Lauantaityttö Leena, 5+1 kysymystä yrittäjälle

P4200537.JPG

Heippa kaverit, moikatkaa Leenaa, ensimmäistä lauantaityttöä! 

Aina silloin tällöin lauantaisin esittelen jonkun mainion tyypin, joiden tekemistä, olemista ja elämistä katselen hyvillä mielin ja hatun puutteessa ponnariani nostaen, ja uskoisin heidän inspiroivan teitäkin. Lauantaitytöt ovat siis hauskoja, hyväsydämisiä, ajattelevia naisia, mutta samalla ihan tavallisia tyttöjä, joilla on kiva ote elämään. Leenalla kävin kylässä pari viikkoa sitten hänen uudella työhuoneellaan Töölössä.

P4200558.JPG

Meidän tarinamme Leenan kanssa alkoi yhteisten ystävien kautta joskus viitisentoista vuotta sitten. Hipattiin ja hihitettiin, noin suurinpiirtein. Missä Leena on, on myös hyvä fiilis ja ilma täynnä hulvatonta huumoria ja hyväntahtoisuutta. Eräs yhteinen tuttumme kuvailikin Leenaa suunnilleen termillä ”botox”, koska kohtaamisella on aina nassua kohottava vaikutus. Vuodet vieri, aikuistuttiin, ja tätänykyä Leena on yrittäjänä omassa kauneusalan Love Beauty -yrityksessään.

1. Kuka olet, mitä teet?

Olen Leena Ristaniemi, kauneusalan yrittäjä, 36 vuotta.  Kosmetiikka-alan maahantuonti- ja tukkumyyntiyrityksessäni teen töitä mm. Vita Liberatan, Balmin, ja Ecotoolsin sekä suomalaisen Mia Höytö cosmeticsin parissa, brändistä riippuen esimerkiksi maahantuonnin, markkinoinnin ja brändinrakennuksen merkeissä. Edustan siis sellaisia merkkejä, joissa on jokin hieno idea kuten esimerkiksi sertifioidut raaka-aineet, orgaaniset tuotteet, jokin aivan uusi innovaatio tai vaikkapa arjen ylellisyys. Vita Liberatasa esimerkiksi on tullut vähän kuin oma vauva, brändin rakentamisesta on tullut todellinen intohimo!

P4200535.JPG

2. Kuinka olet päätynyt siihen pisteeseen, missä olet nyt?

Olen työskennellyt liike-elämässä koko työhistoriani ennen oman yrityksen perustamista. Pääsin näkemään, miten suuret ja hyvin johdetut yritykset toimivat. Mutta olen kuitenkin ollut aina omat tieni kulkija… ja vuonna 2005 päätin, että kauneusalalalle olisi saatava uutta. Nykyiseen työhöni ja yrittäjyyteen kuljin monivaiheisen polun, rakensin kuviota huolella ja ennenkaikkea tein valtavasti töitä.

3. Mikä sinulle on tärkeintä elämässä ja työssä?

Tärkeää elämässäni on tietysti oma perheeni ja lähimmäiset. Työssä merkityksellistä on se, että saan toteuttaa itseäni ja tehdä asioita hyvien tyyppien kanssa ja toimia oman arvomaailmani mukaan.

P4200583.JPG

4. Mikä on ollut haastavinta, mitä polullesi yrittäjänä on sattunut

Olen sellainen herkkä ja syvällinen tyyppi, joten se saattaa olla joskus haaste, mutta kovasta päästä puolestaan on hyötyä. Haastavaa yrittäjyydessä on ollut se, että olen aika kova kantamaan huolta kaikesta. Välillä tuntuu myös, että omia visio uhkaa hukkua sen alle, mitä odottaa muiden toivovan itseltään. Toki muiden mielipiteet ovat tärkeitä mutta rohkeus luottaa siihen että itse osaa ja saa ihan toimia sen mukaan on nyt (yrittäjänä) oikeus.

5. Mitä toivot tulevaisuuden tuovan tullessaan?

Toivon, että tulevaisuudessa oma paikka vielä vahvistuu -kuviot voivat olla isot tai pienet, kunhan olen onnellinen ja tulen toimeen. Missään vaiheessa yrittäjyyteni itseisarvona eivät ole olleet suuret kuviot tai muille näyttäminen.

P4200577.JPG

Plus yksi: kuinka meidän tiemme kohtasivat?

Tapasimme ensi kertaa Eerikinkadun yläpäässä olevassa kahvilassa yhteisten ystävien myötä. Sinulla oli punainen Mikki t-paita päällä. 

Sellaisia jutteli siis yrittäjyydestä Leena. Toivoisin, että Leenan tarina toisi ehkä rohkaisua yrittäjyyttä mielessään pohdiskeleville. Leena on pysynut alusta saakka uskollisena omille arvoilleen, ja se on vienyt hänet kohti sellaista työuraa, jossa hän voi aidosti sanoa rakastavansa työtään. Olen seurannut tätä polkua aivan alkumetreiltä saakka, ja olen tosi onnellinen hänen puolestaan. Samaa toivon kaikille, jotka uskaltavat hypätä kohti omia unelmiaan, suuria tai pieniä. 

 

 

 

Kommentit (19)
  1. Hei mahtavaa, tää onkin kiva sarja 🙂 Ja Leena on aika tapaus! Sain nauttia hänen seurastaan yhden hauskan illan ajan 🙂

  2. Hyvä juttusarja ja iiihana Leena!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *