Lähes 11 syytä matkustaa Roomaan

Lilou's Crush

Lähes 11 vuotta aviossa. Eikös siinä ole kymmenen kokonaista ja lähes yksi hyvä syy lähteä ikuiseen Roomaan? Näin me tuumattiin, ja kohta on edessä reissu ihan kahteen pekkaan.

Olimme jo kauan sitten päättäneet, että kymmenvuotishääpäivänä lähdetään kaksin pienelle matkalle. No, ei lähdetty, koska muutto, koska remontti ja koska lastenhoitopulmat. Mutta joulun maissa appiukko tarjoutui ottamaan tyttöset vapaaviikollaan hellään hoivaansa, ja siltä istumalta me ostimme lennot Roomaan! Emme sentään viikoksi, mutta vähän pidennetyksi viikonlopuksi. 

Rooma valikoitui kohteeksi aika automaattisesti, sillä se on ollut mieheni ämpärilistalla pitkään. Vaikka itse olen siellä käynyt useampaan otteeseen, ei siihen suuntaan lähtemään taivutella tarvinnut -ja näiden kuvien kellastumisesta tulee mieleen, että jo onkin aika mennä uudelleen.

Aikanaan minut houkutteli Roomaan palo nähdä akveduktit (ei, en tosiaan tiedä, miksi pidän niitä niin kiehtovina) ja Forum Romanumilla sijaitseva Castorin ja Polluxin temppelin rauniot, jotka näkyvät soikkareina tuossa ylläolevassa kuvassa takanani (viehätyksestä Castoriin & Polluxiin syytän etäisen aasinsillan kautta Maija Poppasta...lukekaa hyvä ihmiset Maija Poppaset, jos ette vielä ole niin tehneet!) ja ylipäätään kaikki se, mitä muinaisesta Roomasta oli vielä jäljellä. 

Paikan päällä tuon kaiken kauneuden lisäksi hurmasi lämpö ja ihana ruoka. Ja jäätelö. 

 

PS. Jos sinulla on jokin ihana, kodikas ravintola tiedossasi, otan vinkin enemmän kuin mielelläni vastaan. Vielä ei olla ennätetty yhtään selvitellä, ja pahoin pelkään, että lähdöstä tulee jokseenkin lentävä!

 

Kommentit

Valpuritar (Ei varmistettu)

Kannattaa suunnata illaksi ihanaan Trastevereen! Kahvia, jäätelöä, kapeita kujia ja ravintola Grazia & Graziella. Samoin Campo de Fiorin laidalla on kivoja alkuillan paikkoja, joihin ostetaan drinkki ja kylmiä alkupaloja noutopöydästä, istutaan iltaa ja katsellaan elämää aukiolla. Oi Rooma!

IMS (Ei varmistettu)

Lainahöyhenissä-bloginpitäjä oli juuri Roomassa. Ehkä hänen blogistaan löytyy vinkkejä?
Ainakin kommentteja ja vinkkejä oli tarjolla ennen matkaa.

Hertta
Lilou's Crush

No just tämän hiffasin :) kiitos! Pitää laittaa Piretiöle viesti!

maijaT (Ei varmistettu)

Ihanin hotelli missä olen ikinä ollut on Gran Melia Rome. Mielenhäiriössä otettiin isoin sviitti, jossa oli oma kuntosali ja poreamme tenniskentän kokoisella omalla kattoterassilla. Iltaisin joku kävi ripottelemassa ruusun terälehtiä sängyn viereen. Clarinsin tuotteet kylpyhuoneessa ja pukeutumishuone. Lapsetkin muistaa sen aina. Terassilta näkyi koko Rooma.

Hertta
Lilou's Crush

Ooh kuulostaa ihanalta! Meillä myös panostin nyt hotellin oikein kunnolla, toivottavasti on hehkutuksensa arvoinen.

...ja kun hääyö lahden seurahuoneella oli aika surullinen repsottavassa sviitissä, teinien mekastaessa ikkunan alla, ehkä nyt on aika vähän panostaa :D

celine
journey

Ahhhhh Rooma <3333

Salotto 42 drinkeille, tosi chic paikka keskustassa. Paikka sijaitsee ihanalla Piazza di Pietralla. 

Toinen suositeltava baari (tosin täältä saa myös ruokaa on Terrazza San Pancrazio Gianicolo-kukkulan tuntumassa, syvällä Trasteveressa). Iiiiiihana kattoterassi!

Jerry Thomas Speakeasy on the place to go jos salakapakkajutut kiinnostaa. (Cocktailit ovat erinomaisia, varmaankin parhaita Roomassa).

Da Augusto Trasteveressa on yksi mun lempiravintoloista Roomassa. Todella yksinkertainen, konstailematon trattoria. 

Flavio al Velavevodetto on erinomainen ravintola kauempana keskustasta - mutta voi että se on hyvä. Ehdottomasti kaiken matkustamisen arvoinen.

Naapurustoista suosittelen Pratia (Rooman Upper East Side), Montia (joka on enemmän mixture cool & chic, söpöjä putiikkeja ja kahviloita, idyllisia rakennuksia), San Lorenzo -opiskelijanaapurustoa ja Testaccio-naapurustoa, jossa voi aistia autenttista Roomaa (mitä se ikinä tänäpäivänä tarkoittaakaan). Ja tietty Pigneto, joka vuonna 2015 (asuin silloin Roomassa) oli todella up&coming.

Ihanaa lomaa! 

 

 

 

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Ooohhhh kiitos!!!

Aloin juuri näitä asioita tutkimaan, ja olin säästänyt kommentit tätä hetkeä varten :D  hotellimme onkin sopivasti montissa, hyvä hyvä :)

Liisa (kirjautumatta) (Ei varmistettu)

Onko Milja Köpsin opas tuttu? http://opasroomaan.fi

Hertta
Lilou's Crush

Juu! Pitää kyllä surffailla uudestaan :)

Sinituuli (Ei varmistettu)

Come il latte-jätskipaikka!! Ihmeteltiin klo 22 aikaan sivukujien kautta hotellille palatessamme, että mikäs tämä mesta on kun jono on ulos asti...asetuttiin itse jonoon ja eipä kohta enää ihmetelty. Taivaallista jäätelöä! Ja käytiinkin sitten joka ilta jonottamassa samaisessa paikassa. Kerran paikalle pyrähti jopa bussilastillinen nunnia jätskiä hakemaan :-D

Hertta
Lilou's Crush

Haa, kuulostaa paikalta, jota ei voi missata! Kiitos!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.