Long time no see

Lilou's Crush

Well hello there! Koska lie viimeksi näimme vaatehuoneen lattian laatikoiden alta... (muutoin kuin sitä imuroidessa siis)... Sain järjestelykärpäsen pureman tänään, ja sukelsin vaatehuoneeseen. Muutamia laatikoita vauvantavaroita oli nyt ajankohtaista laittaa kiertoon, ja sen lisäksi vaihdoimme turvakaukalon vaatehuoneessa odottaneeseen turvaistuimeen, ja kas, yhtäkkiä jopa lattia näkyy. Toki laatikkotornit ovat korkeat, mutta tällainen todettu toimivaksi systeemiksi. Sotkussa tuo ei ole aiemminkaan ollut, probleemana siellä on ollut laatikoiden runsaslukuinen joukko, ja jos jotakin on tuolta kaivannut, voin vaikka vannoa, että joka ikinen kerta se sijaitsi takimmaisessa tornissa alimmaisessa laatikossa.

En tiedä, onko tämä ihan kaikille tuttu juttu, mutta ajattelin vinkata, jos vaikkapa olisi ajankohtaista jollekulle vaateinventaari ja säilytyshommelit. Tein muutama vuosi sitten nimittäin sellaisen systeemin vaatehuoneeseen, että hankin useita läpinäkyviä, kannellisia muovibokseja, ja talletin potentiaalista pikkusisarusta varten säästettävät vaatteet sekä omia kausivaatteita niihin. Pysyvät siellä säilössä pölyltä ja hyvässä järkässä -onneksi täällä ei tarvitse varoa turkiskuoriaisia kuten noissa aiemmissa ikivanhoissa taloissa sijainneissa kodeissamme.

Lastenvaatteet laitoin tarkasti laatikoihin koon mukaan, ja laitoin Dymolla tarrat kylkiin. "86-92", "Rukkaset, pipot, villasukat", "Kengät koot 25-29", "Ulkovaatteet", "Kuravaatteet".  Ai että voin kertoa, että jokainen kerta, kun on tarve kaivella pikkusisarukselle isompia kokoja tai tarvikkeita, tunnen syvää tyydytystä, että kamat ovat näin helposti ja nopsasti löydettävissä.

Meillä on isosisarukselta säilössä vaatteita (ei toki kaikkia, vaan hyvinä säilyneet ja lempparit) kokoon 116 saakka. Mitähän sitä sitten, kun omat varastot on loppuun kaluttu, on ollut niin helppoa käydä etsimässä sopivaista vaatetta ensin täältä "omasta shopista".

Kohta lapset nukkumaan, ja sitten aion viettää pyhäinpäivää sytyttämällä kynttilän äidille ja kaadan itselleni lasin viiniä. Halloweenit puolestaan jää tänä vuonna hippailematta tässä osoitteessa, tytär kantoi siihen kasaan kortensa syömällä silmämunakarkin ja diskoilemalla peräti parissa Halloween-diskossa menneellä viikolla.

Kommentit

_anni (Ei varmistettu)

jaan niin tuon hykerryttävän tunteen, kun voi kokokoodatusta laatikosta hakea uutta sopivaa lapselle päälle. kiitos, en olekaan ainoa!

Hertta
Lilou's Crush

Hahaa, voidaan taputella toisiamme olalle :) Oli se minulla aikamoinen souvi silloin, kun siihen alkoi, säilytysmetodi oli kovin toisenlainen, mutta nyt olen niiiiiin iloinen säästyneistä hermoista ja minuuteista!

Piipo79

Ihailtavaa järjestelmällisyyttä! Meillä on yritetty säilöä jokseenkin kokokoodatusti tälle pikkusiskolle vaatteita, muttei lähimainkaan tuolla järjestelmällisyyden tasolla. Epäilemättä meillä sitten aikanaan huomataan että hups tuokin jäi käyttämättä, ja tuo...

Hertta
Lilou's Crush

Tunnustan heti, että on meikäläiselle täysin epätyypillistä näin tarkka ordningi :D mutta joo, meinasi käydä tuo lapsus juuri nyt viimeksi, kun kaipasin koon 86 vaatteita -sieltähän niitä löytyi kuin löytyikin vino pino onneksi :)

T-100
(G)ROUND ZERO

Meilläkin vuosikausia pieniksi jääneet lastenvaatteet ja kausivaatteet ovat odotelleet aina sopivaa käyttöönottohetkeä muovilaatikoissa. En ole edes ajatellut, että niitä voisi säilyttää jotenkin muuten. Mutta oletko huomannut, että muovilaatikoista tarttuu vaatteisiin jotenkin tympeä haju? Taas tähän ihmeen tunkkaiseen hajuun törmäsin, kun kaivelin lapselle säänmukaisempaa vaatetusta ulkoiluhommiin. En tiedä pitääkö noita laatikoita tuuletella välillä? Miten te muut pyramidien rakentajat toimitte? Vaatteet ova kuitenkin laatikoitaessa puhtaita, kuten myös laatikot. Tuntuu typerältä pestä ne aina säilytyksen jälkeen, kun puhtaina sinne kuitenkin viikattu...

T. Epätietoinen Päijät-Hämeestä

Hertta
Lilou's Crush

Hyvä nimimerkki "Epätietoinen Päijät-Hämeestä",

olemme havainneet saman tympeän tuoksahduksen. Koska sekä laatikot että niihin tallennetut vaatteet ovat  olleet puhtaat, olemme ratkaisseet asian tuulettamalla vaatteita, ja epämieluisa haju on poistunut. Toivottavasti näin käy teilläkin.

Ystävällisesti,

Pyramiidikko Helsingistä

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.