Kerrossänky pieneen tilaan

Kaupallinen yhteistyö: Niemen tehtaat

Mistä kerrossänky pieneen tilaan

Jos olet joskus etsinyt kompaktin kokoista kerrossänkyä, taidat tietää laillani, että se ei ole tosiaankaan ole hommista helpoin. Usein lapsillekin tarkoitettujen sänkyjen leveys on likimain metrin luokkaa, ja pituutta parisen metriä.

Onneksi löysimme Niemen tehtaiden klassikkosängyn, kun etsimme mökille hyvin nafteihin neliöihin ja matalaan huonekorkeuteen tytöille sänkyä. Tyttöjen huone on kulkumatkalla saunaan, eli sen seiniä rikkoo kaksi ovea -pelasimme todellakin senttien, jos ei jopa millien kanssa huonekalutetristä. Lasten petien lisäksi siellä nimittäin on päätyseinän mittainen kaapisto ja senkki säilytystä varten. Halusimme, että tila ei ole täyteen tuupattu, vaan että siellä on mukava olla. Tämä sänky on mitoiltaan 171 cm pitkä, 71cm leveä ja 142 korkea, eli ei tarvitse olla hurjapää uskaltaakseen nukkua yläsängyssä. Sängyn alle mahtuu silti vielä varsin kivankokoinen lelulaatikkokin.

Niemen tehtaiden kerrossänky täytti kaikki kriteerit, niin kooltaan kuin ulkonäöltään. Se on tyylipuhdas, siro ja ilmava klassikko, jossa ei ole mitään ylimääräistä, mutta valtavasti kaikkea hyvää. Koon ja ulkonäön lisäksi siinä miellyttää niin kotimaisuus  kuin vielä turvallisuuskin, nimittäin riittävän korkeat laidat takaavat pienemmällekin pyöriskelijälle unien kyydissä pysymisen läpi yön

Parin palan palapeli

Käyttökokemuksia on kertynyt nyt liki neljän vuoden ajalta, eli toden totta tiedetään, mistä puhutaan. Ensimmäinen positiivinen huomio tuli jo ennen kuin koko sänky oli edes pystyssä.

Aloitimme sängyn kokoamisen aivan liian myöhään illalla kun olimme pienten vastoinkäymisten jälkeen päässeet  viimein saareen, ja pohdimme, että lapset pääsevät ehkä aamiaisaikaan petiin.Mutta toisin kävi! Sänky tuli pitkälti valmiiksi koottuna.

Itse saunotin lapset, ja kun päästiin ulos, sänky oli jo valmiina patjoja myöten. Siitäpä ei sitten tullutkaan napattua kuvaa, kun mönkivät samantien unille pitkän päivän päätteeksi. Siinä, missä kokoaminen oli helppoa, samoin oli purkaminen, kun sänky piti jonkin ajan kuluttua siirtää lattiaremontin tieltä sivuun.

Sänky muutti uuteen kotiin

Aika haikea oli se hetki, kun totesimme, että esikoinen oli edellisestä kesästä venähtänyt sellaiseen mittaan, että kerrossängyssä nukkuminen onnistui vain sykkyrällä. Samaan aikaan mietimme kuopukselle uutta sänkyä, sillä vanha oli turhan massiivinen uuteen kotiin. Puoliksi leikilläni tuumasin, että mitäs jos tuotaisiinkin tuo kerrossänky kotiin -ja siitähän kuopus innostui. Ajattelin toki alkuun, että lopulta käyttöön tulisi vain tuo alasänky, mutta toisin kävi.

Yhtenä syksyisenä päivänä ennen järven jäätymistä, tuotiin poikkeuksellisesti muuttokuormaa mökiltä kotiinpäin, ja kannettiin sänky sisään. Miten hyvä idea se olikaan! Siro sänky istuu paikalleen paljon vanhaa paremmin, ja huone tuntuu tilavammalta, vaikka uusi peti onkin kaksikerroksinen.

Myöskään pienten  yövieraiden majoittaminen ei ole enää juttu eikä mitään, kun kaverille saa pedattua majapaikan ilman patjarallia. Meillä tuo vieraspetaus nimittäon on sanamukaisesti ollut ralli, todellinen hundkarusellen, koska koira on varsin innostunut vieras-ilmapatjastamme, erityisesti täyttövaiheessa…

Alkuun lapsi nukkui yläsängyssä,ehkä vain siksi, että se viimein vapautui isosiskolta, mutta muutti pian alakertaan. Kuulemma tykkää siitä, että alasänky on pieni pesä. Yläsänky on puolestaan pyhitetty leikki- ja lukuhommiin, ja sinne on myös hyvä nostaa turvaan pehmot talon karvaiselta kaverilta.

Tällainen on tämän kerrossängyn, joka nimellä Lähtevä Laivakin toisinaan on tunnettu, tarina tähän saakka. Mökkivuode, maja,siskossänky,  piilopaikka, vieraspeti, leikkipaikka, lukusoppi, oma nurkka. Niitä kaikkea on meille saatu, kun muutama vuosi sitten Niemen tehtaiden klassikkosänky meille saapui. Ja käytössä pysyy, niin kauan kuin kuopus siihen vain mahtuu!

Niemen tehtaiden verkkosivuilla on vielä 6.6. 2022 saakka voimassa -15% alennus nimenomaan tästä klassikkomallista. Tarjolla on myös uudet kauniit sävyt syreeni ja savunsininen, jotka on suunniteltu yhteistyössä Karoliina Pentikäisen kanssa.

PS. Sänkyyn saa hankittua Niemen tehtailta täsmälleen sängyn mittojen mukaan olevan patjan, mutta jos sattuu paksumpaa patjaa kaipaamaan, myös Ikean 70×160 senttinen patja on oikein hyväksi havaittu, meillä täällä kotona sellaiset.

PPS. Minusta tuntuu, että nukuimme aivan samanlaisessa sängyssä pikkuveljeni kanssa lapsuuden kesämökillämme. Muistan hyvin, kuinka kiipesin keltaiseksi  todennäköisesti 70-luvulla maalattuun sänkyyn heittämällä rivakasti oikean jalan laidan yli ja pinnistin perille, tikkaita ei meidän sängyssä ollut. Nukkumatin ollessa myöhässä, riiputtelin päätäni kaiteen reunan yli  ja irvisteltiin ja supateltiin veljen kanssa iltamyöhälle, kun iskä ja äiti juttelivat omiaan öljylampun valossa tuvan puolella. 

koti sisustus lapset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *