Ken keppiä pelkää, ei ole nähnyt näitä!

Lilou's Crush

Pitkästä aikaa pieni tovi pystyssä! Halusin nimittäin kuvata teille tärkeimmän asusteeni tänä syksynä -vähän toisenlainen, kuin olisin itse olettanut vielä hetki sitten.

Valitettavasti tilastollinen todennäköisyys taitaa sanoa, että yksi jos toinenkin teistä nuppusista harmi kyllä teloo koipensa jollakin lailla elonsa aikana. Haluan siis jakaa tämän ilonaiheeni ihan vain varmuuden vuoksi.

Värilliset, ergonomiset kainalosauvat. Kauneus ja käytettävyys kapeissa paketeissa.

Kaiffarini kyseli kuulumisiani tsätin kautta, ja vinkkasi ystävänsä työpaikasta Respectasta, josta oli saanut viime talvena kipsikoipensa kavereiksi ergonomiset sauvat. Olin luullut, että apuvälineliikkeet ovat vain ammattilaisten paikkoja, mutta Respectasta kuka tahansa voi hakea elämää helpottavia juttuja, kuten juuri näitä kyynäsauvoja, noukkimispihtejä (tästä tuli samantien lapseni lempilelu, jota en saanut juuri nyt lainata, ilmeisesti pakko esitellä se sitten myöhemmin, eri kätevä väline sekin), polvitukia, tukipohjallisia, ja sitten toki esimerkiksi sähköpyörätuoleja. Eli pienistä apuvälineistä vallan suuriin. (Eräs pienistä arjen helpottajista muuten päätyi ostoslistalleni -purkinkannen avaaja isoisälleni ja varsin iäkkäälle supernais-kummitädilleni.)

Mutta takaisin kepakoihin: kun kurkkasin keppimalleja esitteestä, hihkuin hetken ihan puhdasta, joskin Panacodinhuuruista iloa: en olisi voinut kuvitella, että kyynärsauvat voisivat olla coolit! Sekä asiallisen näköiset että iloiset yhteen syssyyn.

Kyynärsauvat ovat pehmustetut tuosta kämmenosastaan, ja se on todella tärkeä ominaisuus, sen olen saanut huomata. Vuodatin hikikarpaloita ensimmäisinä päivinä, kun tottumattomat kämmeneni olivat kannatelleet rappuja noustessa koko kehoni painon kovia muovikädensijoja vasten ja niitä särki valtavan paljon. Kipeät ovat vieläkin, mutta kenties alkaa helpottaa tämän edistyneemmän välineurheilun myötä :)

Voisi luulla, että viimeisen päälle olevat kepakot ovat kalliit, mutta mitä vielä - tämä malli maksaa ripsun vaille 25€, joten jos kepit kulkevat matkassa niinkin monta viikkoa kuin itselläni, ergonomia ja mielenpiristys on todellakin joka euron arvoinen. Itsellen sain ilokseni nuo kirkkaan turkoosit kepakkoiset, kaunis kiitos siitä Respectan väelle!

PS. Erilaisia apuvälineitä saa lainaksi sairaaloista, mutta siellä valikoima on luonnollisesti vain perusmallit kattava.

Kommentit

vierailija (Ei varmistettu)

Harrastin keväällä polvileikkauksen takia kolme viikkoa "sauvakävelyä" juuri niillä perusmalleilla ja sormenpäät rupes puutuu. Hyvä keksintö tää pehmuste.
tsemppiä sulle: mari

Hertta
Lilou's Crush

Kiitti Mari kovasti! Voin vain kuvitella, että on kätöset kovilla, jos pitkään pystyssä kepittelee! Hitsi kun sulla ei ollut pehmikkeitä! -itse olen vasta sauvakävellyt ihan muutamia minuutteja, pisimmillään pystyssä yhtäsoittoa kenties 10 -ja sitten olikin polven tilalla jalkapallo. Kärsivällisyys koetuksella...

nansk

Laskeskelin tässä, että olen kävellyt sauvojen kanssa erinäisten polvivammojen (joskus myös satunnainen nilkka) takia yhteensä jonkun viitisentoista-parisenkymmentä viikkoa - olisivat käsipehmusteet tulleet tarpeeseen. Siihen kyllä tottuu pidemmän päälle, mutta ne ensimmäiset päivät ovat tuskaa joka kerta! Ja ainakin käsien lihakset kehittyivät, kun noilla hyppi kuusikin viikkoa putkeen (:

Onko noissa "jää"piikkejä ollenkaan? (eihän ne missään jäällä tehoa, liian isot ja tylsät. Lumessa kyllä.)

Hertta
Lilou's Crush

näissä minun ei ainakaan vakkarina ole jääpiikkiä, mutta voisinpa kuvitella, että saatavissa? Ai hurja sentään, on se luojan lykky, että meitsiläinen kompuroi kesäaikaan kepeillä, talvella en uskaltaisi liikkua varmasti edes ulos ovesta! On muutaman kerran kylppärissäkin meinannut käydä kalpaten! Toivottavasti sun jalkavammat on nyt pysyvästi siellä historiapuolella!

nansk

Toivotaan näin - viimeisin (toivottavasti viimeinen) leikkaus on ainakin puoli vuotta auttanut suunnattomasti! Kannattaa katsella - jos missään on olemassa - sellaisia vähän piikkimattojen tapaisia pohjia noihin, tai jonkunlaista liukuestojuttua, pikemminkin kuin sellaisia jääpiikkejä. Jos joskus käy köpelösti talvella, niin nuo kumipäät luistaa aivan järkyttävästi! Siinä on monta uutta vammaa lähellä jos tarpeeksi korkealta kaatuu. (Itsellä ei niin paha kun olen alle 160 pitkä, mutta siellä taitaa olla vähän eri juttu :D)

annemi

Vau, todella kivat kävelykepit ja mitä ihania värejä! olin ihan varma että nämä ovat todella kalliita, mutta hintahan on todella asiallinen :)

ps. suloiset TOMSit ;)

MiaMatleena (Ei varmistettu)

Kaikkia muitakin apuvälineitä saa kivan näköisinä, kun vaan jaksaa etsiä ja löytää :) Terveyskeskuksissa ja apuvälinelainaamoissa on aina (usein) apuvälineet tylsiä ja ankeita, jotta ne sopisivat moneen makuun. Kannattaa myös muistaa, että "apuvälineitä" voi löytää myös tavallisista kaupoista, esim. kevyen tukiliivin (selälle) voi korvata laadukkailla tukea antavilla alushousuilla. Ja monet apuvälineet on käteviä ihan muutenkin esim. juuri erilaiset purkinavaajat (suojaavat niveliä ja ennaltaehkäisevät vanhuuden vaivoja :D).

Iisa

Oo, hienot! Tsemppiä, Hertta!

Tasaraita

Ihanat ja niin pirtsakan väriset. Ainakin nuo ovat erottuva ja persoonallinen asuste syksyyn. Et ainakaan huku massamuodin sekaan. :)

Niin ja kiitos Niken lenkkarivinkistä. Hankin freerunit itselleni, tosin en Stockalta, ne eivät nimittäin olleet tilanneet sinne naistenkoossa kuin vain pinkkiä.  Intersportista löytyi ja olivat onneksi sielläkin pienessä tarjouksessa. Selästähän löytyi nyt sitten välilevynpullistuma magneettikuvista. Hyvä juttu ja suuri helpotus on että kipujen syy selvisi vaikka tk-lääkäri väitti ettei mitään vikaa ole ja passitti vaan aina kotiin. Onneksi yksityisellä sai sitten tutkimuksia. Huono juttu on se että sille ei nyt juurikaan voi tehdä mitään. :(  hyvät kengät onneksi vähentävät kipuja kävellessä ja liikkuminen on sujunut taas vähän paremmin. :)

Anna Karhubear

Noi on tosi nätit eivätkä edes kalliit! Olisinpa tiennyt omina kepittelykuukausinani noista... Ihanaa, että apuväleitäkin saa noin nätteinä! Itse ihailin tuossa taannoin erään tuntemattoman vanhan  rouvan tosi stailia kävelykeppiä ja mietinkin, että tuossahan on markkinarako - vaikka tarvitsee apuvälineen, ei tarvitse tinkiä tyylistä.

Toimari (Ei varmistettu)

Myös apteekeissa on joitakin pienapuvälineitä. Ja tosiaan apuvälinelainaamoista (sairaaloiden yhteydessä) saa monenlaisia apuvälineitä ilmaiseksi, jos vain on oikeasti tarve. Ne ovat tietysti "tylsiä", koska ei ole varaa hankkia kaikkein hienoimpia ihmisille ilmaiseksi annettavaksi. Apuvälinelainaamoista saa mm.
- kyynärsauvat/kainalosauvat (ja niitä ei ole pakko koskaan palauttaa)
- manuaaliset pyörätuolit ja tarvittavat lisäosat
- 4-pyöräiset kävelytelineet eli rollaattorit. Ja niitä on monen mallisia ja värisiä.
- Tarttumapihdit (joita kutsuit osuvasti noukkimispihdeiksi), sukanvetolaitteet, sängynjalankorottimet, jopa korotustyynyt esim. matalaan nojatuoliin
- ruokailun apuvälineet (no nämä saa toimintaterapeuteilta, en tiedä saako apuvälinelainaamosta suoraan), kuten taivutetut ruokailuvälineet, paksunnokset varsiin, painavat lusikat yms. & purkinkannenavaajat ja erilaiset muokatut leikkuuveitset. Lisäksi toimintaterapeuteilta saa peseytymisen apuvälineitä, kuten pitkävartisen kamman ja selänpesujutun (termit hukassa).
- suihkujakkarat, suihkutuolit, wc-korotukset (jos esim. on pitkä ihminen ja wc-istuin kovin matala), tukikahvat kylpytilaan taikka wc-istuimeen
- wc-huonetuolit, suihkupyörätuolit
- lisäksi toimintaterapeutin lausunnolla voi saada esim. nousutuen/kolmiotuen/apinapuun sänkyyn ja muutostöitä kotiin (kuten kylpytilan tukitangot). Ja vammaispalvelun kautta saa tt-lausunnolla esim. luiskat ja kynnysten poistot.
- ja paljon muuta!

Vanhuksille apuvälinelainaamo tulee usein tutuksi, mutta nuoremmat ovat varmaankin melko tietämättömiä tällaisesta ilmaisesta palvelusta, jonka kaupunki tarjoaa.

Terkuin toimintaterapeutti

Vierailija (Ei varmistettu)

Söpön väriset kepit <3
Mä sain kyllä sairaalasta pehmustetuilla kädensijoilla varustetut kepukat, mutta tosin ankean mustan/metallin värissä. Oli hyvät, ei menneet kädet niin kipeäksi. Vuosi sitten, kun tuli murtuma jalkaan, niin terveyskeskuksesta sain juuri sellaiset kivikovilla kädensijoilla varustetut kepukat.

Mutta kiva tietää, että noita saa suht halvalla, jos tarvetta on. Seuraavan kerran haen itelleni tuollaiset pirtsakat kepit.

Pee, joka ei jaksa kirjautua (Ei varmistettu)

Tsemppiä Hertta, on kyllä iloisen väriset kepukat!

Huomio kiinnittyi kuitenkin oransseihin Tomsseihin! Ostitko nekin täältä Nykistä viime reissullanne? Teitkö muuten empiiristä tutkimusta, että mistä Tomssit kannattaa täällä ostaa?

terkut trooppisesta Midtownista!

Supertyylikkäitä keppejä kerrassaan! Ja ihailen sun positiivisuutta! Kaikkea on sattunut ja jaksat aina olla niin upea <3 Paljon tsemppiä ja jaksamista <3

Onnen omenia (Ei varmistettu)

Olisinpa minä tiennyt tuollaisista reilu vuosi sitten, kun kävelin keppien kanssa 12 viikkoa... :P Liukastuin viimeisillä liukkailla silloin keväällä ja polvi meni aivan tuusan nuuskaksi, niin ettei lumpio pysynyt sijoillaan ja muuten kaikki siitä ympäriltä repesi. Pitkä oli tie takaisin kävelemään normaalisti, mutta nyt puolentoista vuoden jälkeen rupeaa olemaan polvi parempi :) Minulla oli niihin aikoihin vielä muutaman kuukauden ikäinen vauva, se toi hommaan vähän lisähaastetta ;) Paranemisia sinulle, kyllä se aika menee sitten kuitenkin nopeammin kuin arvaisikaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.