Kumpi vai kampi: Canon S95 vai Olympus XZ-1

Miten monta kivaa juttua onkaan jäänyt tekemättä, kun laukussa ei ole ollut kameraa, ja  vanhan mallisen iPhonen kameran vääntö ei riitä tyydyttävälaatuisiin kuviin vähääkään haastavammissa olosuhteissa. Nyt on pokkarin hankinnan aika.

Vaihtoehdot olen saanut rajattua kahteen, mutta siihen se sitten tyssäsikin. Yhden testin voittaa toinen, toisen toinen -molempia kyllä kehutaan hyviksi vehkeiksi.

Canon S95

134343b013_1.jpg

 

Olympus XZ-1

23n3869492_1.jpg

 

Olympuksen etuna on valovoimaisempi objektiivi. Canonissa kehutaan kuvanvakaajaa ja laadukasta kuvajälkeä. Olympuksella parempi makro ja lista jatkuu vuorovedoin.

Auttakaa te viksummat!

Kommentit (14)
  1. Lumo, kiitos vinkistä, hyvä laittaa jakoon muille potentiaalisille kameran etsijöille!

    Lumixia testasin myös ihan vertailun alkuvaiheessa, tuttu peli siis sekin, ja oiva kamera. Itselleni valovoima (korjatkaa paremmin tietävät oikea termi) oli ihan ykkössijalla, ja siinä Lumix ei ihan pystynyt vastaamaan haasteeseen. Lisäksi tarvitsin kameran, jolla saa RAW-kuvia (tästä en tuossa postauksessa huomannutkaan mainita, kun noilla molemmilla tarjokkailla niitä saa).  Näistä syistä se siis jäi pois lopullisista kärkikahinoista. Tuolloin Panasonicin hinta oli kyllä ihan tuntuvasti edullisempi, eli hinta-laatusuhteeltaan on todellakin oiva peli -ja kuten voidaan nähdä blogisi kuvista 🙂

  2. Olet jo päätöksesi tehnyt, mutta yhden vaihtoehdon tarjoan vielä; Panasonicin Lumix DMC-TZ10.

    Ottaa hyviä kuvia (kaikki blogini kuvat otettu Panasonicilla), HD-tason videokuvaa ja siinä on myös sisäänrakennettu gps, joka on matkakuviin kätevä, kun ei aina muista missä mikäkin kuva on otettu.

    http://lumolifestyle.blogspot.com/2011/01/camera-wiht-built-in-gps-test-in.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *