja ei kun ääntä kohti! ;)

Nimim. ei vielä silloin superpuuroja ja hippismoothieita... :)

Hertta
Lilou's Crush

Joo, oreganoa! Todellakin! Juuston päälle en vielä silloin ymmärtänyt, aloitin syömään vasta aikuisena :D superpuuroja en oikein saa alas vieläkään, pitänee varttua vielä tovi, mutta pitäisikin taas aloittaa smoothiehippeily, ja tilata uudet spirulinat, jotka babyaikaan jätin pois! Jes, hyvä muistutus, kiitos :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.