Kylpyhuoneremontti: pintamateriaalivalinnat

Lilou's Crush

Se osa, jonka luulisi olevan kaikkein helpointa remontissa, onkin tällä kertaa osoittautunut kaikkein haasteellisemmaksi. Eli pintamateriaalien valinta, joka usein on mielikuva siitä, mitä esimerkiksi kylppäriremontti pitää sisällään. Ja no, toki toisinaan niin onkin, jos kalusteet sun muut ovat joko ennalta valitut tai määrätyt, tai jos mitään muutoksia niiden sijaintiin ei tarvitse tehdä. Mutta meillähän tehdään, jestas sentään että tehdäänkin... 

Laattojen tilauksia emme kuitenkaan vielä ole tehneet, koska hintaerot ns. samanlaatuisissakin materiaaleissa voivat olla todella suuret. Ja pinnat ja kalusteet ovat aikalailla ainoat jutut, joilla voidaan edes hiukan kuroa budjettia kasaan, työt kun ovat mitä ovat ja ne on tehtävä. ...ja sitten taas toisaalta, koska pinnat ovat ne, mitkä remontista jäävät meidän katsottavaksemme, on niiden myös kestettävä aikaa.

Koska kotitalomme on jo vallan iäkäs daami, pidimme väripaletin hyvin klassisena, ja samalla muun asunnon henkeen sopivana. Samoin materiaalit -nyt kun tehdään ihan kunnon remontti, esimerkiksi pikafiksaukseen joskus miettimäni mikrosementti ei ole valikossa ollut mukana laisinkaan.

Seinät tulevat olemaan 10x20 laattaa valkoisella saumalla. Pientä siis, vallalla oleviin isoihin 30x60 ja 20x40 laattoihin nähden. Lattiaan puolestaan olemme laittamassa lempimateriaaliani marmoria, johon minulla on rakkaus-viha-rakkaussuhde. Se on kaunein mahdollinen kivilaji, sopii asunnon henkeen ja tuntuu jumalaisen sileältä jalan alla. ...ja on herkkä kemikaaleille ja hitusen peruslaattaa haasteellisempi puhdistaa... ...mutta niin kaunis ja ajattoman tyylikäs ja sopii talon henkeen. Se myös patinoituu kauniisti. Saumaväri lattiassa tulee kauniin ja herkän valkoisen sijaan olemaan armollisempi vaaleanharmaa kuten tälläkin hetkellä.

Tulevassa pikkuvessassa emme laatoita seiniä kokonaan, vaan osan seinää peittää pesunkestävä Luja-maali. Sekin tultaneen sävyttämään hennosti, vaan ei näillä kuvan sävyillä... kuvan harmaat maalisävyt viittaavat sen sijaan allaskalusteeseen ja muihin yksityiskohtiin.

Sellaista! Mitäs tuumaatte? Täällä kyllä on helpottunut ja tyytyväinen olo näiden pähkäilyjen tultua maaliviivoille asti :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.