Kesän jälkeen kenkä puristaa

img_8495.jpg

Huomasin Facebook-virrassani, että en ole yksin viilettänyt terveyssandaaleissa koko kesää -yksi jos toinenkin oli havahtunut siihen, että kun koiville lempeistä tossuista siirtyy takaisin toimistokelpoisiin kipittimiin, aiheutuu siirtymävaiheessa kolotusta jos jonkunmoista ja mysteerisärkyjä, kun jalat säikähtävät napakampia tennareita. Tässä sitä nähdään, miten helposti sitä tottuu epämukaviinkin jalkineisiin!

_mg_1570.jpg

Itselläni extrakiristystä aiheuttaa raskauden hormonihyrskynmyrskyn löystyttämän nivelet ja jänteet, tässä sitä jännätään, palautuuko koiven koko kuten viimeksi, vai jääkö tämä puolen numeron kasvupyrähdys pysyväksi! Jos jäi, niin a-pu-a… en ehkä uskalla edes ajatella, kuinka harva hellyydellä huoltamistani kenkäpareista enää mahtuu!

louboutin.jpg

Miten teillä kävi?  Muuttuiko kengännumero raskauden tai vaikkapa painonvaihtelun vuoksi? Kasvoiko jalka kaksi numeroa pysyvästi kuten kaverillani, vai palautuiko oma koipi omaan kokoon, ja mieheltä lainatut kengät (toinen ystäväiseni…) sai palauttaa herrashenkilön käyttöön?

Kommentit (24)
  1. Kyllä vaan, kengännumero muuttui yhdellä numerolla isommaks. Byebye hääkengät ja kaikki muutkin kengät lasten saamisen jälkeen.

  2. Mulla suureni jalka peruuttamattomasti, mutta jalan kaaret olivat ennätyskorkealla ja koko 35, 5 joten vaikka kengistä luopuminen oli kurjaa niin nykyään on helpompi löytää kenkiä. Sinuna en vielä luopuisi toivosta mahtua vanhoihin kenkiin, nahkavuorisia nahkakenkiä voi tarvittaessa venytyttää asiantuntevalla suutarilla jos jalka ei palaudukaan. Ja birkenstockit vaihtaisin minimalistisiin jalkineisiin, ne laiskistuttaa lihakset kun ovat niin jäykät ja joka kohdasta tukevat, minimalisiset jalkineet taas vahvistavat lihaksia. Vaihdoin itse seisomatyökengiksi vibrampohjaiset minilistiset lenkkarit ja vau mikä vaikutus ennen niin kipeisiin jalkoihin. Ja bonuksena tosi kauniit pohjelihakset!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *