Kylpyhuoneremontti: Hanaa, beibi!

OrasAlessiDot1.jpg

Loppurutistus häämöttää kaikkien kymmenien ja satojen pienten valintojen kanssa tässä remontissa. Ja väsy todellakin alkaa olla melkoinen, vietin juuri kolme ja puoli tuntia viimeistä tarjousversiota tarkastellen ja kustannuksiin vaikuttavia muutoksia kirjaten sekä sopimusasioihin ja laina-asioihin perehtyen -mutta vielä tarttee rutistaa, ettei sitten lopputuloksen edessä iske harmistus, että olisipa pitänyt miettiä vielä tarkemmin.

Nyt on viimeisenä vielä tänään mielenpäällä hanat.

img_3579.jpg

Edellisessä remontissamme valitsimme pesuallashanoiksi Oraksen Cubistat (kuva meidän yläkerran WC:stä), jotka silloisesta kuuden vuoden takaisesta valikoimasta miellyttivät silmää ehdottomasti eniten. Ulkonäkö ja toimintavarmuus olivatkin oivat, mutta käsienpesuun Ikean ja Kvikin altaissa hanan ”nokka” oli kertakaikkiaan liian lyhyt. 

Olen kovin ihastunut Oraksen Il Bagno Alessio Dot Oras -vesiputoushanaan (ylin kuva), sellaiset on olleet kahdella työpaikallani. Miten voikin vesi niin lempeästi soljua käsille? Hinta sen sijaan, se on vain kertakaikkiaan liian suuri -yksi hana maksaa noin 450€… Joten hyvästelen todennäköisesti kotimaisen Oraksen tällä kertaa.

BI069_svart.jpeg

Yksi kiehtova vaihtoehto voisi olla musta hana. Hienoin sellainen löytyy ehdottomasti Tapwellilta -heiltä meillä on maailman kaunein keittiön messinkihana, joka istuu marmorin kaveriksi kuin nenu päähän.

grohe-eurocube-single-lever-basin-mixer-m-size-with-pop-up-waste-set--fg-23445000_1a.jpg

Jos perushanaan päädymme, Grohen Eurocube voisi olla yksi vaihtoehto. Ei nyt ihan sellainen ensi-ihastus, mutta ”jos ei muutakaan tule vastaan” -ratkaisu… Hansgrohen Axor Starck voisi olla toinen vastaava.

Äh, hankalaa! Hana on niin tärkeä ja kaunis elementti, että haluaisin valinnan menevän kerrasta nappiin!

Kauniita hanaehdotuksia, ennemmin terävä -kuin pehmeälinjaisia, otettaisiin kiitollisena vastaan!

Kommentit (13)
  1. Jokohan hana on valittu, kun näin jälkijunassa kommentoin? Semmoinen vinkki olisi, että ei kannata valita hanaa, jossa on vaakasuora, sileä ”nokka”, kuten viimeisessä kuvassa. Edelliseen kotiin valittiin vastaava ja oli kyllä nätti – aina sen hetken, kun sen oli juuri pyyhkinyt. Muuten kromissa oli sina jäljet kuivuneista vesipisaroista. Eli vähintään pyöreä muoto tai sitten kallistusta kehiin! Hyvä muotoilu on myös käytännöllistä 😉

    1. Vinkit vielä ehtii 🙂 Löydettiin jo ihana hana, mutta hitsi kun siinä on se ihme tulppavipstaaki, eikä näytä saavat ilman… Tuo olikin hyvä vinkki tuo kallistushomma. Olen samaa mieltä hyvästä muotoilusta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *