Kesämajakeittiö

Lilou's Crush

Pieninä murusina on mun mökkikeittiöni maailmallaaaaa... Näin aattelin, kun aamutuimaan tyhjennettiin autoa, että Torista löytymämme keittiösaareke päästiin noutamaan. Varustelu on siis parhaillaan vauhdissa, ja koska budjetti on mini, haalitaan yksi tavara sieltä ja toinen täältä. Toria kyttään silmä kovana, ja joskus siis onnistaakin.

Keittiöstämme, joka ei siis ole varsinaisesti keittiö, vaan yhdistelmä elementtejä jotka jollakin tapaa liittyvät keittiöön käyttötarkoituksensa vuoksi, tulee simppeli: saarekepöytä (tuo kuvan keskimmäinen juttu, joka siis juuri noukittiin Tori-löytönä), seinäkaappi astioille  ja möksällä säilytettäville ruokatarpeille ja astiankuivatusteline. Toki myös allas jossa tiskata ulkosalla tulee tarpeeseen ja kaikenlainen pikkusälä kuten tiskiharja sun muut, mutta suuret linjat edellä.

Vesipistettä meidän mökissämme ei ole, emmekä ole ajatelleet sitä vetää: mökkiläisten yleinen vesipiste kun sijaitsee onnekkaasti parinkymmenen metrin päässä oveltamme. Eiköhän sieltä jaksa sen verran vettä kantaa, mitä pienissä keittiöhommissamme tarvitaan

Varsinainen monitoimivehje saapuu vasta myöhemmin, jahka saamme piirusteltua toimivan ratkaisun: ruoan laittoon ja mökin saunaksi muuttamiseen (eh-heh-heh) pieni kamiina. Vertailussamme on tällä hetkellä Sissi ja Jätkä, jotka ovat edullisimpia mahdollisia keittolevyllisiä kamiinoita. Harmi vain, että kamiinan hinta on murto-osa koko hommasta, savupiippu ja siihen liittyvät systeemit maksavat tuhdisti enemmän. Useimmat lähimökkiläiset ovat luottaneet nimenomaan Sissiin, koska sen varoetäisyydet ovat pienimmät mahdolliset tässä hintaluokassa, eikä se kuumene aivan yhtä tulisen kuumaksi kuin Jätkä. Kaikkea sitä taas onkin joutunut, tai saanut, opiskella.

Kamiinan lisäksi ruokaa laitellaan, lämpiminä kesäpäivinä vallan pääasiassa, meidän pikkuruisella Weberillämme. Myimme ison grillin muuton alla pois, ja hankimme tällaisen kannettavan Go Anywhere-mallin, joka on ollut parempi peli kuin osasimme odottaakaan!

Välillä naurattaa tämä touhu. Mennä nyt matkan päähän muutaman neliön koppiin tekemään kaikki arkiset asiat vaikeasti. Mutta sitten taas koittaa se hetki, kun astun mutkittelevalle mökkipolulle ja haistan metsän tuoksun. Yks kaks hommassa on valtavasti järkeä.

Kommentoi