Laatikoittain Omaa

Lilou's Crush

Ihan kuin joulu!

Ostin loppukesän aleista Finnish Design Shopilta ja Iittalan verkkokaupasta lopetettua Arabian Oma-sarjaa -40% ja -50% alennuksella. Perjantaina sain ne kotiin appivanhemmilta, joiden hellässä huomassa laatikot olivat lomailemassa ja odottelemassa uuden keittiön valmistumista.

Pidän niiden selkeästä, klassisen kauniista muotoilusta niin paljon! Ehkä jo tänään päästään testaamaan uusia kupposia, kun odotetut Punavuoren pojat tulee ensivisiitille tänne rakennustyömaalle. Sekalainen seurakunta vanhoja astioita pääsee siis hetkeksi lepäämään. Siniset minit Teema-lautaset pidän kyllä kaverina näille. Harmi muuten, että Oman kirkkaita laseja en huomannut hankkia, nekin ovat eri kivat.

Olisi kiva kuulla, onko teillä jokin suosikki-sarja, vai tykkäättekö yhdistellä kaikenlaisia juttuja sekaisin? Itse olen  sekakäyttäjä astioiden suhteen, mutta nyt on kiva, kun on tällainen peruspohja, johon liittää rakkaita vanhoja juttuja ja ehkä joskus jotakin kivaa uuttakin.

Kommentit

Kimpassablogi (Ei varmistettu)

Minä tykkään yhdistellä! Arabian valkoinen posliini on aina samansävyistä, siksi olenkin valinnut Teemasta, 24h:sta ja Kokosta ne mieleisimmät muodot ja saanut aikaan melkoisen kasan posliinia. Jossain vaiheessa Taikaakin kerääntyi kaappien uumeniin ja sitä raidallista Origoa aamiaiskulhoiksi. Lisäksi olen hamstraillut vanhoja, ohuita kahvikuppeja ympäri kirpputoreja. Voi taivas, tästä jatkuvasta astioiden hamstraamisesta syytän kymmenen vuoden takaista Stockamannin astiamyyjän uraani. Haaveilen sellaisesta kunnon astiakaapista, jonne aarteet mahtuisivat.
Arabian Oma on kyllä aivan ihana ja valkoinen on aina paras - pääsee ruoka kauniisti esille. Halvalla lähti teille kipposet, oon vähän kade!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kahvikupit ja matalat ruokalautaset on mulla Valkoista Origoa (valmistus lopetettu), syvinä lautasina Harri Koskisen Air-vuoista se pienin, vihreäkantinen (valmistus lopetettu), juomalaseina Konstantin Grcicin Grcic-lasit (valmistus lopetettu), erikokoisia ja -värisiä kulhoja mulla on Tilda-sarjasta (valmistus lopetettu).
Musta Iittala olis voinut pitää noi kaikki tuotannossa.

annaemilia (Ei varmistettu)

Teema ja Koko, valkoista :-)) Iittala on paras ja kun alun perin muutin maailmalle niin kuskasin kuppeja ja lautasia muutama kerrallaan matkalaukussa. kaiken maailman villeroyt on yöks, IIttalaa sen olla pitaa. Ja hauskinta on että täällä Londoniumissa IIttalaa saa vaan niiden omasta liikkeesta Regent streetilta tai Skandiumista ja hinnat on noin 3 kertaa korkeammat kuin Suomessa, minä kuskaan niitä edelleen Suomesta (tyylikkäästi Prismasta alennuksella ja bonarit äidille) ja vieraat ihmettelee aina meijän hienoa astiastoa :-)) Go Finland!! :-)) myös minulle haaveena kunnon astiakaappi aarteille, mutta tällä hetkeelä ne asustavat Ikean Hemnes lasikaapissa. Tsemppiä teille remontin keskelle, kyllä se siitä! Me rempataan omaamme hitaalla tahdilla, huone kerrallaan, seuraavaksi puulattian asennus vierashuoneeseen, josta aiotaan suoriutua ite, a-pu-va! Niin, ja aivan upee kylppäri tuli teille!!

Tasaraita

Meillä perusastiastona toimii valkoinen Teema. Aamupalalla Teemaa mustana leipälautasten ja isompien kahvikuppien muodossa. Vähän "parempana" astiastona kerätään hiljalleen mustavalkoista Taikaa jota on kiva yhdistellä valkoisen ja mustan teeman kanssa.

Marimekon Siirtolapuutarhan ihania kahvi- ja teemukeja on myös kertynyt jokunen. Niitä yhdistelen myös Teemaan. Lautasina toimii siis lähinnä aina valkoiset tai mustat Teemat ja niihin sitten vaihtelevasti yhdistelen muita kuppeja.

Origoa on myös kertynyt pieniä kulhoja ja munakupit. Niitä käytetään aamiaisella puurokulhoina. Piristävät ihanasta synkkää aamua värikkyydellään. Laseina meillä on Kartiota harmaana sekä sinisenä ja Aino Aaltoa harmaana. Osa astioista on ostettu itse ja osa saatu lahjaksi ja siitä sitten innostuttu jotain sarjaa keräämään. Tykkään yhdistellä sekalaisesti ja on kiva että osa astioista on klassista mustaa ja valkoista mutta Origoista taas löytyy sitten vähän väriä silloin kun kaipaa piristystä.

Suvi.

Astiakaapista löytyy niin Arabian 24h-sarjan valkoisia lautasia, kulhoja ja mukeja, kuin myös Iittalan punakukkaisia Primavera mukeja ja kulhoja, Iittalan vedensinisiä ja kirkkaita Kartiolaseja, Aino Aaltoa, Kastehelmi-kahvilautia suoraan 70-luvulta sekä j0kunen muumimuki. Haaveilen vielä kastehelmi-kulhoista, Teeman kahviastiastosta ja Runo-mukeista. Suomalainen muotoilu kunniaan!

Maisa (Ei varmistettu)

Meillä on niitä Oma-sarjan kirkkaita laseja, olisko ollut alunperin 12. Eivät tykkää konepesusta jostain syystä! Reunat on rikki mennyt niin useasta lasista, että roskissa on puolet ja enää muutama ehjä jäljellä. Joten ei kannata harmitella, me oltiin tosi tyytymättömiä.

Turhat jorinat

Mulla on myös Iittala-Arabia voittoinen astiakaappi ja Hackmanin aterimia. Aloin joskus ulkomailla opiskellessani (varmaan huojuvaa Suomi-identiteettiä pönkittääkseni) keräämään ja sille tielle sitten jäätiin. Eli vähän vanhempaa perua muumimukeja ja mustaa Teemaa (varsinkin tarjoiluastiat ovat  monikäyttöisyydessään aivan upeat) ja isompaa Kartiota vaikka minkä värisenä. Citterion Toolsiakin aloin kerätä jo vuosia sitten, kun sain 24 kpl aloituspakkauksen äidiltä joksikin lahjaksi. Muuten toimiva sarja, mutta veitset ovat aivan p-stä. Siis työveitset, en nyt tarkoita pöytäsettiä. Niitä ei saa pirullakaan kunnolla teräviksi, nimittäin. Eivätkä ne istu käteen. Böö:/

Parin viime vuoden mittaan olen haalinut kirpputoreilta vanhempia astioita, kuten Ruskaa ja Moukkua. Eteenkin Ruska tuntui joskus aivan käsittämättömän pieru-mummo-vanhanaikaiselta, mut nyt siinä alkaa taas olemaan just sopivaa lumoa... sama juttu kuin vaatteidenkin kanssa, luulisin. Ja lopulta myös stailauskysymys, ihan samalla lailla kuin pukeutumisessakin.

Viimeisin megamunkki kävi männäviikolla kirpparilla, kun sain joltain papalta 6 kpl käyttämättömiä Tsaikka -teelaseja 15 eurolla :) Niitä kaunokaisia olen nimittäin ihaillut kakarasta saakka.

Jossu (Ei varmistettu)

Meillä on käytössä tumman vihreää teemaa, jota ei ole enää tehty sekä isovanhempien vanhoja valkoisia Arabian astioita.

-Jossu

ps. Kerrotko mielipiteesi IPhonesta (onko rahan arvoinen). Kitoos.

Peinikulkija (Ei varmistettu)

Mulla on tummanvihreää teemaa, ja nyt "wedding chinaksi" ollaan saatu (ja ostettu itsekin) Villeroyn New Wavea. Lasit (viinilasit/vesilasit) on Iittalan Essenceä ja ruokailuvälineet villeroyn Victoria. Olen haavellut muutamasta Iittalan sudenkorento-astiasta (esim. murokulhoiksi ja tarjoiluun) että saisi teeman ja new waven sopimaan paremmin yhteen! Lisäksi mulla on suuri rakkaus Arabian (mummo) Myrnaa kohtaan ja olen alkanut keräilemään riihimäen kulhoja ja muita satunnaisia astioita (ja maljakoita!) kirppareilta. Sellainen sopivasti sekava astiakaappi siis... ja tosiaan täällä haaveillaan kanssa jostain modernista "vitriinistä"...

Esteetikko (Ei varmistettu)

Tuo on ihana sarja, minulla on noita Oma pikareita ja pieni "suolakippo". Minusta yhdistely on jutun juoni. Minulta löytyy valkeaa Teemaa, mustaa Teemaa, mustavalkeaa Taikaa, Neron mustat lautaset, Paratiisi sarjan isoja mukeja, Marimekon kippis kulhoja, Kermasaven kulhoja, Ruskeita 24 h pastakulhoja.. Ja kaikki sulassa sovussa vaikka sekamelskalle saattaa kuullostaa :)

Laseina on Ote laseja, pari Oma sarjan sinistä lasia, Iitalan Verna ja Essence.

Kahvikuppiastiastona löytyy myös Pentikin Hiisi.

Hirveä luettelo.. jopa noita on tullu haalittua!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minulla on sini-valkiosta Villeroy&Boch'n Burgenland'ia joita ei enää valmisteta ja ostan kirpputoreilta tai netti kaupoista. Siihen yhdistelen myös englantilaista sarjaa Grabtree&Evelyn'iltä "Maison" jota ei myöskään enää valmisteta eikä saa mistään joten jos joku tämän näkee ja hänellä selliaisa on niin olen kiinnostunut (anteeksi Lilous että omin luvin aloin tässä tehdä kaupallista ilmoitustani.....)
Nuo kaksi sarjaa muistuttavat niin paljon toisiaan että niiden astioita voin hyvin yhdistellä
ja nämä eivät sitten ole yhtään graafisia tai moderneja vaan oikein vanhanaikaisia...niin se mieli muuttuu kun ikää tulee.
Kauan,kauan sitten olin Pentik "Fani" mutta nyt ne ovat olleet kellarsissa laatikoissa jo 15 vuotta.....
-Anne

Pasaatituulia

Nyt meiltä löytyy sinista Teemaa ja Arcticaa ja Iittalan kartiota.

Arabia tuntuu joskus olevan hinnoissaan, ja kovin yliarvostettua. Olin vuosia työntänyt syrjään vihreää kummajaista (anteeksi vaan), Arabian Tilda-vuokaa, joka ei meidän pöydällemme sopinut sitten mitenkään.

Nyt mieltäni kaihertaa se, että olen myynyt vuoan. Tai suunnittelin sen myymistä, kun kirppispöytää kävin siivoamassa. Jos joku ihana ihminen löytää kätköistään tai kirppareiltaan vastaavan tuotteen, olisin niiiiiin tyytyväinen.

 

Etenkin keltaiset, valkoiset ja turkoosit saisivat ilmoittautua :-)

Ota yhteyttä ja myy!

Löytö ilahduttaisi suuresti! <3

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.