Lapsen sairaskuluvakuutus -irtisanoako vaiko eikö?

264_35465395344_6277_n.jpg

Ihana, ihana äitiyslomakesä ja lapset kummitukset

Posti toi juuri korvaukset viime vuoden lääkärireissuista vakuutusyhtiöltä. Koska onneksemme lapsukainen on ollut tosi terveenä, summa ei ollut suuri, päin vastoin, vakuutusmaksun suuruus oli paljon suurempi. Jo toisena vuonna peräjälkeen emme siis olleet käyttäneet vakuutuksen suomia etuja yhtä paljon, kuin mitä vakuutus meille vuosittain maksaa.

Meillä oli luojan lykky, että vakuutus oli otettuna ennen lapsen syntymää, sillä lapsi syntyi varhaisilla viikoilla, pikkiriikkisenä, vietti tovin sairaalan tehohoidossa ja kärsi ensimmäisen vuoden pahoista allergioista, koliikista, muista vatsavaivoista ja atopiasta. Päiväkodin aloitusvuonna oli korvatulehdusta, sekä muutama pienoinen tapaturma. Pienen kanssa pidin sen helppoudesta, että pystyimme käyttämään surutta yksityisiä palveluita, eli pääsimme jonottamatta lääkäriin ja erikoislääkäreidenkin pakeille tarvittaessa, ja saimme haettua korvaukset myöhemmin vakuutuksesta vain omavastuita vastaan.

Vakuutus on tietysti aina vakuutus, ja on todella hyvä, jos sen suoma etu jää hyödyntämättä, silloinhan elo on ollut rauhaisaa, oli sitten kysymyksessä koti-, auto-, tai sairauskuluvakuutus. Mutta silti, jäin miettimään, kannattaako vakuutusta enää pitää, kun pikkulapsiaika on takana? Vakuutusmaksut nousevat vuosi vuodelta, ja osan ennen korvattuja lääkkeitä/voiteita korvattavuus on muuttunut -meille epäedulliseen suuntaan tietysti.

Etuja:

+ nopeuttaa lääkäriin pääsyä, myös erikoislääkärit=luo huolettomuutta

+ mahdollistaa käynnit itselle sopivaan aikaan, esim. iltaisin

Miikkoja:

– hinta, ja nousee koko ajan

– suuremmassa kuvassa: miten käy terveyskeskusten, jos iso osa siirtyy yksityisasemien käyttöön

– epäselvähköt korvaukset (ainakin omassa vakuutuksessa: omavastuun määräytymisessä ei oikein logiikkaa, vaihtelee eri vuosina)

 

Millaisia kokemuksia teillä on?

 

Kommentit (40)
 1. Lisäisin vielä edelliseen viestiini, että toisin kuin joku aiemmin kirjoitti, niin Suomessa kallista tehohoitoa ei maksa potilas vaan veronmaksajat.Näin ollen kenellekään ei voi tulla tuhansien eurojen tehohoitomaksuja.Toki me kaikki, niin ylimääräisen sairasvakuutuksen ottajat kuin julkisia palveluita käyttävät maksavat nämä tehohoitokulut loppukädessä yhdessä.

  Toiseksi Suomessa on käytössä terveydenhuollon maksukatto,joka on vajaa 700e vuosi.Tämä summa kun ylittyy,niin hoito on aina ilmaista ja summa on yhteinen samassa taloudessa asuville. Pystyykö mikään vakuutus samaan?

 2. Mielenkiintoinen keskustelu!
  Itselläni on 3 lasta ja ei sairasvakuutuksia.Tapaturmavakuutukset on lapsille ja vanhin lapsista harrastaa joukkuelajia,jossa joukkueella oma urheilulääkäri,joka hoitaa urheiluvammat.
  Asumme terveyskeskuksen vieressä,joten se on luonteva paikka mennä vaikka lapsi sylissä,koska mies käyttää autoa töissä. Olen aina saanut ajan terkkariin samana päivänä ja siellä käyminen on lapsille täysin ilmaista.Maksamme vain mahdolliset lääkkeet.Myös labrat ovat ilmaisia lapsille julkisella puolella.

  Olemme aina tarvittaessa saaneet lähetteen erikoissairaanhoitoon,jonne myös yksityiseltä lähetetään.Poliklinikkamaksut ovat suunnilleen 30e/pv sisältäen kaikki toimenpiteet.Mielestäni Suomessa on loistava julkinen sairaanhoito lapsille! Jos lapsi on sairastunut yöllä tai illalla,niin olemme menneey lastenklinikan päivystykseen.Se on vain lapsille,joten juopuneita tm.siellä ei kohtaa.Jos on ollut pienen vauvan kanssa liikkeellä,niin olen päässyt omaan huoneeseen odottamaan (ettei vauva saa muita pöpöjä). Päivystyksen vieressä on lastensairaala,jonne keskutetään kaikkein vaativin lasten sairaanhoito Suomessa,joten olo on aina tuntunut turvalliselta sairaan lapsen kanssa.

  Yksi lapsistamme oli syntyessä lievästi sydänvikainen ja kaikki hoito tapahtui Lastenklinikalla lasten kardiologilla.Kaikista toimenpiteistä (ultrat,sydänfilmit jne) maksetaan vain poliklinikkamakau.

  Itse miettisin asiaa tarkkaan.Oma kokemus puhuu vahvasti julkisen lasten sairaanhoidon puolesta.Ja jos joskus ei jaksa
  Lähteä kuumeisen lapsen kanssa illalla päivystykseen niin toki voimme käydä yksityisellä.Kela vähennyksen jälkeen maksettavaa on jäänyt noin 50e krt.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *