Kuukauden päivät

Lilou's Crush

Ilahduttava juttu, pöytä keskeneräisessä keittiössämme on näyttänyt uudessa kodissa tosi usein tältä.

 

Kippis, se on kuulkaa tasan kuukausi uudessa kodissa tänään.

Tuntuu kummalta. Vasta kuukausi, muka? Niin paljon on mahtunut tähän kesään, että tuntuu kuin olisimme asuneet täällä paljon pidempään.

 

Näitä kaivataan:

- Piha. Kaivataan esikoisen kanssa kovasti vanhan kodin omaa pihaa ja itse rakennettuja terasseja. Esikoinen vielä enemmän taloyhtiön suurta vehreää pihaa leikkialueineen

- Naapurit ja vanhat kaverit. Meillä oli vanhassa kodissa valtavan kivat naapurit. Täällä kerrostalossa olemme tavanneet mukavia tyyppejä muista rapuista ja heippa-tasolla oman rapun kolmen muun asunnon asukkien kanssa, mutta kanssakäyminen ei ole samanlaista tietenkään kuin rivarielämässä. Niin hyvässä kuin huonossa ;) Esikoisella ikävä tietysti vanhoja kavereita.

- Valmis koti. Kyllä, remontin keskellä asuminen riipii hermoja. Säilytystilojen puute erityisesti.

- Ihanan tuoksuinen ilma. Vartsikassa ilma tuoksuu ihanalle! Raittiille ja hyvälle.

- Metsäpolkuni ja niittyni. Kaipailen vähän Monniskan ja minun kävelypolkujani ja sitä, miten vuodenajat vaihtuvat.

 

Näistä iloitaan

- Koti. Vaikka luovuimme aika monesta neliöstä, koti tuntuu vanhaa avarammalta nyt kun se pikkuhiljaa on päässyt kuoriutumaan remontin ja muuton alta. Vanha talo on myös sopivasti "nuhjuinen nurkista", joten se tuntuu kotoisalta, kun elämän jäljet vähän näkyvät. Tytöt tykkäävät huoneistaan, vaikka ne ovatkin vielä hiukan kesken. Parveke on ihana. Olemme istuneet siellä joka päivä, milloin jätskillä, milloin ihmisiä ihmetellen, milloin ystävien kanssa viinilasin kanssa.

- Hiljaisuus. Uusi kotimme on ihanan hiljainen. Hipihiljainen Luulin vanhan kotimmekin olevan, mutta täällä eivät naapureiden kolinat tai liikenne kuulu makuuhuoneeseemme lainkaan. Nukun kuin vauva. I-ha-naa!

- Kruununhaka. Niin ihanan vanha tuttu kaunokainen.

- Sijainti. Ilmeisesti krunikka on myös ystävien mielestä helposti saavutettavissa, sillä meillä on kuukauden sisällä käynyt enemmän vieraita kuin viimeisen puolen vuoden aikana, vaikka kaikki on vinksin vonksin ja ihan kesken.

- Vanhat ja uudet kaverit. Omia ystäviä ja sukulaisia asuu lähellä, ja tyttö on saanut pihasta uusia kavereita.

- Lyhyt mökkimatka. Mökille hurautetaan vartissa!

- Aktiivisuus. Olemme ehtineet tässä kaiken hässäkän keskelläkin tehdä perheen kesken vaikka mitä kivaa, pyöräilleet ja kävelleet ja nauttineet kaikesta mitä Helsingin keskusta nyt tarjoaakaan. Ja olenpa ehtinyt vähän hippaamaankin, kun se ei ole enää niin suuren "lähtemisen" takana.

- Ruokakauppa. Meillä on kauppa aivan vieressä. Itseasiassa kaksikin. Enää ei tarvitse tuskastella jos maito unohtui ja hypätä autonrattiin.

 

Kaikenkaikkiaan juuri nyt tuntuu siis aikas oivalta. Niitä asioita on ikävä, mitä arvattiinkin, mutta olemme saaneet sellaisia bonuksia, joita emme olisi osanneet odottaakaan. Syksy tuo sitten mukanaan taas kaikenlaista uutta, mies odottaa jo kovasti uutta viidesosan mittaista työmatkaansa entiseen verrattuna.

Kommentit

Betina / STELLAR (Ei varmistettu) http://www.stellarstories.fi

Vaikuttaa ihanalta elämä uudessa kodissa! <3

Hertta
Lilou's Crush

On tämä ollut oikein kivaa, vaikka näin kesää vasten muuttaessa pihan ikävä on aika järkyn kova. Vielä ainakin ollaan sitä mieltä, että silti näin just nyt meille parempi :)

Tasaraita

Kuulostaa ihanalta elämä uudessa kodissa. Listaa lukiessa pisti silmään, että ihan samoja asioita tunnutte kaipaavan, mitä me nyt niin kovasti arvostetaan meidän rivitalokodissa täällä Itä-Helsingissä. Ja nuo mainitsemasi plussat on juuri niitä mitä me kaivataan vanhasta kerrostalokodista. 

