Lasten lomaralli, eli miten lomailee alakoululainen?

Lilou's Crush

Voi mikä helpotus oli, kun esikoinen soitti tänään vähän ennen neljää. Oli selvinnyt kotiin saakka päiväleiriltään, vaikka olikin hypännyt vahingossa väärään ratikkaan. Neuvokas tyttö! Ja mikä ilo oli kuunnella intoa tirsuavaa juttua ekasta leiripäivästä! Kaksi uutta kaveria ja kaikki!

Ihanaa, kun lapsella on ollut kiva loman eka päivä, vaikka ihan pelkän perheen kanssa chillailun sijaan viettää sitä leirillä.

Tämä yli kymmenen viikon kesäloma alakoululaisilla on keväisin puuskutusta aiheuttava juttu monissa perheissä -harvalla perheellä kun vanhemmat voivat olla kotona koko loman mittaa, vaikka kuinka peräkanaa lomansa saisivatkaan laitettua -ja aina edes ketjutus ei ole mahdollinen, jos lomanpitoajankohta tulee annettuna työnantajalta, tai jos sitä ei ole ehtinyt kertyä laisinkaan.

Meillä molempien vanhempien työpaikat hiljenevät täysin heinäkuussa, joten loma-aikakin rajoittuu siihen, eikä joustovaraa paljoa ole. Jo aika isoa esikoista enemmän haastetta aiheuttaa pikkuisemman päiväkodin seitsemän viikon kesäloma... tänä vuonna apuun riensi ensimmäistä kertaa eläkeläiskesää viettävä ukki, ja saamme isomman lapsukaisen sinne parinsi viikoksi ennen lomiamme ja pienikin pääsee nauttimaan lomastaan viikkoa aiemmin kuin tavallisesti. Aivan mahtavaa!

Isompi lapsi leireilee heti loman alkuun kaksi viikkoa: ensimmäisen viikon teatterileirillä ja toisen oman taidekoulunsa puolipäiväleirillä. Viime vuonna oli sama homma, ensimmäinen leiri parkouria ja toinen Suomenlinnan päiväleiri.

Hintavan parkour-leirin järjestelyt jättivät toivomisen varaa, joten sinne ei tänä vuonna tyttö ymmärrettävästi halunnut. Suomenlinnan leiri sen sijaan oli oikein mieluisa, mutta ajattelimme kokeilla jotain vähän lähempänä kotoa -ja hyvältä vaikuttaa tämä valinta, mikä helpotus! On nämä aina vähän extrastressiä tuovia hommia -niin aikataulujensa kuin muun säädön vuoksi.

Kylläpä sitä odottaakin koko perheen lomapäiviä! Kevät on ollut täynnä vauhtia jokaisella, joten hetken hengenveto omien kanssa on aivan ihana ajatus!

Miten teillä on ratkottu loma-asiat? Onko hyviä kokemuksia leireistä, entä huonompia? 

Kommentit

Sara06 (Ei varmistettu)

Meillä kuopus menee syksyllä 6. ja esikoinen 9. luokalle, joten meillä tilanne on erilainen. Päiväkotiaikoina lapset olivat varapäiväkodissa, ja useimmiten tykkäsivät siitä kovasti. Miehen kanssa olimme siihen aikaan osttain eri aikaan lomalla, ja loput lomaviikot järjestyivät mummojen ja pappojen sekä serkkujen perheen avulla. Onhan (olihan) se aikamoinen paletti ratkaistavaksi. Tänä kesänä lapset ovat 1-3 päivää viikossa keskenään, loput ajasta olemme etänä ja toki sitten heinä-elokuussa lomalla.

Wnbs (Ei varmistettu)

Eskarilainen saa olla päivähoidossa juhannukseen saakka, sitten ostetaan hoitaja 2 seuraavaksi viikoksi kotii, sitten isi ja tytär lomailevat yhdessä, minä liityn joukkkoon pari viikkoa myöhemmin, kunnes ipana aloittaa koulun.
Ensi kesänä luultavasti leireilee juhannukseen saakka, sitten taas hoitaja kotiin, kunnes heinäkuussa jompikumpi vanhemmista aloittaa loman.
Ei se kesäaika, mutta ne kaikki muut loma-ajat.. syys-, -joulu ja hiihtolomat päälle..! Ihan liikaa lomia, jos minulta kysytään. Etenkin kun työnantaja ei anna vaihtaa lomarahoja vapaaksi, tai siis kaikkia.

jonson2 (Ei varmistettu)

Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
http://freegiftcardgenrator.com ||
http://asuskr.com ||
http://onlinefreegiftcodesgenerator.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.