Kesän parhaat kotityömatkakohteet - eli lataa BookBeat käyttöön ilmaiseksi

Lilou's Crush

Kaupallinen kampanja: BookBeat

Muistatteko, kun kerroin alkukeväällä BookBeatista, kirjojen striimauspalvelusta, joka on vienyt sydämeni, silmäni ja korvani ja tuonut valtavasti iloa elämääni? Niin sen pauloissa olin, että kun tarjoutui mahdollisuus jakaa ilmaiskäytön koodi vielä uudemman kerran, hihkaisin ilosta.

Pidemmittä puheitta siis tällä kertaa heti pihviin:

Klikkaa tästä lunastamaan ilmainen 30 päivän kokeilujakso, jos et vielä ole sellaista käyttänyt (koodi lilouscrush pitäisi näkyä valmiina). Se on voimassa 30.9 saakka, uusille kokeilijoille. Normaalin testijakson pituus on kaksi viikkoa, mutta tällä klikkauksella kokonainen kuukausi!

Kun olet tämän tehnyt, voitkin siirtyä lukemaan kesäkirjavinkkejäni ja täyttämään virtuaalista kirjahyllyä ja nauttimaan!

Olen käyttänyt appia tuntitolkulla. Niin lukien kuin kuunnellen. Viimeiaikoina erityisesti kuunnellen, koska lukemiseen tarvittavia pysähtymisen hetkiä ei ole päivistä löytynyt. Arvatkaas sen sijaan, mitä on löytynyt riesaksi asti? No tietysti TYLSIÄ KOTITÖITÄ! 

Niitä piisaa, jeskamandeera, siinä ei auta evakossa olo, kotityöt seurasi varakotiinkin perässä. Ilokseni voin siis kertoa, että BookBeat on tehnyt muutamasta inhoamastani kotihommasta melkein jopa odottamisen arvoisia (ok, luin tämän lauseen, ja se kuulostaa omiinkin korviin epäilyttävältä... mutta näin se on!).

Parhaat puhdehommat napit korvissa ovat ehdottomasti kaikki pyykkiin liittyvät hommat: silittäminen, viikkaus ja lajittelu. Viimeaikoina olen matkustanut lasten nukkuessa erilaisille "kotityömatkoille" ympäri universumin.

Omat suositukseni ensimmäisiksi kotityömatkakohteiksi ovat tässä alla:

  1. Tylypahka! J.K. Rowlingin Harry Potterit, aivan koko sarja, on nyt kuunneltavissa mahtavan Stephen Fryn lukemana!
  2. Pariisi! How To Be A Parisian. Anne Berest, Caroline De Maigret, Audrey Diwan ja Sophie Mas ohjastavat ihanan itseironian siivittämänä pariisilaistunnelmiin, ja kertovat sen kaiken, mikä tekee pariisilaisista niin... no, pariisilaisia!
  3. Englannin maaseudulta Egyptiin. Sinne pääsee parhaiten iäkkäässä mutta sitäkin laadukkaammassa seurassa, kun Agatha Christien Hercule Poirotit ja Neiti Marplet ovat (jee, viimein!) saapuneet palveluun. Klassikko on aina klassikko.
  4. Napoli. Itselleni uusi tuttavuus, Elena Ferrante kuljetti ystävysten Elenan ja Lilan seurassa Loistava ystäväni- kirjassa pitkin 50-luvun kauhtunutta Napolia, ja nyt olen suuntaamassa Uuden nimen tarinan myötä seuraavalle vuosikymmenelle. 
  5. Merelle. Rakastan alkuperäisiä muumeja. Tove Janssonin Muumipappa ja Meri on ehkä rauhoittavin ja tyynnyttävin kuuntelukokemus, jonka voin kuvitella. Turvallista, kun tuttu lause toisensa perään soljuu korville. Toimii toki myös ensimmäisellä kerralla, 

Siinäpä omat vinkkini äänikirjojen aloittamiseen -kuten huomaatte, aika laidasta laitaan. Sepä onkin Bookbeatissa parasta, että kuunneltavan pystyy valitsemaan fiiliksen mukaan. Toisinaan kaipaa hirtehistä huumoria, toisinaan lempeää rauhoittumista. Joskus jännäreihin on ihana uppoutua, toisinaan ihan uudenlaisiin kokemuksiin. 


Nyt kesän korvalla ja varsinkin lomalla jos koskaan, on täydellinen aika ottaa palvelu haltuun: vaalenevat kesäyöt kutsuu valvomaan hyvän luettavan ja kuunneltavan parissa, oli sitä lommoo tai ei! Kliks siis tänne, ja nappaa ilmaisvonkale ja kilotolkulla kuunneltavaa, luettavaa ja mielen maisemia!

 

PS: Muikkarina vielä: Bookbeat on verkossa toimiva kirjojen striimauspalvelu (saa myös ladattua laitteeseen, et tarvitse jatkuvaa nettiyhteyttä), jossa on aivan valtaisa määrä niin e-kirjoja kuin äänikirjojakin. Suomen, ruotsin ja englannin kielellä, kotimaista ja ulkomaista tuotantoa, virtuaalihyllymetreittäin. Palvelu on mahtava. Olen jotenkin aivan liikuttuneen onnellinen siitä, että se on palauttanut rakkaimman (ja pitkäaikaisimman) harrastukseni eli lukemisen taas takaisin sille kuuluvaan arvoon. Voi että se on mahtavaa!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.