Kotikaupunkiloma

IMG_2870.jpg

Vieläkin hymyilyttää, kun mietin parin viikon takaista kaupunkilomaa. Jos satuitte lukemaan, kertoilinkin, että ei tasan viiteen vuoteen oltu miehen kanssa kaksin viikonloppua (eikä sen puoleen lyhyempääkää aikaa).

IMG_2816.jpg

Pohdittiin kaikenmaailman reissuja, mutta päädyttiin siihen, että ei Helsinkiä parempaa. Koko loman kruunasi se, että hotelli Lilla Roberts majoitti meidät suloiseen huomaansa, ja saatiin pois silmistä remontti, siivousta kaipaava huusholli ja pyykkivuori, ja pystyttiin keskittymään olennaiseen. Syömiseen, kaupungilla kiertelyyn ja ihan vain olemiseen.

IMG_2773.jpg

Kotinurkillakin olisi saanut koko päivän kulumaan. En kyllästy näihin näkymiin koskaan! Muun mukavan lisäksi tänne on saatu tosi paljon kivoja putiikkeja ja kahviloita, joita ollaankin ahkerasti hyödynnetty. Pitäisi ehkä tehdä sellainen esittelypostaus, moni paikka on sellainen lähes salainen aarre!

IMG_2798.JPG

Burgereiden ystävälle Friends & Brgrs is thö pleis tu gou. Itse tehtyä, pilkottua ja leivottua alusta loppuun saakka. Ihan kuin Shake Shack, mutta ehkä vielä parempi. Tänne tuodaan appiukko, kun seuraavan kerran saadaan Lahden vieraita. Kaikki hampurilaiset saa myös gluteenittomina, sen olen tottunut tarkistamaan ystävääni varten, ja se lienee tässäkin hyvä kertoa.

IMG_2792.jpg

IMG_2826.JPG

IMG_2828.jpg

Iltaruokapaikaksi valikoitui myöhäisen varaamisen vuoksi Grotesk, jossa palvelu oli aivan huippuluokkaa, erityisesti sommelierin asiantuntevat vinkit lämmitti mieltä. Ruoka oli omalle vatsalleni ehkä vähän turhankin tuhtia -vaikkakin supermaukasta! Oma lempparini oli, hassua kyllä, aivan mielettömän hyvä leipä! Olisin mielelläni pakannut sitä iltapalaksikin vielä…

IMG_2884.jpg

IMG_2822.jpg

 

P9110254.jpg

IMG_2823.JPG

Tiedättekö muut, pikkulasten vanhemmat ehkä parhaiten, miltä tuntuu nukkua vuosiin ensimmäiset tuhdit yöunet? Puhtaat, rapsakat lakanat, hipihiljainen huone ja juuri täydellisellä tavalla pehmeä mutta jämäkkä patja… Ei niitä univelkoja yhdessä yössä kuitata, mutta aika roima ylimääräinen lyhennys tuli tehtyä.

IMG_2818.jpg

IMG_2894.jpg

IMG_2865.JPG

IMG_2857.jpg

Tyytyväinen herrasmies: edessä herkkuaamupala ja kerrankin keskeytyksettä luettu kännykkähesari. Hänet on helppo tehdä onnelliseksi, kuten huomaatte

IMG_2897.jpg

IMG_2902.jpg

Tuona viikonloppuna ilma oli suorastaan kesäisen lämmin. Tallustettiin kotiin läpi raukean sunnuntai-Helsingin. Tässäkin hyvä syy viettää lomaa omassa kotikaupungissa: kotimatka ei tuota minkäänlaista stressiä. Sen sijaan, olo oli niin virkeä, että kotiin päästyä muutama venynyt nikkarointihomma saatiin suitsait sukkelaan valmiiksi. Pitäisi varmaankin taas pian lomailla, että saataisiin taas muutama ikuisuusprojekti päättymään…

Kaunis kiitos Lilla Robertsin väki. Hotellinne oli juuri niin ihana, kuin uskalsimme toivoa. Tulemme varmasti uudellen!

Kommentit (2)
  1. Tintti/Stellar
    29.9.2016, 09:29

    Oi, miten ihanan kuuloinen miniloma ja miten onnellisilta näytätte. Opittiin miehen kanssa reilu kuukausi sama juttu, miniloma ja hotelliyö Helsingissä on todellakin rahansa arvoinen. Varmasti ihan kaikille, mutta ehkä etenkin meille pienten lasten vanhemmille. Epäröimme itse aluksi hotellin varaamista, kun kotiinkin voisi ihan hyvin yöksi tulla, mutta ah, miten paljon tuo yksi yö antoikaan. Opin myös, että suuri ero on kotona olemiseen se, että kahdestaan kotona ollessa, tavallaan kaipaan koko ajan lapsia ja on koko ajan tunne, että täältä puuttuu jokin ja heitä on ikävä. Hotellissa osasin heittäytyä nauttimaan minilomasta ja tuo helppous, kun ei tarvitse oikeasti matkustaa, on niiiin luksusta.

  2. Onpa ihania kuvia! Lähimatkailu on kyllä ihan paras idea, kun ei halua käyttää aikaa itse matkaamiseen.

    Suunnitelemme siskon kanssa reissua, ja luultavasti kohteena onkin Helsinki. Lilla Roberts vaikuttais loistavalta valinnalta yöpaikaksi 🙂  

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *