Kerro vinkkisi varovaiselle talvijuoksun aloittajalle!

PC280154.JPG

…Otsikkoa pitäisi korjata suuntaan ”varovaisesti varovaisen talvijuoksun aloittamisesta haaveilevalle”, mutta menkööt näin ytimekkäämpänä.

Vaikka nyt saatiin lunta ihan mahtavasti talven ykköslajiani eli hiihtoa ajatellen (hmmm… tosin se taitaa olla muuttumassa inhokkini suuntaan, eli vedeksi, tuota pikaa…), mielessä on muhinut ajatus siitä, että en malttaisi odottaa ensi kesään sen suhteen, kestääkö operoitu polveni juoksentelua. Itselläni ei ole talvijuoksusta laisinkaan kokemusta, sillä astmani on estänyt juoksun jo alhaisilla plussa-asteilla koko elämäni, mutta nyt tuntuu siltä, että astma on hallinnassa niin hyvin, että uskaltaisin kokeilla. Jännää! Mutta voi kuinka olen pihalla.

Pyytäisinkin siis apua: sinä kokenut kylmäkipittäjä, auta naista hangessa ja kerro maks. -3C pakkasissa korkeintaan viiden kilometrin pyrähdyksiä juoksevalle, joka juoksee suhteellisen kovaa lämpiminä aikoina

– Millaiset vaatteet toimii parhaiten noilla asteilla. Hiihtohousut löytyy, ohuehkot fleecetrikoot juoksuun löytyy, samoin pitkähihainen juoksupaita, ei millään ihmeellisillä ominaisuuksilla, sekä juoksupipo ja hiihtohanskat. Kesäjuoksuille on ihan ohuenohut tuulitakki. Perusfleecetakki löytyy, mutta siinä kai tulee hiki? Saisiko näistä osasista ehkä koottua toimivan systeemin, ja entäpä muuta mitä ehkä kaipaisi? 

– Riittääkö maastojuoksulenkkarit, jos ei ihan pääkallokeleillä aio juosta (kaatuminen on ehdoton ei, sitä ei polvet kestä!) 

– Kannattaako vauhti pitää huomattavastikin alhaisempana kuin kesäaikaan?

-Mitä en osaa edes kysyä? Kerro sekin 🙂

Kiitos jo tuhannesti etukäteen, jos vinkkisi maltat jakaa 🙂 

Kommentit (25)
  1. Kiitos kiitos kiitos kaikille vinkeistä! Pikaisesti oli pakko tulla kertomaan, että teidän avullanne tänään kirmasin ekan koelenkin aivan täydellisen onnistuneessa varustelussa 🙂 superjee! Palaan tähän vielä, for sure!

    1. Minä ”satsasin” H&M:n talvijuoksutrikoihin ja ne ovat toimineet vallan hyvin.
      Tosin Asicsin Windstopperit kiinnostaisivat, mutta hintaero on aika suuri.

  2. Moikka! Jos liukastelu pelottaa ja investointi talvijuoksukenkiin ei heti nappaa, niin suosittelen minäkin noita kenkiin kiinnitettäviä nastoja kokeeksi. Mulla on jotkut todella perusnastat, jotka maksoivat varmaan noin 15e viime vuonna stadiumissa. Ilman nastojakin pärjää kyllä hyvin, jos ei ihan luistinradoilla juokse, mutta mulla noi nastat on toimineet hyvin ja tuoneet vähän lisää turvallisuuden tunnetta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *