Kuppikakkuset

Lilou's Crush

Viikonloppuihin näyttää pesiytyneen kiva perinne minulle ja isommalle tytölle: leivotaan tai laitellaan jotakin herkkusia.  Kaikenlaisia helppoja juttuja, että tyttö voi osallistua mahdollisimman paljon. Tällä kertaa uuniin laitettiin tytön jo kauan toivomia muffinsseja.

Tai siis, tyttö odotti tällä kertaa lähinnä koristelupuolta. Niissä ei sitten säästelty, tyyppi oli salamannopea, ja hoiti somistushomman maaliin sillä välin, kun puuhasin välineitä tiskiin. Komiat tuli tytön kuppikakuista, tosin enimmät päälliset ensimmäisen muffinssin jälkeen kuovittiin pois päältä, sillä jopa taideteokset asetelleen tytön mielestä "liika oli liikaa".

SITRUUNAMUFFINSSIT

Tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 kananmunaa

4 tl luontaista sitruuna-aromia

100 g rasvaa

2 dl maitoa

 

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet omassa kulhossaan. Sulata rasva, ja sekoita "märät aineet" keskenään. Lisää märät aineet kuiviin ja sekoita hyvin. Annostele muffinssivuokiin (pieniin vuokiin noin kaksi reilua ruokalusikallista, turpoavat hiukan uunissa) ja laita uuniin noin vartiksi.

Koristele tai syöpöttele sellaisenaan.

---

Muffinssien perusohjeen nappasin Feel Like Baking-blogista jota ihan vähän tuunasin. Sitruunanmakuisiin muffareihin päädyimme, kun halusin testata Dr Oetkerin tuotenäytteissä ollutta sitruuna-aromia, joka oli ihan uusi tuttavuus meikäläiselle. Meidän olisi pitänyt olla sen kanssa kuitenkin pikkuisen rohkeampia (laitoimme 2 teelusikallista, laittaisin nyt ainakin neljä), sillä muffinsseista tuli hitusen mauttomia. Koristeluun käytettiin samaisessa tuotenäytepaketissa olleita maitoon sekoitettavaa "Cupcake topping"-jauhetta ja koristeita.

Kivaa vaihtelua suklaamuffinseihin, joita yleensä teen, mutta kyllä se sokolaati silti meikäläisen muffinssi-Oscareissa pitää ykköspallia edelleen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.