Lapsi ja rahat

Lilou's Crush

Esikoinen on koulun kanssa lähdössä kovasti odotetulle retkelle Fazerin vierailukeskukseen. "Fazerilla voi tehdä pääsiaiskarkkiostoksia. Ostosrahaa voi ottaa mukaan 15€." kertoi opettajan Wilma-viesti.

15€ on mielestäni kahdeksan-yhdeksänvuotiaalle tosi iso raha. Lienen lasten mielestä ihan noob, kaikinpuolin tylsimys, mutta mietin laittavani paluupostissa viestin, jossa tiedustelisin summan rajaamista vähän alemmas. Tiedän, että on monta perhettä, joissa tuollainen summa tuntuu ihan tosissaan kuukausibudjetissa, ja inhottaa ajatus lasten eriarvoisesta asemasta jo muutenkin. Ja vertailevathan nuo. Vielä ei tarvitsisi kovan maailman joka puolelta iskeä, oli tämä sitten curlingia tai ei.

Mitä tuumaatte? Mikä olisi sopiva summa ylipäätään pikkukoululaisten karkkirahaksi reissun päälle? Meillä namipäivinä saa käyttää kaksi euroa (usein jää alle, kun lempiherkku on Kindermuna, ja yksi riittää), mutta tällaiselle reissulle voisin antaa poikkeuksena muutaman euron enemmän.

 

PS. Summaa ei ole ohjeistettu Fazerilta -itselläni on sattumoisin oikein mainio kontakti Fazerille, jolta tämän pystyin ihan samantien varmistamaan. Hän myös tuumi, että hyvin voisivat muistuttaa ja ohjeistaa opettajia sopivammista määristä.

PPS. Kuvassa Torstikin tuumailee, että voihan ny hyvänen aika. Vaikka ihan oikeasti se vain odottaa kevättä ja parvekkeen kunnostusta, ei se herkkujen tai rahan päälle ymmärrä.

Kommentit

Hannanen (Ei varmistettu)

Mulla ei ole lapsia, mutta heittäisin 5 euroa. Etenkin jos/kun hinnat ovat edulliset, niin vitosellakin saa mahan ihan pullolleen herkkuja.

En voi sille mitään, että automaattisesti ajattelin, että 15 euroahan on (siis oli :D) noin 100 markkaa! Ei se tietenkään vastaa enää nykyrahaa ja -hintoja, mutta kyllä pikkukoululaisen satasen karkkiostokset olisivat aikoinaan olleet melkoiset...

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan tuo 15 € nyt paljon... Järkevää olisi, että summa olisi huomattavasti alempi.

Hertta
Lilou's Crush

Joo, aikalailla mietitytti, että onko tosiaan lapsukaisilla nykyään NIIN paljon enemmämn rahaa kuin omassa lapsuudessa.

Moi! No on kyllä 15€ aivan liikaa! Paitsi pienelle koululaiselle, myös ihan yleisellä tasolla pelkkään karkkiin käytettäväksi. Pisteet sinulle, että jaksat ja viitsit tarttua asiaan! 5€ voisi olla hyvä summa. Sillä saa jo tavallisestakin kaupasta valtavan satsin, puhumattakaan nyt tehtaanmyymälästä.

Hertta
Lilou's Crush

Minustakin 5 euroa omiin herkkuihin olisi ihan riittävästi, tokaluokkalainen ei (meidän perheessä) osta koko perheen nameja, oli juhlapyhä tai ei :)

Vierailija (Ei varmistettu)

No ihan max. vitonen tämänkin äidin mielestä. Meidän ekaluokkalainen on saanut vasta 1€ viikkorahaa, koska en halua että menee yhtään enempää karkkeihin (joita hän siis aina rahallaan ostaa) :D
Salaa toivon, että opelta olisi vain lipsahtanut se 1 siihen vitosen eteen. Älytön summa muuten!! :O

Hertta
Lilou's Crush

No meillä kanssa on viikkoraha ollut ihan minipieni, ja aika usein unohtuukin vielä, kun ei sille varsinaisesti ole tarvetta. Mutta tuo summa on kyllä iso, vaikka taitaakin olla tarkoitettu maksimisummaksi, mutta sellaiseksikin minusta iso.

Pyjama
Pyjamapäiviä

15€!?

En ole Fazerin tehtaanmyymälässä käynyt, mutta Pandalla sillä olisi hyvinkin voinut saada pari-kolme kiloa suklaata ja lakuja. Itse antaisin maksimissaan juuri sen viisi euroa, ja odottaisin, että karkit (ainakin iso osa) tuodaan kotiin asti.

Hertta
Lilou's Crush

tuolla eivät tehtaanmyymälän hinnat käsittääkseni ole kovin edulliset, mutta yhtä kaikki, koetan itse vielä pitää jonkinlaista rotia makeansyönnissä, joten sekin kasa, jota 15 eurolla kotiin kannettaisiin olisi kyllä ihan liikaa, vaikka jaettaisiin vähän pidemmäksikin aikaa -ja etenkin kun tiedän, että lapsukaisen maku lempikarkeista muuttuu nopeasti.

iidis
Varpain jaloin

Itsekin liputtaisin tuon 5€:n puolesta noin pienen lapsen kohdalla. Hieman isompaa voisi pyytää tuomaan jotain karkkeja myymälästä esim jotain tulevia juhlia varten kuitin ja vaihtorahojen kanssa, jolloin karkit eivät tule pelkästään oman perheen käyttöön.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan samoilla linjoilla ollaan. Eikä meidän typykään ole moksiskaan, vaikka kerroin, että äiti antaa aika paljon vähemmän rahaa kuin se, mitä saisi ottaa mukaan. Maisteluhetkeä odotetaan kaikkein eniten :)

trs (Ei varmistettu)

Heippa, itse Fazerilla vierailleena muistan, että ei se mikään edullinen kauppa siellä ollut.. että jos kuvittelee saavansa karkkipussin 1eurolla niin väärässä on :D Mun mielestä min 10eur on sopiva, ettei jää harmittaa kun ei saanut ostettua sekä karkkipussia että keksipakettia. Toisaalta uskoisin, että sunkaan lapsen koulussa Stadin keskustassa tuskin on niitä, joilla se 15eur ois ongelma..... jollain muulla seudulla ehkä (ja tää ihan hyvällä) ;)

iidis
Varpain jaloin

Budjetti voi olla tiukilla ihan missä tahansa kaupungin osassa. Itse olen ollut opiskelija ja yh-äiti pahimmillaan 2,50€ päivän budjetilla ja asunut ydinkeskustassa pikkuruisessa yksiössä lapsen kanssa. Siihen aikaan 15€ olisi todellakin ollut ongelma, tosin 5€ olisi sekin varmasti ollut järjestelyjen takana.

(Ja ennen kuin kukaan huomauttaa, että kauempana on edullisemmat vuokrat: Mun vuokra oli edullisempi kuin kauempana asuesessa vuokra ja välimatkan vuoksi pakollinen bussilippu, ja sain näin pidettyä myös lapsen hoitopäivät lyhyempinä, kun yliopistolle oli lyhyempi matka.)

Hertta
Lilou's Crush

Näin olen itsekin ymmärtänyt, että ei ole varsinainen "alepaikka" se, mutta kuulemma tosi kiva se uusi vierailukeskus! 

Vähävaraisia lapsiperheitä on täällä keskustassakin, se ei ole asuinpaikkaan sidottu juttu, syyt kun voivat olla tosi moninaiset. On toki sitten sellaisiakin, joille viisikymppiäkin on pikkuraha -mutta niin oli siellä entisessä asuinpaikassa Itä-Helsingissäkin. Ymmärrän mielikuvan kyllä!

Tarja L. (Ei varmistettu)

15 euroa kuulostaa kyllä minunkin korviini varsin isolta karkkirahalta. Meillä lasten koulusta tulee myös kaikkien tapahtumien ja retkien myötä ohjeistus, paljonko rahaa voi mukaan ottaa. Yleensä katto on ollut tuo 5 euroa ja minusta se on hyvinkin riittävä. Lasten karkkiostokset viikonloppuinakin maksavat sen pari euroa. Eikähän se rahastakaan ole aina kiinni, vaan ajatuksesta, että onko järkevää ostaa karkkia 15 eurolla. Itse varmaankin olisin rohkeasti yhteydessä opettajaan. Minä olenkin se tylsimys-äiti, joka näihin asioihin tuppaa puuttumaan :D Tosin lasten koulussa on niin ihanat opet, joilla on aika samanlaiset ajatukset näistä asioista kuin itselläkin.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan samoilla linjoilla. Maalaisjärki se taitaa sanella :)

Tasaraita

Minulla on myös sellainen käsitys ettei se Fazerin myymälä ihan edullinen paikka ole. Onhan 15€ iso raha pienelle lapselle, mutta jäin miettimään, että olisiko tuossa opettaja voinut tarkoittaa, että se 15€ on katto, sen enempää ei saa ottaa mutta vähemmälläkin pärjää. Lähinnä ajattelin, että  monissa perheissä voi olla tapana, että lapsi ostaa sieltä myymälästä useamman karkkipaketin kotiin tuomisiksi ja säästöön tulevia karkkipäiviä varten. Ja siksi opettaja on ilmoittanut maksimisummaksi tuon 15€, ettei kukaan nyt ainakaan sen enempää ota rahaa mukaan.

Mies on oppilaiden kanssa tuolla vieraillut ja kysyisin nyt mikä heillä on ollut käytäntö rahan suhteen, mutta toinen on risteilemässä ja taitaa nukkua vielä tähän aikaan eilisillan riennoista väsyneenä. :D

Hertta
Lilou's Crush

Juu ei tosiaan "pakoteta ottamaan" 15€, mutta minusta se on kattosummana jotenkin tosi iso tuon ikäiselle, kun ei sellaisia rahoja käsittele yleensäkään (siis ainakaan meidän lapsi, eikä tietääkseni moni kaverinsakaan). Ehkä vähän isommalta voisin kuvitella jotain tuliaisia perheelle... no mutta en kuitenkaan, kyllä meillä aikuiset hoitaa herkkuhankinnat :D Kato ny, mikä tiukkismutsi täällä! Ihan mahoton :) Olisi muuten mielenkiintoista tietää, mitä miekkonen kertoo! Jos saat hereille ennen uutta viikkoa :)

Tasaraita

Mies osasi kertoa, että ei ole heillä ollut mitään tiettyä summaa annettu tai rajattu. On kehotettu vanhempia keskustelemaan lasten kanssa ja sopimaan summa, jonka lapsi saa ottaa mukaan. Oppilaat ovat toki vähän vanhempia (4-6 luokkalaisia) mutta keskimäärin ovat kuulemma käyttäneet 10-20€ ostoksiin. Mies sanoi itse ostaneensa viimeksi noin 10 eurolla karkkia kotiin ja niissä oli kolme pientä Dumlerasiaa ja lakupussi. Eli kyllähän sillä kympilläkin saa. Moni sieltä kuulemma tosiaan ostaa itselleen jotain ja kotiin viemisiksi.

Minä taas tosiaan en osannut ajatella tuota summaa sillä tavalla isona kun jotenkin automaattisesti sitä mietti, että sieltähän ostetaan jemmaan karkkia. Vähän sama kuin laivalla kävisi. :)

Meillä oli lapsuudessa sellainen sääntö, että kesän Ruotsin risteilyltä saatiin molemmat lapset 100 markkaa käyttää karkkeihin. Sillä sai silloin vielä ihan muovikassillisen namia. Niitä riitti sitten yleensä koko kesäksi. Kuulostaa kyllä vähän hurjalta, että nyt itse antaisi oman lapsen ostaa muovikassillisen karkkia laivalta, mutta minusta se oli silloin lapsena kesälomareissun kohokohta. :)

laulau (Ei varmistettu)

15 euroa on jäääärjertön karkkirahamäärä pikkukoululaiselle. Ja iso raha varmasti monessa perheessä!

Poletti (Ei varmistettu)

Meidän lapsen koulussa on ollut 5 € summana. Viime vuoden Linnanmäkireissulle (luokkaretkien) lapset saivat ottaa 10 € käyttörahaa. Rannekkeet oli maksettu erikseen. Raha oli ainakin meidän silloin kolmosluokkalaisella riittänyt hyvin.

Hertta
Lilou's Crush

Just hyvä -jos ruoka oli silloin koulun puolesta (tuumaan näin siksi, kun viime kesänä lintsillä meni syömiseen jotenkin ihan kamalasti rahaa että oikein yllätyin!)

Poletti (Ei varmistettu)

Kyllä oli ruoka koulun puolesta. :-)

Suvih (Ei varmistettu)

15 euroa on tosiaan paljon rahaa noin pienelle, mutta uskon, että tässä on tosiaan tarkoitettu maksimisummaa mukaan otettavaksi ja ajateltu sitä, että lapsi toisi koko perheelle/sukulaisillekin tuliaisia myymälästä.

Henk. koht. En kyllä tiedä liikenisikö meiltä opiskelevilta vanhemmilta lapsen kouluretkelle ja kertaostoksena nameihin noin suurta summaa...

Hertta
Lilou's Crush

Nimenomaan uskon että maksimi kyseessä, ja tuliaisiin, mutta en oikein osaa ajatella tokaluokkalaista tuomassa perheelle isoa kasaa tuliaisia -siskolle sovittiin nyt, että voisi tuoda jotakin ihan pientä, ja siinä tuliaisten osuus :)

Emilia M

Saavatkohan lapset lisäksi karkkia ilmaiseksi, vai pelkästään ostamalla? Oman ala-asteen luokan kanssa joskus 90-luvulla tehtiin retki Turkuun ja Leafin tehtaalle, sieltä saatiin ottaa karkkia pussiin säännöstellysti ja xylitol-purukumia niin paljon kuin haluttiin. Kukaan ei muistaakseni ostanut mitään.

Tosi eriarvoistavaa tosiaan, 15 e on iso raha noin pienelle.

Hertta
Lilou's Crush

Siellä pitäisi olla maistelupaikka, eli suut saa makiaksi vaikka rahaa ei olisi ollenkaan! 15€ on kyllä 8-vuotiaalle aikamoinen potti kannettavaksi!

Johanna (Ei varmistettu)

Minä, kohta 9-vuotiaan äiti, sanoisin, että 5 euroa olisi tuon ikäiselle hyvä.

On opettavaista, että ihan kaikkea haluamaansa ei voi ostaa, vaan paikan päällä joutuu tekemään valintoja.

En usko että missään tilanteessa antaisin lapseni ostaa (edes omista rahoistaan) karkkia 15 eurolla!! (Ja meidän perheen "pääsiäiskarkit" (?!) ostavat kyllä aikuiset)

Hertta
Lilou's Crush

No just tätä minäkin :) Nyt kun juteltiin lisää, sovittiin että annan vielä pari euroa päälle, niin voi tuoda pikkusiskolle tuliaisen, se tuntui merkitsevän paljon. Mutta koko perheelle ei sentäs tarvitse, vaikka aika herkkusuita ollaankin :D

Katja30 (Ei varmistettu)

Ennemminkin puisin asian opettajan kanssa ja kertoisin sitten tilanteen. Tuskinpa mitään pahaa tarkoitti kun lähtee lasten kanssa retkelle.

Hertta
Lilou's Crush

Ei tietenkään tarkoittanut mitään pahaa. Ja nimenomaan ajattelin olla opettajaan yhteydessä, että olisiko vastaisuudessa mahdollista pohtia rahasummia tältäkin kantilta. Jos edelleen jatketaan samoilla summilla, niin olenpa ainakin tiedustellut ja nostanut mietityttävän asian esille. Hauska reissu tulee joka tapauksessa :)

India79 (Ei varmistettu)

Täällä Jyväskylässä koululaiset tekevät retken Pandan tehtaalle ja sinne on koulun puolesta ohjeistettu ottamaan max. 5€. Silläkin saa jo melkoisen kasan herkkuja, joten itse en mielelläni antaisikaan enempää.

Hertta
Lilou's Crush

Just hyvä. Ja tekisi mieli itsekin Pandalle :) Lakut on heikkouteni!

Piipo79

Eriarvoisuus huomioiden mutta myös se, että ei kait karkkia nyt tarvitse hervotonta pussia syödäkään, olisin max 5€ puolella. Parilla eurollakin pärjäisi. Mun mielestä lapselle sopiva herkun määrä on just joku suklaapatukka tms. 15€ ihan järkky määrä karkin ostoon terveydenkin kannalta ellei sillä ole tarkoitus myös syödä ruokaa?

Hertta
Lilou's Crush

No näin just, ja kun siellä kuitenkin pääsee maistelemaan herkkuja muutenkin. Pahoinvointihan siitä seuraa -toki alkaahan tuon ikäisellä, ainakin aika monella, olla jo sen verran järkeä päässä, että eivät syö yli äyräiden, mutta toisaalta, ei kaikilla. 

Vanhempi (Ei varmistettu)

Meillä koulusta on ohjeistettu aina luokista 1-6, että 5€ maksimi raha tämmöisiin juttuihin, välillä varsinkin tuon nuoremman ope laittanut viestiä, että pari euroa riittää. Ensinnäkin ihan riittämiin saa yhdelle päivää herkkuja jo sillä parilla eurollakin ja toisekseen, vaikka kuinka valveutunut mukula olisin kyseessä, menee se 15€ ihan yhtä helposti kuin pienempikin summa. Lapselle sillä ei ole juurikaan eroa loppupeleissä.
Ja kyllä olen samaa mieltä myös tuosta eriarvoistamisesta, on paljon perheitä, joille se 5€ on jo iso raha tai kaikilla ei ole antaa edes sitä.
Hyvä, että otit asiaan kantaa. On meitä samoin ajattelevia vanhempia täällä muitakin!

Hertta
Lilou's Crush

Tuo on myös hyvä pointti, että 15 euroa hupenee siinä missä pienempikin summa -vaikka laskutaitoa alkaa olla jo, rahan arvoa ei kuitenkaan vielä hahmota! Ja ainakin meillä on ystäväpiirissä perheitä, joille tosiaan se vitonen alkaa olla paljon, ja jos sellaisia tarvitaan kuussa useamman kerran, alkaa jo tosi tiukkaa.

kitttii (Ei varmistettu)

Aikanaan Fazerilla retkellä käyneenä sieltä sai mukaan lahjakassin. Kassi sisältää karkkia, keksiä ja purkkaa jne jotka kyllä tuliaiseksi riittää. Myymälä mielestäni oli kallis, samat karkit olis saanut melkeen edullisemmin lähisiwasta haha. 5-10€ antaisin.

Hertta
Lilou's Crush

Eli Alepan kautta retkelle :D Onpa muuten kauhea lukea näitä herkkujuttuja kun on kova nälkä!

Tuulihattu

Omia lapsia ei ole mutta juuri 7-vuotiaan siskontytön kanssa lomaillessa huomasin että ei hän ymmärrä vielä yhtään eroa 5€ ja 20€ välillä rahan arvossa, eikä tietenkään tarvitsekaan. Ihmettelen tuota summaa kyllä siltäkin kantilta, että jos 15 eurolla ostaa ja syö herkkuja maisteluiden lisäksi niin paluumatkalla voi kyllä olla oksennuspussille käyttöä... Muistan itse vielä hyvin kuudennen luokan pidemmän leirikoulun, jolloin oltiin siis 12-13-vuotiaita ja silloinkin mällättiin kyllä ihan nollat taulussa käyttörahat karkkiin ja vedettiin siltä istumalta. 

Ja tosiaan toisissa perheissä toi 15€ on helposti kolmasosa tai enemmänkin viikon ruokabudjetista. Mulle se on yli puolet näin yhden ihmisen ja koiran taloudessa.  Tosi hyvä että olet opettajaan yhteydessä!

Tyyliholisti_Tiina (Ei varmistettu)

Aika mielenkiintoista, lienee koulun alueellakin merkitystä? Me asumme Koillis- Helsingissä melko varattomalla seudulla ja neljäsluokkalaisen poikani koulun retkille saa ottaa mukaan lähes poikkeuksetta vain max5€. Sillä ei kyllä saa juuri mitään ostettua, mutta ostaminen ei koulun retkillä olekaan se pääpointti. Parasta olisi ettei rahaa tarvitsisi/ saisi ottaa mukaan ollenkaan- esim just Fazerilta lapset saivat mukaan goodiebagin jossa oli maistiaisia aika paljon:)

Hertta
Lilou's Crush

En tiedä tuosta alueellisuudesta, kun tämä on ensimmäinen tällainen retki vähän kauemmas. aikaisemmille hiukan vastaavantyyppisille retkille on saanut ottaa mukaan "pari euroa" pillimehua tms varten. Jos muistelen Itä-Helsingin koulumme diskoja, siellä oli jo ekaluokkalaisilla yllättävän paljon taskurahaa mukana herkkuihin jne. Eli liekö opettajakohtainen asia tämä, ei välttämättä niinkään koulukohtainen.

tiina ma (Ei varmistettu)

15 on kyllä todella iso summa, mutta siis jos se on se katto niin antaisin olla. En lähtisi topuuttelemaan opettajaa vaan tämä on nimenomaan oiva tilaisuus hyvälle ja tuottoisalle kasvatustilanteelle joka tapahtuu lapsen ja vanhempien kesken. Aika siis keskustella lapsen kanssa tuosta 15e katosta ja teidän yhteisestä päätöksesta antaa 5e ja syyt siihen. Minä itse antaisin 5e, ja minua ei haittaa jos joku antaa 15e, eikä lastanikaan jos osaan sen hänelle järkevästi selittää. Eriarvoisuutta tai epäreiluja tilanteita kun ei voi välttää mutta niistä pitää puhua lapsen kanssa.

Meillä suhtaudutaan sokerin kulutukseen järkevästi, ja myös täällä ihan pikku karkkirasia riittää. En ymmärrä alkuunkaan kuinka joku vanhempi voi edes suoda lapselle sokeriöverit joka viikonloppu. Joo tiedän kuulostan sokeripoliisilta, mutta sokeri suurina määrinä nyt vaan on niin hitsin huonoksi meille kaikille. :).

Ja vertaileehan ne....kyllähän ne vertailee ja sehän ei tule loppumaan ikuna kuuna päivänä. Vertaillaan koteja, autoja, blogeja (!), elämän tuotoksia, ollaan niin hitsin epävarmoja (surettaa)...nämä on niitä elämän kökköpuolia, mutta on meidän vanhempien ensisijainen rooli käsitellä moisia asioita lasten kanssa, ja pyrkiä kasvattamaan heidä itsevarmoiksi yksilöiksi. Ei se koulu vaan se vanhempi (ainakin ensivastuussa).Ei se asetettu 15 euron katto vaan se vanhemmilta opittu äly rahan käytöstä, ja se itseluottamus ja hyväksyntä että nyt sulla on tosiaan se 5 e hassattavana, ja jos Liisa ja Pekka haluaa hassata 15 euroa nameihin, se ei ole sinulta pois. Mun lapselle varmasta riitää ihan realistinen selitys että 15e on liian suuri summa tuhlata nameihin, toivon että mietit tarkasta ostopäätöstä. Ja jos niinkin käy ettei kiinnosta ostaa karkkia niin saat säästää rahan johonkin muuhun. Joskus mietin etää onko ne epäreilulta tuntuvat tilanteet vaan vanhempien omia fiiliksiä, lapsille kun voi selittää asiat erittäin fiksusti ja he myös usein omaksuvat loogiset syy-seuraukset :)

Hertta
Lilou's Crush

 

Kiitos pitkästä ja pohdiskelevasta kommentista, olipa ilo lukea!

Meillä ei tosiaan tullut mitään probleemaa tästä, että rahaa ei saa tuota summaa mukaan, ihme kyllä olemme välttyneet "kun tuokin saa..." keskustelulta kokonaan. Johtunee ehkä siitä, että asioita jaksetaan perustella, mies varsinkin ihan väsymykseen saakka :) Mutta kannattanut, joten jatkettaneen samaa tapaa myös nuoremman kanssa.  Eli omat mietteeni eivät perustuneet huoleen siitä, että oma lapsi tuntisi jäävänsä paitsi (kateellinen toki saattaa olla, vaikka ei sitä sanoisikaan, lapsiahan nuo pienet ovat, ja kateus meille kaikille varmasti tuttu tunne).

Minusta asia on kuitenkin, jos yhteiskunnallinen nyt kuulostaakin turhankin komealta sanalta, niin jotakuinkin silti sanon, että se olisi yhteiskunnallisesti tärkeä seikka, jossa koulun olisi ennenmuuta hyvä pyrkiä mahdollisimman tasapuolisen ympäristön ylläpitoon. Se elämän kovuus ja epäreiluus tulee tilaamattakin selväksi, ja varmasti on vähävaraisemmille jo ihan riittävän tuttua ilman näitä kouluretkien raha-asioita. Eli katson varmasti tätä vähän eri vinkkelistä. Sinun kommenttisi oli oikein hyvä minusta esimerkiksi sellaiseen tilanteeseen, jossa lähtökohtana on, että kaikilla vanhemmilla on mahdollista antaa se 15€, mutta toiset vain päättävät toisin.  Sitten, kun kyseessä on pakko, eli rahaa ei vain ole vitosta tai edes euroa, tilanne on lataukseltaan vahvempi, eikä kyse ole vain tästä valinnasta, vaan toinen toistaan seuraavasta valintojen jonosta. Ymmärsitköhän, mitä koetan selittää :) 

Mimakani (Ei varmistettu)

Huh huh! Meillä on koululaisella muutaman kerran vuodessa näitä retkiä ja tähän asti on ollut ohjeistus että max 3€ mukaan. Viime viikolla oli tämän vuoden eka retki ja nyt summa oli nostettu 4€:oon ja oma ajatus oli että miksi. Sillä saa jo melkoisen kasan karkkia. Fazerin myymälässä voi kyllä olla kalliimmat hinnat ja kalliimpia erikoistuotteita mutta silti 15€ on minusta valtava summa.

Hertta
Lilou's Crush

Ihan tosiaan samaa mietin. Luulen, että maksimina kymppi olisi vielä menetellyt, en tiedä miten tuo 15 nyt niin jäi mietityttämään, mutta jäi tosiaankin.

SiniF (Ei varmistettu)

Fazerin vierailukeskuksen myymälä ei ole tehtaanmyymälä, kuten on jo todettu, enemmänkin premium-myymälä jossa paino valikoiman laajuudella. Lisäksi valikoimissa myös muita lahjatuotteita, esim t-paitoja, muistikirjoja, jne. Kierroksen päätteeksi saa syödä vapaasti käärekarkkeja, joten makeanhimon ei pitäisi enää myymälässä vaivata.

Hertta
Lilou's Crush

Noniin, tästäpä sainkin heti lapselle kerrottavaa, kun kovasti mietti, millainen paikka se onkaan :) Kiitos! Ja kuulostaa siltä, että retkestä tulee tosi mukava. (ja alkoi tehdä itselläni mieli Kiss Kissejä...)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.