Lilou vinkkaa: Tullilaskuri nettikauppaan

Lilou's Crush

Löytyykö täältä ketään, kenelle tullimaksujen arviointi on tuottanut päänvaivaa EU:n ulkopuolelta shoppaillessa? Löysin tällaisen ääreest helpon ja selkeän tullilaskurin internetin syövereistä, jolla homman voi selvittää näppärästi. Toiset verkkokaupat, kuten esim. Shopbop, hoitavat tulliasiat jo ostotilanteessa, joka on tietysti kaikkein helpoin, mutta vielä harvinainen tapa, joten räknäilyä vielä tarvitsee useammassa nettipuodissa.

Tiesittekö muuten, että heti vuoden alusta ulkomaantilausten alvin maksuunpanon summa muuttuu? Karkeasti, kun aiemmin joutui maksamaan ALV:ia noin 40 euron arvoisista ostoksista, raja putoaa 2013 noin 20 euroon.

 

Kommentit

LenniLokinpoikanen (Ei varmistettu)

No empä tiennyt... Kyllä se aika alas tippuu, ehkä ikävintä tässä tullivenkoilussa kuitenkin on se vaiva mikä tulli-ilmoituksen tekemiseen ja tuotteen odotteluun menee. Sitä ilmoitusta kun ei voi tehdä etukäteen, niin tavaran toimitus kestää aina pidempään, kun ensin se jää tulliin, sitten ne lähettää sieltä kirjeen sulle (postin kulkuun menee ainakin päivä), sitten maksat tullit ja sitten tuote vastaa lähtee sulle. Mun mielestä tää on taas tällainen jäänne ajasta jolloin ulkomailta ostaminen oli tavatonta, mitä se ei todellakaan enää ole...

Hertta
Lilou's Crush

Lennilokinpoikanen, no tuo on ihan totta. Siksikin tuo ennakkotullaus on kyllä ollut kätevä. Pidetään peukkuja, että yleistyy!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.