Kyytiä! Coney Island.

Lilou's Crush

Apua apua, jouduin viemään työjuhtani huoltoon jatkuvan jumituksen vuoksi, ja nyt naputtelen miehen koneella. Siinähän on toki kaikki ihan "väärin", pikanäppäimet ihan hömelösti, skrollaussuunta päin hoota ja mitä kaikkea. Mutta eiköhän tästä selvitä. Siinä, missä ne kuvat, joista ajattelin kirjoittaa, ovat nyt Ruoholahdenkadulla taikureiden aka nörttimiesten hyppysissä, täältä koneelta löydän kasapäin sinne matkalla lataamiani kuvia. 

 

Niinpä me lähdetäänkin kuulkaas nyt Coney Islandille! Jee! 

Miten voikin olla, että noin kymmen Nykin reissua takana, enkä kertaakaan ole päätynyt Coney Islandille? Käsittämätöntä! Coney Island on siis Brooklynin kaukaisimmilla perukoilla niemennokassa oleva iki-ikivanha huvittelualue, joka on viime vuosina kokenut ansaitsemansa renesanssin. Brooklyn Downtownista matka metrolla Coney Islandille kestää vajaat puoli tuntia, vähän junasta riippuen. Manhattanilta sitten parikymmentä minuuttia enemmän. 

Coney Islandilta löytyy hienohiekkaista rantaa, eli jo aiemmin vähän vilauttamani Brighton Beach, jossa varpaat voi upottaa viileään Atlanttiin, tahi sitten siirtyä rantabulevardin toiselle puolelle huvittelemaan. Meidän reissujengimme testasi kyllä hiekan, pehmoista oli, mutta pääpaino päiväretkellämme oli ehdottomasti huvipuistoissa.

Huvipuistoja alueella on kaksi: Luna Park ja Denos Wonder Wheel Amusement Park, jotka tosin ovat sulassa sovussa sekaisin ja ripirinnan. Taidan kehdata sanoa, että Luna Park on se, jossa on kaikki kivat laitteet, ja Denos teki olon vain vähän surulliseksi, joskin jännällä tavalla vei mielen ikivanhoihin jenkkileffoihin friikkisirkus-meininkeineen, ongintoineen, hattaramasiinoineen jne.

Siinä, missä Luna parkin laitteet olivat siistit ja hurjat, Denoksella oli pienempiä jopa epämukavan tuntuisia kieputtimia -ei siis hauskoja tai hurjia, vaan yksinkertaisesti nykiviä ja kolhivia.

Olen aina ollut kova kieppumaan, mitä nyt vanhemmiten tullut vähän aremmaksi (ja pahoinvoivemmaksi). Täällä testasin kaikki mahdolliset laitteet, jopa tuon aivan järkkyhirmukamalan (mutta aivan upean) Thundeboltin. Veti kyllä voiton kaikista hurjimuslaitteista IKINÄ! Lankomieheni huusi vieressä apuun milloin mitäkin, itse en saanut suusta ulos kuin "iiiiiiiiiiiihhhhhh" ja "eeiiiiiiiiiiiiiiihhh".  Huh. 

Miljöö ja laitteet olivat siis enemmän kuin kohdillaan. Ainoa, mistä on reissullemme annettava miinusta, on ruokapuoli, sillä rantabulevardilla ja huvipuistoalueella tarjolla oli (kuten odottaa saattoikin) vain ylihintaista rasvamättöä. Corn dogeja, hot dogeja, ranskiksia, wingsejä... Kyllähän niilläkin nälkä lähtee, mutta olo ei kovin hyväksi muutu, ainakaan, jos makaa naama kiinni urheiluhallin tatamin hajuisen laitteen turvamatossa ja sinkoilee kierteellä ylös-alas. Parhaat eväät tarjosikin rannan mangomamma tuoreine mangokukkineen!

PS. Rannan läheltä löytyy myös Aquarium, mutta sinne emme tällä kertaa ennättäneet. 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.