Nykyään ei kyllä oikein jaksa mihinkään hippaamaan lähteä kun siinä on aina se oma vaivansa, varsinkin siinä kotiinpaluussa. 

Näyttää muuten todella kauniilta teidän uusi keittiö. Ihanat sävyt! En malta odottaa lisäkuvia. :)

En muuten vieläkään ole ehtinyt/muistanut kirjoitella kuulumisia. Koulu alkaa maanantaina ja jahka saan aikaiseksi, laitan sulle vähän viestiä, että mitä meidän elämään nyt kuuluu. 

Hertta
Lilou's Crush

Kivaa! Mä ootan innoissani kuulumisia :)

Joo, täällä sitä ollaan ja ihmetellään. Eihän se elo nyt lopulta kamalasti noin perusasioilta muutu, kun on oma jengi vieressä.

I M S (Ei varmistettu)

Onnea uuteen kotiin keskustassa!

Taidatte olla vähemmistössä ns paluumuuttajien joukossa. Yleensä lasten tultua suunta on keskustasta poispäin ei päinvastoin. Rohkea päätös.

En enää luopuisi pihastani. Minusta on parin vuoden aikana kasvanut puutarhuri. Istun terassin reunalla lattialla, vaikka ruokailuryhmä on vieressä, joka aamu ja katselen pihaa ja kukkia. #keski-ikä

Miestäni taas ei saisi muuttamaan keskustaan ei sitten millään. Hän vihasi tulla luokseni kylään Kallioon, kun aloitimme seurustelun. Hänen mielestään parkkeeraaminen oli syvintä puuhaa ikinä. Ja hän vihasi kaupungin meteliä, minusta ratikan kolina oli rauhoittavaa ja tuntui että olin keskellä kaikkea, mutta oman asunnon rauhassa. Mutta hän onkin lähiöhesalainen syntyperältään, eikä junantuoma niin kuin minä.

Meillä periferiassa (10 km Rautatientorille) on lähikauppoja useita, samoin Alko ja yksi ostarikin kävelymatkan päässä, ja kioski, Ärrä ja posti. Yksityinen lääkäriasema on ostarilla jne jne. Nyt kun miettii, onpa asemoitu itsemme hyvin. :-)) No joo, mutta pointtina vaan se, että jokainen elää niin kuin parhaimmaksi näkee. Ja jos elämäntilanne ei miellytä, muutosta vaan kehiin!

Tsemppiä remontointiin; joko voi sanoa että olette kalkkiviivoilla? Ja lisätsemppiä remontin keskellä asumiseen! Toivottavasti ei kestä enää kauan.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos onneista :)

Tosiaan ollaan varmasti vähemmistöä, yleensä lasten myötä kai hakeudutaan suurempien neliöiden ja pienempien neliöhintojen myötä vähän kauemmas tai vain rauhallisemmille seuduille, pihan perässä ja muutenkin. Niin ainakin itse tehtiin, ja hyvä kokemus se olikin, tykkäsin todella. Nyt piti vain valita, että luopuuko pihasta vai perheen yhteisestä ajasta, joka miehen projektien vuoksi alkoi olla ihan kortilla, eikä tuleva syksy ja sen tuomat muutokset  ainakaan olisi helpottaneet asiaaa. Yllättävän tiukka valinta silti, on se oma piha vain niin ihana, ja ne juuret siellä sen pihan maan alla!

Ystäväni kauempaa nauraa partaansa, kun sanoin palveluiden olleen kaukana, siis eivät ne KAUKANA olleet, nyt ovat vain lähempänä. Eikai täällä pk-seudulla koskaan ihan pusikossa elele.

Mutta just näin se menee, paras katsoa omaan tilanteeseen parhaalta vaikuttava juttu. Ja jos se on erehdys, sitten tehdään parhaammanlainen korjaustoimenpide, joskus ne parhaiten harkitutkin jutut menee jostain syystä metsään. Toivon tietty, että meillä tämä olisi nyt hyväksi osoittautuva ratkaisu!

Kiitos tsempeistä, eilen oli oikein jättispurtti, ja alkaa olla jo tilaa hengitellä, pelkään vaan, että kohta on "tarpeeks hyvä", ja homma seisahtuu vuodeksi :D Sitä en halua, vaan äksään nyt vaan valmista, voi sitten unohtaa koko homman.

 

Hups, pikku romaani tässä :)

 

Heidi (Ei varmistettu)

Ihana keittiö! Mistä kaapit on hommattu ja mikä malli? Olisi ihana nähdä enemmän kuvia keittiöstä :)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kovasti! Nyt on jo vähän valmiimpaa, vetimetkin paikallaan, vähän vielä hienosäätöä ja askartelua, ja sitten valmis. Kaapit ovat Ikean edullisimmat eli Veddinge-ovet. Sattui olemaan juuri se sävy, jonka halusin. Pinta ei kyllä valitettavasti ole yhtä kestävä kuin aiemmassa solär-ovessa, mutta muuten todella kivat minusta :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.