Kiitollisena. Sanattomana.

1305687041741.jpg

Oman tyttöni lasketun ajan päivämäärä on ihan kohta käsillä -hän saapui maailmaan pari kuukautta etuajassa. Vielä viiden vuoden jälkeenkin muistan elävästi tunteeni maatessani sairaalahuoneessa, oman pienokaiseni ollessa kilometrin päässä, toisessa sairaalassa. Kaikki kääntyi hyväksi, kiitos Naistenklinikan ja Lastenklinikan hienon työn.

Aina ei käy näin. Maailma mustavalkoinen -blogissa Riina Björkwallin pingviinit tuovat esille elämää suurempaa surua. Suosittelen tutustumaan, pingviinit auttavat käsittelemään lapsen menettämiseen ja lapsettomuuteen liittyviä vaikeita asioita, liikuttavat pienillä huomioillaan sisintä myöten, kyyneliltä on vaikea välttyä. Kenties lähipiirissäsi on ihminen, jonka elämää ovat vavisuttaneet samat surut, ja ehkä löydät pingviinien ajatuksista tavan ja uskallusta lohduttaa?

PS. Maailma mustavalkoinen -blogin sarjakuvia löytyy myös HS.fi:stä.

Kommentit (7)
  1. Itse selaisin ko. sarjakuvaa kirjaa itku kurkussa joka kerta lapsettomuusklinikan odotusaulassa. Hieno ja koskettava.

    Meidänkin seitsemän vuoden odotus päättyi onnellisesti, mutta paljon on jäänyt muistoja noilta vuosilta. Itseasiassa en usko, että se ”tahattomasti lapseton” tunneleissa poistuu koskaan, vaikka neiti onkin olemassa. Niin syvältä se viilsi.

    Ihanat pingviinit <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *