Kylpyhuoneremontti: piirrokset

kph nyt.png

Kylppäriremppa-asia etenee.

Lähtökohtana remontissamme oli ensin tehdä vain kevyt kasvojenkohotus maalaamalla kaakelit ja vaihtamalla umpilaho allastaso ja uusimmalla muita kalusteista, sen kummemmin kaakeleihin tai muihin koskematta. Suuremman remontin aika oli jossain tulevaisuudessa.

Mutta kuinkas kävikään. Nälkä ei varsinaisesti kasvanut syödessä, mutta taloyhtiön kylpyhuoneisiin tekemä kuntokartoitus antoi osviittaa sille, että kylpyhuone on heikommassa kunnossa, kuin olimme tietoisia. Kismittävä homma. Edessä olisi ollut laattojen vaihtoa, vesiesteen korotusta kynnyksen suuntaan, kaakelisaumojen uusiminen (ei vain silikonit vaan kaikki saumat) ja sitten nuo tiedostamamme tarpeet. Koska homma on tuttua, teimme päätöksen aikaistaa remonttiamme ja tehdä kerralla muutakin kuin muuttaa kodinhoitotilan toiseksi wc:ksi.

kph remontti piirustus.png

Niinpä olen viimeisten parin kuukauden aikana tavannut remppayrityksiä, hoitanut selvitystyötä, mittaillut, piirtänyt, suunnitellut ja kaavaillut yöt pitkät, ja nyt suunnitelmat ovat sen verran pitkällä, että tällaisen kevyen luonnoksen ajattelin esittää. Tattadadaa vain ja töttöröö, tuossa ovat paikallaan vähän sinnepäin eri toiminnot.

Remontti tulee olemaan suuri pienissä tiloissa. Vanhan talon ilot ja yllätykset… Jälleen kerran tämä korkeus ja hissin puute aiheuttaa riesaa, eikä sitä helpota parkkitilannekaan… Paljon niitä kammoksuttuja putkitöitä ja vesipisteiden siirtämisiä. Mutta uskon, että vaivansa ja putkihommiensa hinnan väärti: epätoimiva ja paljon tilaa hukkaava kylpyhuone muuttuu kompaktiksi saunalliseksi kylppäriksi, ja pikkuruisesta kahden oviaukon halkomasta kodinhoitohuoneesta tulee perheellemme aamuruuhkiin kipeästi kaivattu toinen WC. Toki siellä säilyvät edelleen pyykkihuolto ja siivouskomero sun muut jutut. Sen lisäksi kodinhoitohuoneen päälle tullaan rakentamaan komero, huonekorkeutta kun kerrankin ihan on hukattavaksi asti.

Urakoitsija on, mutta LVI-suunnittelija vielä kaivattaisiin, että päästäisiin katsomaan, toimiiko ajatukseni käytännössä, ja jos näin, että saataisiin piirustukset valmiiksi ja päästäisiin hakemaan luvat ja hyväksynnät. Merkillisiä olentoja ovat olleet he, keitä olen yrittänyt tavoitella, kun eivät vastaa puheluihin tahi meileihin -ilmeisesti on jo riittävästi tai liikaa töitä. Vinkkejä otetaan vastaan!

Sellainen pieni kevätprojekti siis täälläpäin. Sitten pitäisi vielä löytää kuukaudeksi pesueelle koti, kun täällä melskataan. Krunikkalaiset siis ohoi, kaipaako kotinne luotettavaa talonvahtipoppoota?

Kommentit (6)
  1. Voi miten hienot suunnitelmat, tsemppiä projektiin! 🙂 Omasta kokemuksestani voisin suositella LVI-suunnitelmien tekijäksi Heatcon porukkaa (www.heatco.fi), sieltä sain ainakin uuteen omakotitaloomme tosi asiantuntevaa palvelua juuri suunnitelmien osalta.

    1. Kiitos kovasti! ja kiitos vinkistä, sinne täytyykin olla yhteydessä, en edelleenkään ole saanut tarjousta töistä!

  2. Ooh tässä syyhyää omatkin sormet kylppärin kanssa mutta vielä pitää odottaa putkiremontti että saa kaiken uuteen uskoon! Oletteko muuten selvitelleet miten sauna istuu vanhaan taloon, lähinnä (painovoimaiseen) ilmanvaihtoon? Sen kanssa kyllä kannattaa olla tarkkana, muutaman kauhutarinan olen kuullut epäonnistuneista remonteista.

    1. Meillä putket on tehty 90-luvulla, joten sitä saa vielä odotella, muuten oltaisiin menty ”siniharmaan unelman” kanssa vielä pitkä tovi.

      joo, ollaan, tarkasti! Just olen kirjoittamassa tästä juttua tänään tai huomenna 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *