Kesän vakioasu

Lilou's Crush

Maximekko on ollut tämän kesän ehdoton ykkösvaate. Ja ne monesti mainitsemani Birkenstockit ykkösjalkineet. Viime viikolla pääsin nauttimaan taas kampaajani taioista, ja sama asu toimi niin cityssä kuin kotosalla. Tykkään.

Mistä EN tykkää, on se, että ostin tuon Onlyn kivan raitamekon viikko sitten. Se on pesty yhden kerran, ohjeen mukaisesti 40 asteen lämpötilassa ja käytetty siis muutamia kertoja. Ja se on kyljistä ihan täynnä nyppyjä! Vaikka hintaa oli vain 17€, ei se silti poista sitä, että mekon pitäisi kestää hyvänä enemmän kuin kaksi käyttökertaa... Edelliskesäinen saman puodin "atsteekkimekko" on edelleen ihan priima vaikka käyttöä on kertynyt moninkertaisesti.

 

PS. kuvassa todellakin tuntuu, että maha putoaa maahan hetkenä minä hyvänsä, Pullapalloa alkaa olla pakko kannatella!

Kommentit

LK (Ei varmistettu)

Osta hei sellainen patterikäyttöinen nypynpoistaja. Ihan mahtava pikku kone! Ne tais olla in joskus 90-luvulla, mutta minulla on tämmönen hieman tuoreempi peli. Monista esim. trikoo- ja fleecevaatteista saa sillä kuin uusia, ja koneella huristelu on itseasiassa hyvin meditatiivista. :)

Hertta
Lilou's Crush

Hyvä ajatus! Muutama muukin vaate saisi kyytiä siltä. Ja veikkaan että meditoinnille tulee pian tarvetta, jos tulee koliikkibebe nro 2... Vaikka silti kyllä kismittää, että noin äksään nukkaantui!

Essu (Ei varmistettu)

Mä veisin mekon kyllä takas kauppaan reklamaationa :) Ei noin nopeesti voi tuote pilaantua. Vaatekaupassa töissä olleena, ei niiden kuuluisi noin mennä, vaikka olisi kuinka halpa. Ei oo palautus tai vaihto, vaan viallinen tuote.

Nata - White Trash Disease

ei oo viallinen tuote, vaan huonolaatuinen materiaali. jos ostaa 17 euron mekon, niin pitää varautua siihen yhteen pesun ja that's it.

vaatteen katerakennelma kas tässä:

kaupan kate 50% svh hinnasta:

= 8,5 euroa

kuljetus, pakkaus, tullaus 30%:

= 5,95 euroa

työ 50%:

= 3 euroa

lisäksi brändäys, markkinointi, hallinto yms:

2,90 euroa

ja materiaalille jäi hintaa noin 10 senttiä per mekko. lopputuloksena nyppyjä. easy as that.

 

kun itse ostan 6 euron t-paidan, niin hyväksyn sen, ettei vatte kestä pesuja ja lentää roskikseen muutaman käyttökerran jälkeen. nykyään mikään ei saisi maksaa mitään ja silti pitäisi saada laatua, istuvuutta, luonnonmatskuja ja kivoja brändejä.

hertta, voithan sä viedä tuon rekliksenä takaisin, mutta ei se mielestäni reklamaatio valitettavasti ole.

 

Hertta
Lilou's Crush

Juu, paljon asiaa Natalla tuossa -tosin ikuisena Vaatehuoto-addiktina En ole ihan samaa mieltä, että vaate saisi edes 17 euron hinnalla olla ihan oikeasti kertakäyttötavaraa, kun moni vastaava ja edullisempikin tuote kestää käyttöä ohjeen mukaan huollettuna (hehee, mulla on edelleen käytössä 7v sitten ostetti Vero Modan jättiteepaita joka on ihan entisellään, maksoi noin 9€ :) Toinen " hyvä" esimerkki on muuten muös järkyttävän kalliisti hinnoiteltu viime syksynä ostamani Acnen parka (jep, brändilisää reilusti toki) jossa hihansuut veti parin viikon käytöllä nyppyiseksi, että ei taannut laatua hinta siinäkään tuotteessa. Näitä sattuu, ylläreitä suuntaan ja toiseen ostoksissa.

Tämä mekko-ostos perustui muuten siihen, että samaa puuvilla/polyesterimatskua oleva viime kesän mekko on kestänyt tosi hyvin. Lienee sitten sen kanssa käynyt loistotuuri, ja oletin hannuhanhena sen jatkuvan ;)

-tykkään edelleen kyllä tästäkin, taas täällä samassa mekossa virutaan, vähän nypyliäisemmässä vaan taas tänään :D

Nata - White Trash Disease

herttasein, sama homma täälläkin. kyllähän niitä poikkeuksiakin on, mutta silloin vain yleensä yllätyn positiivisesti eikä toisinpäin. pessimisti ei pety jne.

meitsi ei oo nyppyjä vastaan, olen erittäin kiintynyt erääseen t-paitaani jonka selkään on tullut reilusti nyppyjä repusta.

lämpimiä päiviä sinne! kohta joudut käyttää muitakin vaatteita, koska pulla <3 tsemppii viimeisille metreille ja synnärille toki myös!

Hertta
Lilou's Crush

Tsihii, toi on hyvä. Mut kato hormonit ja nypyt... Ei hyvä yhdistelmä :D 

Ps. Luin että nyppyjä pepusta. Kyllä sekin kai onnistuuu, jos oikein twerkkaa? ...pääsisköhän sillä puuhalla synnärille, alkaa olla aila tervetullut ajatus...

Hertta
Lilou's Crush

Olen samaa mieltä, että pikkuisen pidempää käyttöikää pitäisi kyllä voida odottaa -ei tuolla hinnalla ikuisuusvaatetta, mutta edes vähän enemmän, ajatus ihan oikeista kertakäyttövaatteista olisi aika kurja. Nyppyjenkin kanssa mekko on kuitenkin kivampi, kuin mahdolliset palautetut 17€, eli rakastan tämän loppuun saakka myhkyineen kaikkineen:)

Hertta
Lilou's Crush

...tämä viimein siis hassusti ensin kommentoineelle Essulle, mitähän oikein täällä hoopoilin tämän ipadin kanssa!

lukija (Ei varmistettu)

Ei noihin halpaketjujen kertakäyttövaatteisiin pitäisi sortua ollenkaan, oli hinta sitten 5 tai 15 euroa.

Erehdyin ostamaan kesän alussa pari t-paitaa Lindexin Holly&amp;Whyte mallistosta, kun olivat niin kivan näköisiä. Toinen meni noin viiden pesun jälkeen roskiin, kun venyi ja nyppyyntyi niin pahasti. Toinen on vielä käytössä, mutta vetää viimeisiään samasta syystä. Ei noista saa kuin harmia. Aika hyvin olen sen jo oppinut, mutta näköjään pitää välillä tuhlata rahojaan johonkin paskaan, että muistaa sen taas vähän aikaa.

Nyt juuri kannattaa laatutietoisen täydentää vaatevarastoaan, kun monissa paremmissa kaupoissa on loppualet menossa, ja hyvää tavaraa saa 50-70% alennuksilla. Minä shoppailen nyt ja seuraavan kerran sitten joulualeissa :)

Nata - White Trash Disease

on niitä poikkeuksiakin joukossa ja tietenkin harvemmin käytettäviä vaatteita on mukava ostaa edullisesti. itselleni ei tule esim bleiserille käyttöä kuin pari kertaa vuodessa, niin siinä tapauksessa ratkaisee mielummin hinta kuin laatu.

itse olen puhunut jo vuosien ajan esim farkkuihin panostamisesta, niitä kun tulee pidettyä päivittäin.

price of everything, value of nothing (Ei varmistettu)

Samaa mieltä Natan kanssa, aika uskomatonta että on jotenkin ihme jos nyppy tulee rättihintaiseen vaatteeseen. Nuriskoon se joka sai ton ompelusta 50 s mieluummin. Huomaan että kaikissa muissakin jutuissa on hintanäkökulma (poniratsastus 5 e kallista, kiva kun herneet ilmaisia jne esim Haltiala-postauksessa). Taidan olla väärää kohderyhmää näin kulutuskeskeiselle blogille. Tonneilla tavaraa mutta vitonen on sit liikaa.

Hertta
Lilou's Crush

Perustelinkin jo vaate-hinta-aatokseni tuossa aiemmin (samanlainen edelliskesäinen mekko haukkui hintansa ja kalliimmat vastineensa) joten siksipä näin hämmästelin. Minusta on ihanaa, että kaupunki tarjoaa niin hienon kokemuksen kuin herne-ja kukkapellot, joten minusta siitä on tosi kiva kertoa muillekin ummikoille. Ja ponikieppi, katsoin sitä toisesta näkökulmasta kuin tulkitsit -tämän olisin toki järkevämmin voinut avata. Hinta ei estänyt meitä ratsastamasta, mutta muutamaa toiveikasta lasta kyllä. Siksi (itse vähävaraisesta perheestä lähtöisin olevana) hinta on ihan kiva tietää. Ja mielipidejuttujahan nämä ovat, joihin vaikuttaa ihan oma elämänkokemus. Sama lause voi kuulostaa eri ihmisten korvissa merkitykseltään hyvinkin erilaiselta.

Kommentoi