Kylpyhuoneremontti: Hanaa, beibi!

Lilou's Crush

Loppurutistus häämöttää kaikkien kymmenien ja satojen pienten valintojen kanssa tässä remontissa. Ja väsy todellakin alkaa olla melkoinen, vietin juuri kolme ja puoli tuntia viimeistä tarjousversiota tarkastellen ja kustannuksiin vaikuttavia muutoksia kirjaten sekä sopimusasioihin ja laina-asioihin perehtyen -mutta vielä tarttee rutistaa, ettei sitten lopputuloksen edessä iske harmistus, että olisipa pitänyt miettiä vielä tarkemmin.

Nyt on viimeisenä vielä tänään mielenpäällä hanat.

Edellisessä remontissamme valitsimme pesuallashanoiksi Oraksen Cubistat (kuva meidän yläkerran WC:stä), jotka silloisesta kuuden vuoden takaisesta valikoimasta miellyttivät silmää ehdottomasti eniten. Ulkonäkö ja toimintavarmuus olivatkin oivat, mutta käsienpesuun Ikean ja Kvikin altaissa hanan "nokka" oli kertakaikkiaan liian lyhyt. 

Olen kovin ihastunut Oraksen Il Bagno Alessio Dot Oras -vesiputoushanaan (ylin kuva), sellaiset on olleet kahdella työpaikallani. Miten voikin vesi niin lempeästi soljua käsille? Hinta sen sijaan, se on vain kertakaikkiaan liian suuri -yksi hana maksaa noin 450€... Joten hyvästelen todennäköisesti kotimaisen Oraksen tällä kertaa.

Yksi kiehtova vaihtoehto voisi olla musta hana. Hienoin sellainen löytyy ehdottomasti Tapwellilta -heiltä meillä on maailman kaunein keittiön messinkihana, joka istuu marmorin kaveriksi kuin nenu päähän.

Jos perushanaan päädymme, Grohen Eurocube voisi olla yksi vaihtoehto. Ei nyt ihan sellainen ensi-ihastus, mutta "jos ei muutakaan tule vastaan" -ratkaisu... Hansgrohen Axor Starck voisi olla toinen vastaava.

Äh, hankalaa! Hana on niin tärkeä ja kaunis elementti, että haluaisin valinnan menevän kerrasta nappiin!

Kauniita hanaehdotuksia, ennemmin terävä -kuin pehmeälinjaisia, otettaisiin kiitollisena vastaan!

Kommentit

anna10 (Ei varmistettu)

Jos en nyt ole ihan väärässä, Cubistaa saa myös pidemmällä nokalla... Ihana hana, mutta meillä huomattu ihan sama, eli että perusmallissa nokka on liian lyhyt tuohon Ikean altaaseen. Tosin, kyllä senkin kanssa pystyy elämään.

Hertta
Lilou's Crush

Joo saa! Mutta minusta se on vähän oudon näköinen silloin: jotenkin tuo muotokieli kärsii siitä venytetystä kärsästä. Kyllä sen kanssa tosiaan pystyi elämään, mutta "jos jotakin olisin valinnut toisin..." niin hanan. Vaikka onkin nätti!

hilla hippunen (Ei varmistettu)

Onko Hansgrohen Logis liian tavis? Meillä on Hansgrohen hanoja ja niitä voin kyllä suositella.

Norolla (mikä nimi pytyille ja altaille!) on muutama aika kulmikas malli (shine ja single), joita itse harkitsimme. Heillä on muistaakseni myös joitain värillisiä (mustaa ja messinkiä tms.) malleja. Hanaa meille ei Norolta tullut, mutta allas kylläkin. Ja on ollut hyvä! En tosin tiedä millainen olisi huono allas. :) Sehän on vaan posliinikuppi...

Hertta
Lilou's Crush

Logis on oikein sievä, mutta tyyliltään vähän erilainen, mikä on mielessäni. Ja voi jestas tuo Noro... tosiaan, voiko tavallaan osuvampaa nimeä pytyllä ollakaan :D

meillä on muuten ollut vähän huono allas. Tai ei huono, mutta hankalasti puhtaana pidettävä. Itseasiassa kaksi: molemmat valumarmoria, toinen ikean ja toinen kvikin. Jotenkin imaisivat värit milloin mistäkin, eivätkä kestäneet vahvoja pesuaineita. Himmeä pinta naarmuuntui melko helposti, ja kiiltävä puolestaan himmeni. Uutena olivat tosi kauniit, viiden vuoden käytön jälkeen vielä ihan ok, mutta nyt tulee posliinia!

Oisko tästä apua: http://seoikeaomakoti.blogspot.fi/2016/12/ostoksia.html

Itsellä myös tuo ylin Alessin, <3.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos linkistä :) ja se alessi on ihana -tykkään vielä ulkoasuakin enemmän sen solinasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Bauhaus ja Byggmax auttoivat meitä juuri isossa rempassa.
Itseasiassa tilasimme noista kaikki 8 (!!) hanaamme, mitkä taloomme tulivat.

Hertta
Lilou's Crush

No onpa kiva kuulla, että löysitte mieluisat helposti -ja onpas muuten hanoja! 

...eikun hetkinen, onhan meilläkin täällä sitten jo allashanoja kaksi, keittiön hana, suihkuhana ja pesukonehana, että tuleehan noita!

Piret
lainahöyhenissä

Hanahommat on hankalia! Meille tulee spa-kylppäriin ihanat piilohanat, jotka oli selvillä heti alusta saakka. Mutta vessan bidesuihkullinen hana onkin hankala. 

Yllättävän vähän myöskään on bide- toiminnolla olevia kauniita hanoja ylipäätään. Tästä syystä mitä todennäköisimmin päädymme juuri tuohon Tapwellin Birilloon, mutta kromisena. Musta on tyylikäs, mutta uskon siihen kyllästyväni kuitenkin, joten kromi on varma valinta. 

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Ne piilohanat onkin tosi kauniit! Minä vanha vainoharha en jostain syystä kestä ajatusta putkista seinän sisällä (as if eivät menisi siellä muutoin...) ja halusin ulkonäöstä huolimatta kaikki pinta.asennuksena. Birillo on nätti!

Annan
Rauhaa ja rakkautta

Jokohan hana on valittu, kun näin jälkijunassa kommentoin? Semmoinen vinkki olisi, että ei kannata valita hanaa, jossa on vaakasuora, sileä "nokka", kuten viimeisessä kuvassa. Edelliseen kotiin valittiin vastaava ja oli kyllä nätti - aina sen hetken, kun sen oli juuri pyyhkinyt. Muuten kromissa oli sina jäljet kuivuneista vesipisaroista. Eli vähintään pyöreä muoto tai sitten kallistusta kehiin! Hyvä muotoilu on myös käytännöllistä ;)

Hertta
Lilou's Crush

Vinkit vielä ehtii :) Löydettiin jo ihana hana, mutta hitsi kun siinä on se ihme tulppavipstaaki, eikä näytä saavat ilman... Tuo olikin hyvä vinkki tuo kallistushomma. Olen samaa mieltä hyvästä muotoilusta!

Kommentoi