Lauantaityttö Leena, 5+1 kysymystä yrittäjälle

Lilou's Crush

Heippa kaverit, moikatkaa Leenaa, ensimmäistä lauantaityttöä! 

Aina silloin tällöin lauantaisin esittelen jonkun mainion tyypin, joiden tekemistä, olemista ja elämistä katselen hyvillä mielin ja hatun puutteessa ponnariani nostaen, ja uskoisin heidän inspiroivan teitäkin. Lauantaitytöt ovat siis hauskoja, hyväsydämisiä, ajattelevia naisia, mutta samalla ihan tavallisia tyttöjä, joilla on kiva ote elämään. Leenalla kävin kylässä pari viikkoa sitten hänen uudella työhuoneellaan Töölössä.

Meidän tarinamme Leenan kanssa alkoi yhteisten ystävien kautta joskus viitisentoista vuotta sitten. Hipattiin ja hihitettiin, noin suurinpiirtein. Missä Leena on, on myös hyvä fiilis ja ilma täynnä hulvatonta huumoria ja hyväntahtoisuutta. Eräs yhteinen tuttumme kuvailikin Leenaa suunnilleen termillä "botox", koska kohtaamisella on aina nassua kohottava vaikutus. Vuodet vieri, aikuistuttiin, ja tätänykyä Leena on yrittäjänä omassa kauneusalan Love Beauty -yrityksessään.

1. Kuka olet, mitä teet?

Olen Leena Ristaniemi, kauneusalan yrittäjä, 36 vuotta.  Kosmetiikka-alan maahantuonti- ja tukkumyyntiyrityksessäni teen töitä mm. Vita Liberatan, Balmin, ja Ecotoolsin sekä suomalaisen Mia Höytö cosmeticsin parissa, brändistä riippuen esimerkiksi maahantuonnin, markkinoinnin ja brändinrakennuksen merkeissä. Edustan siis sellaisia merkkejä, joissa on jokin hieno idea kuten esimerkiksi sertifioidut raaka-aineet, orgaaniset tuotteet, jokin aivan uusi innovaatio tai vaikkapa arjen ylellisyys. Vita Liberatasa esimerkiksi on tullut vähän kuin oma vauva, brändin rakentamisesta on tullut todellinen intohimo!

2. Kuinka olet päätynyt siihen pisteeseen, missä olet nyt?

Olen työskennellyt liike-elämässä koko työhistoriani ennen oman yrityksen perustamista. Pääsin näkemään, miten suuret ja hyvin johdetut yritykset toimivat. Mutta olen kuitenkin ollut aina omat tieni kulkija... ja vuonna 2005 päätin, että kauneusalalalle olisi saatava uutta. Nykyiseen työhöni ja yrittäjyyteen kuljin monivaiheisen polun, rakensin kuviota huolella ja ennenkaikkea tein valtavasti töitä.

3. Mikä sinulle on tärkeintä elämässä ja työssä?

Tärkeää elämässäni on tietysti oma perheeni ja lähimmäiset. Työssä merkityksellistä on se, että saan toteuttaa itseäni ja tehdä asioita hyvien tyyppien kanssa ja toimia oman arvomaailmani mukaan.

4. Mikä on ollut haastavinta, mitä polullesi yrittäjänä on sattunut

Olen sellainen herkkä ja syvällinen tyyppi, joten se saattaa olla joskus haaste, mutta kovasta päästä puolestaan on hyötyä. Haastavaa yrittäjyydessä on ollut se, että olen aika kova kantamaan huolta kaikesta. Välillä tuntuu myös, että omia visio uhkaa hukkua sen alle, mitä odottaa muiden toivovan itseltään. Toki muiden mielipiteet ovat tärkeitä mutta rohkeus luottaa siihen että itse osaa ja saa ihan toimia sen mukaan on nyt (yrittäjänä) oikeus.

5. Mitä toivot tulevaisuuden tuovan tullessaan?

Toivon, että tulevaisuudessa oma paikka vielä vahvistuu -kuviot voivat olla isot tai pienet, kunhan olen onnellinen ja tulen toimeen. Missään vaiheessa yrittäjyyteni itseisarvona eivät ole olleet suuret kuviot tai muille näyttäminen.

Plus yksi: kuinka meidän tiemme kohtasivat?

Tapasimme ensi kertaa Eerikinkadun yläpäässä olevassa kahvilassa yhteisten ystävien myötä. Sinulla oli punainen Mikki t-paita päällä. 

---

Sellaisia jutteli siis yrittäjyydestä Leena. Toivoisin, että Leenan tarina toisi ehkä rohkaisua yrittäjyyttä mielessään pohdiskeleville. Leena on pysynut alusta saakka uskollisena omille arvoilleen, ja se on vienyt hänet kohti sellaista työuraa, jossa hän voi aidosti sanoa rakastavansa työtään. Olen seurannut tätä polkua aivan alkumetreiltä saakka, ja olen tosi onnellinen hänen puolestaan. Samaa toivon kaikille, jotka uskaltavat hypätä kohti omia unelmiaan, suuria tai pieniä. 

 

 

 

Kommentit

Laura T.
M O L

Hei ihan törkeän kiva ja kiinnostava juttusarja! Iso peukku.

Hertta
Lilou's Crush

Häh, mihin kommenttini hävisi! no mutta, siis sanoin jotakuinkin että voi kiitos, minustakin ajatus oli tosi kiva, mutta toki sitä miettii että kuinkahan muista on tällainen vähän erityyppinen juttu! Olipa kiva että kerroit siis :) Terkut sinne!

StyleC (Ei varmistettu) http://tyylicasual.blogspot.fi

Täältä myös iso peukku juttusarjalle! Hyvä aloitus ja mielenkiinnolla odottelen jatkoa :)

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos sinä aurinkoinen, onpa ihan huippukiva juttu saada tällaiselle erilaiselle aihiolle näin lämmn vastaanotto :) seuraavat kaksi neitoa olen jo sopinut, tuleepas kivaa kirjoittaa heistä teille!

Cami (Ei varmistettu)

Siis todella, todella ponnarinnoston arvoinen juttusarja, todella kiva! :)

Hertta
Lilou's Crush

Niin kiva kuulla! Kiitos kun kerroit!

Tämmöisellä sais mun mielestä blogit täyttyä :) hyviä ajatuksia työelämästä tarvii aina!

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos kovasti! Ja olen muuten samaa mieltä noin blogien lukijana, aina ahmin kaikki työhön liittyvät jutut :)

Mirtsu (Ei varmistettu)

Todella kiva juttuidea ja alkoi aivan loistavasti! Leena, kun on kaverini. :) Taisin vähän hihkaista ääneen, kun tutut kasvot löysin kuvasta.

Mirtsu (Ei varmistettu)

Ja se täytyy vielä sanoa, että tekstistä välittyi kuva juuri siitä Leenasta jonka minäkin tunnen. Ihana postaus siis kaiken kaikkiaan. :)

Hertta
Lilou's Crush

Aivan ihana kuulla, että saatiin Leena ikuistettua tänne :) Minua muuten lämmittää etenkin tuo Leenan luonnetta ja pulppuavaisuutta kuvaava ilme tuossa hekottelukuvassa, onneksi sain vapaat kädet kuvien valintaan ;)

Aisha J
Aisha

Jes, tällaisia juttuja on ihana lukea! On viime aikoina ollut suuri inspiraation puute väsymyksen vuoksi, mutta tämä juttu herätteli taas inspistä.. :)

Ihanaa äitienpäivää! <3

Hertta
Lilou's Crush

Kiitos Aisha! Tulenkin muuten heti sinne sun tontille, josko siellä odottaisi jotain uutta luettavaa taas <3

Taru /HOME AT LAST (Ei varmistettu) http://www.homeatlastblog.com/

Hieno juttuidis! Ja Leena on ihana. :) &lt;3

Hertta
Lilou's Crush

Kiittis Taru! Ja on se, onpa hauska, että on yhteisiä tuttuja muuallakin kuin täällä blogihommissa :) Ihanaa äitienpäivää sinulle!

Sanna Inkeri
Inkerin vikaa

Hei jee, työelämän naisia tänne kaivataankin! Odotan innolla tulevia lauantaityttöjä :)

PS. Ihanaa äitienpäivää <3

Hertta
Lilou's Crush

Eiks kaivata -sielläkin yks tommonen urakiituri :) Sitä samaa, terkut pienille ihanille <3

Miss T (Ei varmistettu)

Hyvä juttusarja ja iiihana Leena!

AnskuK (Ei varmistettu) http://peaceandstyle.fi

Hei mahtavaa, tää onkin kiva sarja :) Ja Leena on aika tapaus! Sain nauttia hänen seurastaan yhden hauskan illan ajan :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.