Loman XYZ

Lilou's Crush

Lomalle lähtiessä sitä ihmiset tuppaa tekemään listoja muistettavista ja mukaan otettavista tavaroista. Minäkin. Mutta sanonpa vaan, että jo parina kertana olen miettinyt, että vielä enemmän hyötyä olisi listata tärkeitä asioita loman jälkeen. Ainakin siis silloin, jos huomaa kotiutuneensa matkalta laukku täys puhtaita vaatteita, tai muistaa kaivanneensa jotakin tiettyä reissun päällä. Sitä aina luulee muistavansa nämä hommat seuraavalla kertaa, mutta voin kertoa. Ei kyllä muista. Tai no, lasten jutut tuntuu jäävän mieleen, mutta omat, ehei.

Koska en ole ihan eilisen teeren poika mitä matkailuun tulee, useimmiten pakkaukset kyllä menee mukavasti. Koska täsmälliset listat. Paitsi jos on kiire,  listaa ei ehdi tehdä, pyykki pyörii vielä kuivurissa tunti ennen kentälle lähtemistä ja löytyy rutkasti tilaa matkalaukuissa... ja sattuu vielä hoitamaan pakkaamisen univajeessa, eikä vain omiaan, vaan kolmen ihmisen romppeet...

Silloin saattaa käydä niin, että matkalta palaa miljoonan pyykkinyssäkän lisäksi myös melkoinen kasa puhdasta vaatetta ja tavaroita, joiden mukaan ottamisen syytä ei enää edes muista. Turhauttavaa! Haluaisin matkustaa aina mahdollisimman keveästi. Tällä kertaa kuormakamelista oli keveys kaukana, ja kylläpä ahisti se ylimääräisen romun määrä.

Oma lämmin suositukseni, jos olet juuri palaamassa matkoilta:

(Aurinko)lomaltapaluun XYZ

  1. Pakatessa paluumatkaa varten, lajittele pyykki jo paikan päällä pesuohjelmien mukaan: tummat, hienopyykki, urheiluromppeet/uikkarit, pinkit, valkoiset, tai mikä se jako teille luonteva onkaan. Ah sitä helppoutta, kun nappaa nyssäkän ja senkun lykkää pyykit pyörimään. Ei lajittelua ja kaivelua. 
  2. Katso mahdolliset pitämättä jääneet vaatteet/turhat tavarat läpi: miksi näin kävi? Itselleni on esmes vaikea uskoa, että keskellä talvea jossain on todellakin niin lämmin, että ihan totta ne pillifarkut ahdistaa illallakin. -Palaavat puhtaina kotiin. Tai toinen ne tennarit. Niin että pesin ne ennen matkaa, ja kas, eivät enää mahtuneetkaan jalkaan. Pitkä rantamekko taas: liian vartalonmyötäinen ja tuntuu aurinkorasvaisella iholla todella nihkeältä. Ei jatkossa matkaan.
  3. ...Mutta ihan voittajiakin löytyi! Esimerkiksi viimekesän ohuet lempimekot toimivat loistavasti rantapuuhissa. Seuraavalla kerralla voin unohtaa hamosen ja sortsit, kaksi puolihihaista, rentoa ja ohutta paitamekkoa toimii sekä siistimpinä että kaftaaninomaisina uikkarin päällä. Pitää merkitä ylös, että ilman näitä ei tule lähdettävän.
  4. Mukaan mi-ni-ma-lis-ti-sen vähän kosmetiikkaa. Ei sitä lomalla jaksa kuitenkaan, vaikka kuinka ajattelisi!
  5. Pura laukut heti palattuasi, vaikka kuinka tuntuisi nihkeältä. Kiität seuraavana päivänä itseäsi
  6. Purkamisen lisäksi, imuroi ja tuuleta matkalaukku ja pyyhi ulkopinnat puhtaaksi. Jo vain on kiva ottaa raikas laukku käyttöön seuraavalle reissulle.

Olen tällä hetkellä jotakuinkin kohtien 5 ja 6 välissä: osa laukuista tyhjennetty, pyykit pyörii ja yksi matkalaukku jo imuroitukin. Kyä tässä vielä tovi vierähtää, mutta sitten, tervetuloa, arki!

 

Kommentit

IMS (Ei varmistettu)

Omaan lomaltapaluulistaan kuuluu kaikkien matkatavaroiden saunottaminen (yli 70 astetta) tai jäädyttäminen. Ystävä toi tuliaiseksi luteita 5 tähden hotellista. Niiden karkotus maksoi useamman tuhatlappusen, joten olen hänen ohjeensa mukaan: kaikki matkatavarat saunotetaan/jäädytetään ennen purkamista.

Hertta
Lilou's Crush

Uuuuh tuo onkin urakka! Saunotettiin viimeksi nykin reissun jälkeen kaikki, kun jotain turkiskuoriaisen tyyppisiä asunnossa oli, mutta useimmiten on vastassa pyykkisouvi vain.

huoh (Ei varmistettu)

Hyviä vinkkejä sulla! Itsellä ongelmana, että koska perheen reissulle pakkaan KAIKKIEN kamat, kaikilla muilla on ajatuksella mietitty vain järkevää mukana ja itselle kaiken muun pakkaamisen jälkeen heitän "äkkiä vain jotain" laukkuun ja perillä sitten tuskailen kun joku tärkeä uupuu tai turhia kamoja on liikaa. Huoh. Yksin matkustaessani tätä ongelmaa ei ole. Samoin miehen työmatkan pystyn pakkaamaan hänelle ihan nappiin -aina. Jotenkin toi koko porukka sekoittaa omat ajatukset -jatkossa rupean kirjoittamaan listaa omista tavaroista, enää ei päässä näköjään ole riittävästi tilaa. =)

Ja tuo pyykkien lajittelu valmiiksi on todettu kans täällä loistavaksi käytännössä! Lisäksi kodin pitää jäädä tiptop lähtiessä -ihana palata järjestyksessä olevaan kotiin, vaikka pölyä ehtiikin kertyä lomien aikana.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.