Loman opeista pontta arjen hyvinvointiin

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö: Nivea

Loma päättyi, ja pari päivää olen taas totutellut arkeen ja arkirutiineihin. Arjen alku on aina vähän tahmea paikka, sillä tunnustan, että allekirjoitan väitteen ”loma on ihmisen parasta aikaa” useammastakin syystä. Mutta ilman arkea lomakaan ei olisi lomaa. Ja arjesta kannattaa tehdä mahdollisimman mukavaa, että elämä ei olisi yhtä kesäloman odottelua ja hampaiden kiristelyä elokuusta seuraavaan heinäkuuhun, vaan että pilke säilyisi menossa mukana läpi koko vuoden.

Hyppäsin lomalle suoraan vauhdikkaasta tilanteesta: kesken on kimurantti kiinteistöasia, yrityksen perustaminen, vauhdikas puolivuotinen takana töissä, ja sitten on tätä remonttia ja vähän surua suvussa kannettavaksi. Kaikenkaikkiaan, olin ehkä enemmän loman tarpeessa kuin koskaan, vaikka samalla elämässä oli yksi mielenkiintoisimmista ajoista kuunaan menossa.

Vaikka ensimmäisellä lomaviikolla tein vielä töitä, tavoitteenani oli päästä lomamoodiin niin pian kuin mahdollista. -ja pysyä siellä, sulkea hetkeksi hektisyydet toisaalle ja keskittyä pikkuruiseen kuplaamme mökillä oman perheen kanssa. 

Ja sepä onnistuikin parin viikon ajan melko hyvin! Tein sen ajan kuluessa nyt yksinkertaiselta tuntuvan oivalluksen. Vähemmän on todella enemmän. Ja se on se juttu, jonka koetan muistaa syksyn taas rullatessa arjen pyörteitä kohti.

Vähemmän on enemmän, erityisesti tavaramaailmassa. Olen viimein esimerkiksi oppinut pakkaamaan niukasti. Mökillä vaatimattomassa ympäristössä sen todella huomaa, miten vähillä tavaroilla sitä voikaan tulla toimeen -loma toki eri juttu kuin arki, mutta kyllä siitä on opittavaksi asti myös arjessa. Esimerkiksi Tallinnaan lähdin tyttöjen kanssa kahden pienen repun voimin. -aikaa tähän minimalistisempaan pakkaamiseen saan kyllä kulumaan aivan tolkuttomasti, mutta hyvin ajateltu on puoliksi tehty, eikös.

Erityisesti tämä vähempi onpi enempi koskee kosmetiikkaa! Taisin meikata koko loman aikana vain kolmena päivänä. Matkaan lähtivät mukaan vain nuo jo puoli vuotta mukana kulkeneet yläkuvan luottokaverit ja pari hassua muuta tuotetta.

Aamuisin sipaisin kasvoille joko NIVEA Q10 Plus C Anti Wrinkle Plus Energy -päivävoidetta (SPF 15), tai niinä päivinä, kun luvassa oli enemmän aurinkoa, SPF 30 sisältävää NIVEA Q10 Plus C Anti Wrinkle Extra Protection -voidetta. Toki, jos lähdin esimerkiksi suppailemaan, päälle voitelin vielä niin kasvoille kuin koko kropalle tuhdin kerroksen aurinkovoidetta, sillä porottava aurinko ja sen heijastuminen vedestä tekisivät äkkiä tuhojaan ilman kunnon suojaa. Olikin lomalla tosi helppoa vain aamulla sipaista reilumman aurinkosuojan sisältävää voidetta kasvoihin,  niin ei tarvinnut havahtua punoittavaan nenään. Ainoa havaitsemani ero hyväksi kokemaani NIVEA Q10 Plus C Anti Wrinkle Plus Energy  -voiteeseen oli aavistuksen paksumpi koostumus, muutoin Extra Protection tuntui samalta käytössä kuin tuo vakiovoiteenikin.

Nyt jo pidempään näitä "kuukymppiplussee"-tuotteita käytettyäni voin kertoa, että aivan erityisesti pidän ihan sen teknisen toimivuuden lisäksi koostumuksesta ja tunnuxta: voiteet levittyvät todella helposti, ja imeytyvät nopeasti ilman muovikelmun omaista tunnetta kasvoilla. Tuo raikas tuntuma onkin todella tärkeä itselleni kosmetiikassa.

Päivävoiteiden lisäksi kesäreissujen kosmetiikkapussista löytyivät yöksi NIVEA Q10 Plus C Anti Wrinkle Plus Energy energiayövoide sekä silmänympärysiholle NIVEA Q10 Plus C Anti Wrinkle + Energy Eye Treatment -pikku tuubinen. Ja tietysti must-havet eli hyttysen puremille rasvansa, shampoo, hoitoaine, huulirasva ja dödö, sekä ripsari ja huulipuna. Tuosta mukaan otettavien tuotteiden listastani kahta jälkimmäistä ei tosiaan juurikaan oltu esiin otettu, noita edellä mainittuja sitten niidenkin edestä päivittäin.

Yövoiteesta pitää näin pidemmällä käyttökokemuksella kertoa, että olen tosi tyytyväinen siitä, että tämä tuote kosteuttaa ja virkistää yön aikana erittäin hyvin, vaan ei saa ihoa tuottamaan rasvaa, kuten moni aiemmin käyttämäni tehokas voide. Iho on aamulla tosiaan "hyvin levänneen oloinen" ja tasaisen värinen. Johtuisiko sitten tuosta tavallista tehokkaammasta hapen imeytymisestä?

Vaikka pakkaukset ovat hiukan sivuseikka voiteiden suhteen,  täytyy mainita yksi asia: -metallituubi sekä säilyttää yövoiteen ja silmänympärysvoiteen hyvin, että on puserrettavissa aivan viimeiseen pikku tilkkaseen saakka (olen käyttänyt yhdet pakkaukset jo aivan loppuun, ja näistä ei jää juuri mitään hukkaan fiksun pakkausmateriaalin vuoksi).

Mökillä saunoimme ja uimme ihan joka päivä -osittain koska oli ihanan kamalan kuuma, ja osittain siksi, että sauna on ainoa peseytymismahdollisuus suihkun puuttuessa. 

Saunahirmu kun muutenkin olen, tuo saunominen ei tuttujakaan hämmästytä, mutta että uin! Monta kertaa päivässä pulahdin, ja välillä uiskentelin pitkään ja hartaasti. Ennenkuulumatonta! Olisikohan sillä +27 asteisella järvivedellä ollut jotain tekemistä asian kanssa... Aivan ihanaa! Vesi kuin linnunmaitoa, vain rantakivikossa elelevä metrinen rantakäärme välillä vähän värisytti ja vei uintihimoja. Koetan ajatella sitäkin vain laihanlaisena rantavahtina. Pitääpä jyrsijät loitolla... Olisinkin varmasti yksi korppunahka, mikäli mukana ei olisi mökilläkin ollut tuo  NIVEA Q10 + Vitamin C Firming body lotion (little firmness never killed anyone over 40...).  Tänä kesänä ei ole tosiaankaan tarvinnut kärsiä säärten ja käsivarsien hilseilevästä ihosta, sillä olen ollut suorastaan kiitettävän kiltti rasvailija. Pidän kovasti siitä, miten voiteen kosteuttava vaikutus kestää pitkään -sen luvataankin kestävän peräti 48 tuntia. Itsehän olen tosin tuosssa ajassa ehtinyt jo uida ja saunoa ainakin kahdesti. Kymmenessä päivässä voiteen luvataan myös kiinteyttävän ihoa huomattavasti, ja ainakin näin parin viikon mökkirupeaman ja kevyen rusketuksen jäjiltä voin sanoa etenkin jalkojen ja käsivarsien näyttävän pinnaltaan paremmalta kuin aikoihin.

Lomaelämässä motto vähemmän on enemmän toimi myös siten, että tein etupäässä yksinkertaisia asioita. Herätin henkiin yhden rakkaimmista harrastuksistani, lukemisen. Suorastaan ahmin kirjoja. Paperilta, kännykältä. Kaikissa mahdollisissa väleissä.. Suppailin pitkiä reissuja pitkin poikin Lohjanjärveä ja sen saaria. Useimmiten yksin, toisinaan jompi kumpi lapsista kyydissä tyynellä säällä. Tapasin muutamia ystäviä ja sukulaisia ajan kanssa. Teimme perheen kanssa pieniä, aikatauluttomis reissuja: tutustuimme kesäkaupunkiimme Lohjaan ja löysimme Lahden uudelleen. Ja lasten kanssa tein kolmeen tyttöön pienen kahden päivän matkan etelään, Tallinnaan, aivan extempore. Ei siis tällä kertaa täyteen ahdettua kalenteria ja "pakollisia" visiittejä, vaan mielelle armollista oleskelua ja vapaasta nautiskelua.

Pakkasin siis menneen kesäloman visusti talteen. En mihinkään laatikkoon kaapin perälle tai nopeasti katoavana rusketuksena ihon pintaan, vaan ensimmäiseksi mielen päälle. Pitäen omista opeista kiinni, hengitellen ja kyydistä nauttien, uskon että luvassa on taas yksi  hieno syksy! Ja jos välillä meinaa otsaa turhasti kiristää, niin voiteen laiton jälkeen voin itseäni vähän muistutella, että mikäs se olikaan olennaista ja mikä kaikki muu ihan kukkua vaan.

 

 

Kommentit

Surya Prakash (Ei varmistettu) https://tutu-apk.com/
discover card login (Ei varmistettu) https://discover.logindn.com/

With online banking, things have become way easier. Now you do not need to spend your whole day in the queue of your bank, instead, you can invest your time way more easily. https://discover.logindn.com/

demo (Ei varmistettu)

Thank you for the information. this article is very useful, hopefully this site is getting better
http://freegiftcardgenrator.com ||
http://asuskr.com ||
http://onlinefreegiftcodesgenerator.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.