Kesä tanssien

Lilou's Crush

Tulevan kesän kulutetuimmat tossut näyttäisi olevan nämä.

Vain hetki sitten aloittamani balettiharrastus on vienyt mukanaan. En harmikseni pääse kaikille kevään tunneille omassa ryhmässäni perheen menojen vuoksi, ja syyskausi tuntuu olevan valtavan kaukana. Vedin siis henkeä, ja ilmottauduin klassisen baletin intensiivikurssille kesäkuuksi: joka arki-ilta perjantaita lukuunottamatta se on sitten attitude, battement, relevé, plié ja cou-de-pied ja mitä kaikkea vielä -on hauskaa, miten hyvin aiemmin vieraat termit tarttuvat mieleen, kun aihe kiinnostaa. Ranskan opinnot alkoivat siis harvemmin arjessa tarvittavin termein...

On ihan mahtavaa olla näin innoissaan jostakin ihan uudesta!

Toivon todella, että juuri tuolloin viimeisillään oleva remontti ja loman alla aina hullun kiireiset työviikot niin itselläni kuin miehellä mahdollistavat tämän kurssin toteutumisen. 

Kommentit

Tasaraita

Kuulostaapa kivalta! Tanssiminen on kyllä niin mielettömän hauskaa ja tehokasta liikuntaakin.

Monesti on harmittanut kun omat tanssit on jäänyt Helsinkiin muuton jälkeen. Täällä on vaan tanssikouluissa niin kallista että kovin intensiivisesti sitä ei itsellä ole mahdollista harrastaa. Ja entisenä intensiiviharrastajana se on vähän niin että kunnolla tai ei ollenkaan. Kiva että sinä olet löytänyt tanssin ilon ja tuo intensiivikurssi kuulostaa hauskalle. Siellä on tunnelma varmaan vähän kuin kesäleireillä nuorena. :)

Hertta
Lilou's Crush

Hinnat on kyllä tosi kovat -esim. Tämä jatkokurssi mitä nyt käyn, on 20€/kerta, kun kesken kauden yhden tunnin hinta kausimaksulla oli VIELÄ kalliimpi. Intensiivi sen sijaan: 12 kertaa 130€, jo kohtuullisempi. Kuntokeskuksissa sitten joissain on tanssiakin, Elixia-SATS -kk hintani on muistaakseni 59€ ja saa humpata (jos löytää sopivat tunnit ja mahtuu niihin sisään...) niin paljon kuin ehtii.

Tasaraita

Joo Elixian jäsenyys löytyykin ja yritän aina välillä päästä sinne joillekin tanssillisille tunneilla, mutta siellähän se tanssikärpänen vasta herääkin. :D

On vaan nää mun aikataulut nykyään sellaiset ettei oikein ehdi ryhmäliikuntatunneilla alkuillasta ja varsinkaan arkisin. Oon nykyään sit enemmän punttimimmejä ja kivaa se raudan nostelukin on.

Hertta
Lilou's Crush

Niin tiiän tämän aikataulutaistelun... vitsi, oikein harmittaa, kun en koskaan ole sitä punttiskipinää löytänyt!

Oi kuulostaa hyvältä. Itselläni jäi tämä kevät just noin, olen koko ajan menossa viikonloput niin ei paljon olisi viikonlopputunneille asiaa. Sen sijaan koko kesäkuun olen näillä näkymin täällä ja tuo hinta kuulostaa kyllä enemmän kuin kohtuulliselta. Hmm..

Hertta
Lilou's Crush

Eikö kuulostakin. Ei ilmainen missään nimessä, mutta tuntimäärään nähden varsin kohtuullinen hintakin.

TuuliaTuuli (Ei varmistettu)

Hei, missä tanssikoulussa on tuollainen intensiivikurssi? Kuulostaa mahtavalta. Täällä myös innokas aikuisharrastaja (Hgin tanssiopistolla tähän asti käynyt), olen muutaman vuoden tanssinut ja tuntuu että joka vuosi innostun vaan enemmän. Ihan huimaa miten näikin vanha aloittelija voi kehittyä. Vaikkakin mitä pidemmälle edistyy, sitä paremmin tajuaa miten hemmetin vaikea laji se on :p Mutta sellaisen vinkin annan, että jos olet innokas oppimaan, ja opettajasi on sellainen joka ei anna henkilökohtaisia kädestä-pitäen-korjauksia, kannattaa kokeilla muitakin opettajia. Se oma tekniikka kehittyy ihan eri lailla, jos opettajaa oikeasti kiinnostaa jokaisen oppilaan henkilökohtainen kehitys, eikä vaan pitää tuntia ja huikkailla yleisiä korjauksia. Tällaiset opettajat ovat harmi kyllä aikuisoppilailla suht harvinaisia.

Hertta
Lilou's Crush

No kuule just siellä sun koululla :) ja myös teille edistyneille omansa! Käy ihmeessä katsomassa kesän kurssit, just aukesi!

tuo on tosi hyvä kommentti, tuo ohjaaminen, etenkin kun on tärkeää oppia liikkeet heti oikein. Tällä viikkotunnillani on aivan käsittämättömän hyvä ope -jatkuvasti kulkee kaikkien asentoja läpi ja korjailee. On saanut minutkin venymään uskomattomiin suorituksiin :) toivottavasti intensiivilläkin!

ehkä nähdään opistolla, lupaa sanoa moi sitten!

TuuliaTuuli (Ei varmistettu)

Hei kiitos tuosta vinkistä, en ollut tajunnut moisia tiivareita! Upeata että sulla on noin hyvä ope. Sen on pakko olla NS? :)

Hertta
Lilou's Crush

Tää on Suomalainen voimisteluseura! Ope on Maria Prokhorova, aivan ihastuttava :)

TuuliaTuuli (Ei varmistettu)

Kiitti tiedosta! Loistavaa että oot löytänyt noin hyvän opettajan :)

baletti4eva (Ei varmistettu)

Ihan parhaat opettajat ovat Gabriella ja Marie(-Pierre) Footlightilla! Aloitin itse vähän päälle 30-vuotiaana nollasta, innostuin hulluna ja kävin parissa vuodessa monta kertaa viikossa ja sain hilattua itseni jatkotasoille. Sitten tuli pari lasta, mutta mitäpä niistä... nyt taas jatkuu! :) Mutta oikeasti, opettajia on paljon ja laidasta laitaan, mutta tässä on sellainen kaksikko, etten vaihtaisi pois! G on tarkka ja pedagoginen, tiukka italialalinen mutta aina huumori mukana (on nyt poissa, mutta pitää tiiviskurssin pääsiäisenä ja toivottavasti kesälläkin), M taas entinen Köpiksen baletin ensitanssija ja mitä hurmaavin persoona. Tarvitseeko muuta sanoa? ;) M:n keskiviikon ensimmäiselle tunnille voi varmaan mennä tuntilipulla kokeilemaan, varmaan pärjäisit siellä, samoin G:n perustasolla. Siis ihan tämmöinen villi veikkaus vaan ihan sun tanssimista näkemättä! :D

Hertta
Lilou's Crush

Oi kuulostaa täydelliseltä hurahtamiselta :) ja ihanalta! Aivan ihanalta!

juuri soitinkin muutama päivä sitten footlightiin, G:lla olisi siellä pääsiäisenä tosiaan intensiivikurssi, mutta se olisi vielä liian haastava. Ensi vuonna sitten!

kiitos tuhannesti vinkeistä, tsempistä ja etenkin inspiraatiosta! Miksi oi miksi on lenssu, enkä pääse tunneille!

Kommentoi