Kreppirauta -liiskatukkien paras ystävä

Lilou's Crush

Kävin toissa viikolla kampaajalla, ja tuli tietysti puheeksi tukkani huonontunut kunto. Aurinko ja kloorivesi reissussa, ja lähes jokapäiväinen saunominen tukanpesuineen eivät tosiaan olleet hellineet kuontaloa. Saati sitten stressi. Ja mitä useammin pesen, sitä enemmän kaipaan pesun tuomaa raikasta tunnetta...

Näinpäs tuli Sannalle mieleen ehdottaa, että josko kokeiltaisiin vanhaa keinoa, eli krepataan tyvi ilmavaksi. Näin hius ei loju pitkin päänahkaa ja kerää itseensä rasvaa, vaan pysyy terhakkaampana pidempään.

Tätä jippoa olin nähnyt muiden käyttävän, ja  nytpä koklattiin minullekin. Juju on siinä, että päällimmäisiä hiuksia ei kreppailla, vaan vain päätä myöten menevät osat. Päälihiukset sitten piilottavat kasarikäkkärät alleen.

Tyvikohotukseen käytetään usein aivan minikokoista kreppirautaa, sellaista sentin-parin levyistä, mutta nyt kokeiltiin ihan uusinta uutta: GHD:n leveää kreppirautaa, jossa oli myös kaarevan reunansa vuoksi suoristava ominaisuus, jos sitä halusi käyttää. Two-in-one, kuten tavataan sanoa. 

Sanna taiteili jakauksia piiloon, ja puristi tukan noin sekunniksi levyjen väliin mahdollisimman läheltä päänahkaa. 

Ta-daa! Elämäni ensimmäistä kertaa taisin mennä neljä (neljä!) päivää samalla tukalla, kun väliin ei mahtunut sporttikertoja. Silloin oli jo ”henkinen aivan-aivan pakko” pestä tukka. Kuivashampoota kyllä suihkin, mutta tämä homma todellakin toimi! Ostin itselleni sellaisen parinkympin miniraudan, niin paljon tämä meikäläisen ilta- ja aamutoimia helpotti. Sannalta saa hankittua myös noita isompia, ja ehkä se olisi ollut itsellenikin parempi, mutta hyvin välttää pienikin.

Suositus kaikille rasvapäille ja littatukille -pöyheyttä voi säätää pitämällä rautaa sek verran kauan, että tulee kunnon kulmat, ja tekemällä useamman rivin kreppejä.

Helpottavin juttu hiustenlaitossa pitkään aikaan!

 

Cityhair, Eerikinkatu 12, 00100 Helsinki

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Sulla on kauniit hiukset, enkä kyllä uskoisi kuvasta että krepatut Muuten, muistelen, että annoit hiusharjavinkin täällä joskus...? Oliko se tuolta samaisesta kampaamosta? Tai en kyllä asu Helsingissä, että sinänsä en tuolta kampaamosta sitä taida päästä hankkimaan, mutta siksi kysyn, kun tuntuu, että nykyinen harja repii liikaa hiuksia...

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos, tuossa toki puunattuna tukka vimpan päälle, kampaajalla kun ollaan :) ja joo, wet brush oli harja, aivan superhyvä! Sitä löytyy sannan lisäksi jostain ulkomaisista nettikaupoistakin.

Kreppiraudalla painetaan siis päällimmäistwn hiusten alta vain yhden kerran aivan tyvestä per suortuva, ei koko tukan matkaa, ja sinne siis jää piiloon tekemään nostohommiaan :)

WB (Ei varmistettu)

Wet Brusheja myydään kyllä ihan Sokoksellakin tavarataloissa ja myös heidän nettikaupassa iso valikoima.

AnuKatariina (Ei varmistettu)

Minirauta kiinnostaa - mistä ostit? :)

Hertta
Lilou's Crush

Ostin sen tuolta Cityhairista! Mutta niitä löytyy ihan tavarataloistakin :) Ei ole kallis!

Aisha J
Aisha

Kiitos muistutuksesta, olin ihan unohtanut tämän kikan! :)

Hertta
Lilou's Crush

Toimii kyllä todella hyvin :) taas kolmannen päivän tukalla liikkeellä :)

Hanna K
Sunday Blondie

Multa löytyy kotoa minikreppirauta, joka on kyllä superkätevä! Käytän sitä juuri tähän tarkoitukseen - joskin aika harvakseltaan, lähinnä juhlavammissa tilaisuuksissa. Krepit pysyvät koko illan ja siten myös tuuheus - toimii! :--)

MiiaK (Ei varmistettu)

Tää kreppaus-vinkki voisi toimia mulle, kiitos! Mun kaikelle mahdolliselle ja mahdottomalle herkkä päänahka ei millään kestä kuivashampoota. Olen myös totuttanut kuontaloni harvaan pesuväliin. Mutta tää pipokausi on ihan infernaalista aikaa. Tukka jatkuvasti lanassa ja nuollun näköinen. Keksin vähän aikaa sitten ratkaisun ongelmaani tupeeraamisesta. Vähän kun tupeeraa päälaelta ja sutaisee hiukset ponnarille, niin johan taas näyttää freesiltä, vaikka olotila olisi siitä kaukana :D

Hertta
Lilou's Crush

Kuule sit tää on JUST sulle! Olen nyt ottanut ihan tavaksi, toimii todella hyvin. Ja pipoille plussa, omalle piponjälkeistukalle miinus :)

MLM (Ei varmistettu)

Hmm. Toimisko tämä kovasti luonnonkiharaisen tukan tyvikohotukseen kans. Varsinkin näin pipokaudella saa pelätä näyttävänsä Marge Simpsonin siskolta (kolmiotukka) kun tuuheutta löytyy latvasta, mutta muu osa lätistyy päätä myöden...

Hertta
Lilou's Crush

Jos oikein tiheästi kreppailee, niin voisi vähän auttaakin! Minulla ainakin tasapainottaa ”kolmiokuulaa”, vaikka kiharani ovat kyllä aika loivat...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.