Lamput syttyy

Lilou's Crush

Meillä on käynnissä valaisinprojekti. Talvi ja pimeys pääsi vähän yllättämään, samoin kuin yksi toisensa jälkeen poksahdelleet kiinteät valaisimet. Oranssia meikkinaamaa luvassa...

Suurin osa vanhoista valaisimistamme löysi täältä uudesta kodista paikkansa mutkatta. Keittiössä killuu tunnelmavaloa tuomassa Artekin käsikranaatti ja White 3 (tämä on sellainen moderni hökötys, mikä ei mielestäni sovi ollenkaan tällaiseen asuntoon, mutta aivan täydellinen jättikokoisen ruokapöytämme pälle). Olkkarin puuhapaikkaa valaisee Kartellin Fly. Toisen lapsen huoneessa on nippu Muuton e27-lamppuja ja toisella saman merkin keltainen Mhy -sen valotehoon en tosin ole ollenkaan tyytyväinen.

 

Vanhan kodin eteisessä meillä oli Flosin Button-plafondi, joka antaa täydellisen yleisvalon.  Tämä vanha talokaunotar ...sanotaanko, että hänellä on vähän kinkkisempi luonne ja nirsompi maku siinä, mitä tulee nimenomaan yleisvalaisimiin. Olen tässä yhteydessä törmännyt sellaiseenkin hankaluuteen, että jos valaisin on kaunis ja sopiva, osoittautuu sen salliman lampun valoteho onnettomaksi. Jos tehoa löytyy, ulkoasu on tylsä tai makuuni liian scifi. Tuo ensimmäisen kuvan Louis Poulsenin Doo-Wop valko-messinkisenä viehättäisi, mutta hinta on hitusen liian kova, samoin kuin Gubin Multi-Litessä tuossa yllä.

Makuuhuoneessa killuu toinen pohdinnan paikka. Pitkälti yli kymmenen vuotta, kodista toiseen, makuuhuoneen yleisvalosta on vastannut tupla-Tord Boontje-Garland. Ja se on alkanut vähän kyllästyttää. Kerää lehtiinsä pölyä, ja on turkasen ärsyttävä yrittää puhdistaa.

Olen katsellut pikkuruista Artekin kultakelloa "sillä silmällä" jo useita vuosia, mutta ei se ole meille koskaan sopinut. Nyt tuli tunne, että meidän nirso vanha rouva-asuntomme makuuhuoneesta voisi löytyä sille pitkäaikainen paikka kiikkua, ja Garland pääsisi lepuuttamaan pölyisiä lehtiään.

Valaisimet ovat kyllä ihania. Tuolien ohella lempijuttujani sisustuksessa. Miksi niiden valitseminen onkin niin turkasen hankalaa!?

Kuvat valmistajat/Finnish Design Shop

Kommentit

Hanna (Ei varmistettu)

Valaisimet on ihania! Mutta musta siitä hankalia, että kauneimmat usein valaisee aika heikosti. Tunnelmavaloa siis ois tarjolla vaikka kuinka, mutta hyvä olis olla vähän laajemmalle leviävää yleisvalaistustakin. Oon sitten päätynyt useamman kerran hankkimaan sellaisia valkoisia "riippupalloja". Siis mitä voisi kuvitella näkevänsä jossain sadan vuoden takaisessa kauppapuodissa. (Onkohan kauppapuotimielikuva vain mun omaa tuotostani, tajuaako siitä mitään... :D). Näistä on olemassa designversioitakin, mutta omani olen ostanut rautakaupoista, koska en mitenkään näe, että muotoilun vois katsoa olevan jonkin tietyn nimekkään suunnittelijan kynästä...

Ylipäätään tuollaiset valkoiset valaisimet usein musta valaisee hyvin, mutta pehmeästi, oli matsku sitten lasia (kuten noissa palluroissa), muovia (kuten meiltäkin löytyvässä Lokissa) tai vaikka paperia.

I M S (Ei varmistettu)

Eipä ole enää, kun ystävä pyörittää huonekalunettikauppaa. Hän etsi meille juuri sopivat pöytävalaisimet, halusin sellaisen rennon "ei liian mietityn näköisen" kokoelman ja kartoitti eri vaihtoehdot. Hän teki kaiken puolestani. Sydän tähän.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.