Kööpenhamina, foodis

Lilou's Crush

Olin kerrankin kaukaa viisas, ja varasin meille molemmille illoille pöydät ravintolasta, ettei nälkäpäissään tarvitse kiukutella ja etsiä jotakin syötäväksi kelpaavaa (sellaisesta saa niin helposti katastrofin aikaiseksi).

TripAdvisor on näissä asioissa luotettu ystäväni, ja tällä kertaa valinta päätyi kahteen mahdollisimman erilaiseen ruokalaan.

Perjantaina illallistimme trendikkään tyylikkään kodikkaassa, argentiinalaisessa Fuego-ravintolassa. Lihansyöjän taivas. Olen itse kaikkiruokainen, mutta syön punaista lihaa erittäin harvoin. Ymmärrän kuitenkin hyvän pihvin päälle silloin kun sen kohtaan, ja tuo kohtaaminen tapahtui perjantaina, 30.9.2011 klo 22.

Kuvassa annos "Parillada, Argentiinan kansallislautasellinen" herkkuineen

Mieheni pitää japanilaisesta ruuasta erityisen paljon, joten lauantaiksi olin varannut ravintolan (jälleen TripAdvisorin suosituksesta) Alex Sushi-ravintolasta. Erityisen suosittuja ravintolassa ovat "White menu", vähän erikoisempia raaka-aineita sisältävä "Red Menu" ja vallan erikoisen huikea (ja hinnakas) "Black Menu".

Itse en ollut hirveän nälkäinen, joten päädyin tilaamaan sushia listalta, ja yhtään liioittelematta se oli yksi elämäni parhaita sushireissuja. Mieheni söi Valkoisen menun, ja oli kovin tyytyväinen annoksiinsa, joita siihen kuului.

Huomaavaisesti eteeni kannettiin valtava lautasellinen maustettua meriruohoa, kun omaan annokseeni ei varsinaista alkuruokaa kuulunut. Samoin tarjoilija toi minulle "närkkimislautasen" pyytämättä, kun oletti, että haluan kuitenkin maistaa jotakin mieheni annoksista.

Molemmissa ravintoloissa ruokailu oli kertakaikkinen nautinto: palvelu oli ystävällisen välitöntä mutta erittäin ammattitaitoista, ja olo oli mukava ja kotoisa. Ruoka oli ensiluokkaista. Hinnaltaan Alex Sushi oli käsittääkseni hitusen hinnakkaampi, toki söimme vähän eri tyyliin molempina iltoina, kuitenkin kahdelta hengeltä ruokailut ja muutama lasi viiniä kustansivat yhteensä noin 100€ kumpaisessakin paikassa. Voin suositella molempia varauksetta ja lämpimästi, itse aion vakaasti seuraavallakin Köpiksen reissulla suunnata Fuegoon, sen sijaan sushikiintiöni on nyt hetkeksi täynnä.

 

PS. Molempiin ravintoloihin varaukset voi tehdä kätevästi netissä omilla sivuillaan, ja mahdolliset peruutukset hoituvat samaa reittiä.

 

Kommentit

(Ei varmistettu)

kiitos vinkeistä! olisiko vielä vinkkejä minne painaa pää kaiken syömisen ja shoppailun jälkeen?

Hertta
Lilou's Crush

oi voi kun tätä en ole huomannut tätä kommenttia! pahoitteluni! Me yövyimme Radisson Sas:issa, joka oli perus-radisson-laatua, oikein hyvä, joskin hinnakas. Vähän persoonallisempi paikka olisi ehkä kivempi, mutta harmi kyllä en osaa niitä suositella, kun kokemusta on vain kolmesta aika tavallisesta hotellista, tuo Radisson siis tuoreimmalta reissulta :)

Kommentoi