Kylpyhuoneremontti: piirrokset

Lilou's Crush

Kylppäriremppa-asia etenee.

Lähtökohtana remontissamme oli ensin tehdä vain kevyt kasvojenkohotus maalaamalla kaakelit ja vaihtamalla umpilaho allastaso ja uusimmalla muita kalusteista, sen kummemmin kaakeleihin tai muihin koskematta. Suuremman remontin aika oli jossain tulevaisuudessa.

Mutta kuinkas kävikään. Nälkä ei varsinaisesti kasvanut syödessä, mutta taloyhtiön kylpyhuoneisiin tekemä kuntokartoitus antoi osviittaa sille, että kylpyhuone on heikommassa kunnossa, kuin olimme tietoisia. Kismittävä homma. Edessä olisi ollut laattojen vaihtoa, vesiesteen korotusta kynnyksen suuntaan, kaakelisaumojen uusiminen (ei vain silikonit vaan kaikki saumat) ja sitten nuo tiedostamamme tarpeet. Koska homma on tuttua, teimme päätöksen aikaistaa remonttiamme ja tehdä kerralla muutakin kuin muuttaa kodinhoitotilan toiseksi wc:ksi.

Niinpä olen viimeisten parin kuukauden aikana tavannut remppayrityksiä, hoitanut selvitystyötä, mittaillut, piirtänyt, suunnitellut ja kaavaillut yöt pitkät, ja nyt suunnitelmat ovat sen verran pitkällä, että tällaisen kevyen luonnoksen ajattelin esittää. Tattadadaa vain ja töttöröö, tuossa ovat paikallaan vähän sinnepäin eri toiminnot.

Remontti tulee olemaan suuri pienissä tiloissa. Vanhan talon ilot ja yllätykset... Jälleen kerran tämä korkeus ja hissin puute aiheuttaa riesaa, eikä sitä helpota parkkitilannekaan... Paljon niitä kammoksuttuja putkitöitä ja vesipisteiden siirtämisiä. Mutta uskon, että vaivansa ja putkihommiensa hinnan väärti: epätoimiva ja paljon tilaa hukkaava kylpyhuone muuttuu kompaktiksi saunalliseksi kylppäriksi, ja pikkuruisesta kahden oviaukon halkomasta kodinhoitohuoneesta tulee perheellemme aamuruuhkiin kipeästi kaivattu toinen WC. Toki siellä säilyvät edelleen pyykkihuolto ja siivouskomero sun muut jutut. Sen lisäksi kodinhoitohuoneen päälle tullaan rakentamaan komero, huonekorkeutta kun kerrankin ihan on hukattavaksi asti.

Urakoitsija on, mutta LVI-suunnittelija vielä kaivattaisiin, että päästäisiin katsomaan, toimiiko ajatukseni käytännössä, ja jos näin, että saataisiin piirustukset valmiiksi ja päästäisiin hakemaan luvat ja hyväksynnät. Merkillisiä olentoja ovat olleet he, keitä olen yrittänyt tavoitella, kun eivät vastaa puheluihin tahi meileihin -ilmeisesti on jo riittävästi tai liikaa töitä. Vinkkejä otetaan vastaan!

Sellainen pieni kevätprojekti siis täälläpäin. Sitten pitäisi vielä löytää kuukaudeksi pesueelle koti, kun täällä melskataan. Krunikkalaiset siis ohoi, kaipaako kotinne luotettavaa talonvahtipoppoota?

Kommentit

Aileen (Ei varmistettu)

Nostan hattua uusimmalle remonttihankkeellenne! Suunnitelmat vaikuttaa todella hyvältä.

Parveke teillä jo on ja kohta saunakin -unelmien koti indeed! :)

Paljonko teillä on muuten neliöitä yhteensä? Mulle on jäänyt mielikuva, että tämä teidän nykyinen kotinne olisi pienempi kuin edellinen ja on kyllä taiturimaista tilankäyttöä saada mahtumaan kompaktiin kerrostaloasuntoon 3 makuuhuonetta, sauna, kodinhoitohuone, sekä kaksi erillistä vessaa. Kertakaikkiaan wow!

Meillä on 80 neliötä (ja neljä pientä lasta) ja mahdumme tänne edelleen ihan hyvin (tosin tavaraa karsimalla ja siroja huonekaluja suosien). Välillä vain saan pitkiä katseita ja päivittelyitä, kun monella vaikuttaa olevan käsitys, että meidän kokoinen lapsiperhe tarvitsee vähintään 120 neliötä ja mieluummin okt kuin huoneisto.

Mä taas tykkään todella paljon meidän kodista, korkeista huoneista ja etenkin siitä, että lähes kaikki palvelut löytyy 500 metrin säteellä.

Kiitos ihanasta, virkistävästä blogista ja riemukasta uutta vuotta! :)

Hertta
Lilou's Crush

Haha, ja lisätään siihen vielä vaatehuone, joka vie pari neliötä...se ei kyllä ole nyt vielä parhaalla tavalla käytössä. Tilaa meillä on tuo sama 80m, mutta käytin kyllä hurjan paljon aikaa suunnitteluun ennen remonttia ja seinien kaatamista ja uudelleen pystytystä. paljon auttaa varmasti tuo huonekorkeus ja sen hyödyntäminen säilytystilassa, komerot on 340cm korkeita. Heh, ja konmari :D

Tilaa tosiaan on 14 neliötä vähemmän kuin ennen, mutta se ei ole ollut haittapuoli, enemmän on ikävä ihanaa maisemaa ja pihaa. No, ihan kaikkea ei voi saada, nyt on oikein hyvä -justiinsa samoista syistä, eli kaikki on tosi lähellä ja lasten kanssa aikaa enemmän kuin ennen. 

kiitos kivasta kommentista ja parasta vuoden jatkoa!

 

Piipo79

Ooh tässä syyhyää omatkin sormet kylppärin kanssa mutta vielä pitää odottaa putkiremontti että saa kaiken uuteen uskoon! Oletteko muuten selvitelleet miten sauna istuu vanhaan taloon, lähinnä (painovoimaiseen) ilmanvaihtoon? Sen kanssa kyllä kannattaa olla tarkkana, muutaman kauhutarinan olen kuullut epäonnistuneista remonteista.

Hertta
Lilou's Crush

Meillä putket on tehty 90-luvulla, joten sitä saa vielä odotella, muuten oltaisiin menty "siniharmaan unelman" kanssa vielä pitkä tovi.

joo, ollaan, tarkasti! Just olen kirjoittamassa tästä juttua tänään tai huomenna :)

HanneleK (Ei varmistettu)

Voi miten hienot suunnitelmat, tsemppiä projektiin! :) Omasta kokemuksestani voisin suositella LVI-suunnitelmien tekijäksi Heatcon porukkaa (www.heatco.fi), sieltä sain ainakin uuteen omakotitaloomme tosi asiantuntevaa palvelua juuri suunnitelmien osalta.

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kovasti! ja kiitos vinkistä, sinne täytyykin olla yhteydessä, en edelleenkään ole saanut tarjousta töistä!

Kommentoi