Kesken luettu

Lilou's Crush

"Hyvä asiakkaamme. Lainaamiesi teosten laina-aika päättyy kahden päivän kuluttua".

Voi miten tuttu ja harmaita hiuksia aiheuttava viesti postilaatikossani.

Äitiyslomalla olen taas viettänyt aikaa lempipalveluni eli kirjaston hellässä huomassa. Jaksan iloita verovaroin ylläpidetystä luksuksesta jokainen asiointikerta. Miten voi olla mahdollista, että menen vain nettiin, kliksuttelen kirjoja koriin, ja päivän-parin-tai-viikon päästä postilaatikossani odottaa viesti, että lukemiseni on noudettavissa. Ihan ilmaiseksi. Muuttaessa yksi ensimmäisistä hommista on aina kartoittaa, missä lienee kirjasto, ja käydä nuuskimassa sen henki. 

Mutta niihin harmaisiin hiuksiin. Ne eivät johdu kirjastosta vaan ihan minusta itsestäni. En nimittäin juuri koskaan ennätä lukemaan lainaamiani teoksia laina-ajan puitteissa, niin (kirjasto-)kortilla on aika nykyisessä elämäntilanteessa. Nytkin noista yöpöydän kirjoista luettuna on puolihuolimattomasti Hyvän mielen vaatekaappi (ihan mukiinmenevä, ja aion suositella anopille luettavaksi), silmäilty tehoiskuin Vauvan ja taaperon keittokirja (vielä paljon sisäistettävää), ja tuo kiinnostavin eli Nainen ja rikastumisen taito on vielä ihan alkutekijöissään. Kääk! Nyt meidän kuitenkin täytyy jo erota, sillä bestsellereitä eli naisia rikastumassa ja taaperoita ruokapöydässä ei niin vain uusitakaan samalta istumalta.  Kirjat takaisin, äkkiä jonon hännille ja odottamaan uutta lainavuoroa siis. Ja täytyypä samalla kertaa muistaa hankkia jotakin viihdelukemistakin näiden kevyesti asiapitoisten päälle.

Joku voisi nyt kertoa, miten saada tunteja vuorokauteen, käytän jokaikisen lukemiseen. Ja kertoa voisi myös kaikista hyvistä kirjoista, joita voin jättää kesken ;)

 

PS. Seuraavana lukuvuorossa on Hotakaisen uusin, jonka sain tänään ostettuani Stockalta opuksen. Hän ei onneksi karkaa, oma kun on.

Kommentit

Kauniit neliöt

Samma här, eli etsin aina muuttaessa ekana lähimmän kirjaston. Kirjastot ovat yksiä parhaita ilmaisista julkisista palveluista. Lukeminen on mahtava harrastus, ja vielä mahtavampaa on että Suomessa se ei ainakaan ole rahasta kiinni. 

Uusia avauksia

Kirjastot on parhautta! En enää uskalla varausjonoteoksia edes lainata, kun tunnit eivät niihin riitä... Lukuiloa :)

Mia K.
Voi taivas

Siis eikäh.. ;)) ensin mäkin juoksen kirjastoon! Voisin istua siellä päivätolkulla. Hivellä kirjojen pintoja, tuoksuja, matkustelen niiden kansien taakse.. jonnekin menneeseen aikaan, rauhalliseen ja hiljaiseen. Vain kirjaimet..

Suosittelen kyllä Kaija Juurikkalan mm Äitikirjaa! Varjojen Taika, Askeleita, Sielu ei nuku, jos tässä näin alkuun.

Ne ovat helppolukuisia, koska isot rivit ja fontit :) 

No, niitä lisätunteja itse saan kun keskityn olennaiseen, tässä olemiseen! Kun ei ajattele yhtään huomista, seuraavaa tehtäväänsä etc. tuntuu että aikaa on loputtomiin ;)

Laura T.
M O L

Hei samikset! Meikäkin sai eilen Hotakaisen. Oli kuulemma viimeinen päivä kun teosta jakoivat - surullisena kysyin mihin jakamatta jääneet sijoitetaan kun myyntiin ei laiteta. Tuhoon kai joutuvat, huohs.

Miinaaa (Ei varmistettu) http://mindeminde.blogspot.com

Tutulta kuulostaa tuo kirjojen vanhentuminen...! Mitenhän sitä saisi luettua kirjat kuukaudessa? Pitäisi ilmeisesti lainata kerralla vain yksi ;) Minäkin sain Hotakaisen vielä eilen, vaikka luulin että niitä olisi jaettu vain kirjan ja ruusun päivänä.

t.Susse (Ei varmistettu)

Sydämiä postauksesta ja kommenteista, lämmittää tyytyväiset asiakkaat aina kovasti meidän kirjastotätien ja -setien mieltä. Kuulunpa vielä siihen - toisten mielestä dinosaurusten - kategoriaan joka uskoo ja haluaa paperiversion säilyvän ikuisesti; käyttöliittymänä aivan lyömätön! ;D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.