Lue hyvää mieltä

Lilou's Crush

Hei helsinkiläiset vanhusten ystävät. Törmäsin niin hienoon ja helppoon tapaan auttaa, että en malta olla jakamatta sitä, vaikka en vielä itse flunssani vuoksi päässyt hakemaan lisätietoa paikanpäältä. Asialla on jälleen kerran suosikkilaitokseni, kirjasto.

Helsingin kaupunginkirjasto etsii vapaaehtoisia lukijoita hoitokoteihin. Osa ikäihmisistä ei enää pysty itsenäisesti lukemaan, vaikkapa siksi, että näkö on heikentynyt tai voimat eivät enää riitä kirjan pitelyyn. Jos sinulla on hetki aikaa, voisitko ehkä lahjoittaa sen lukuhetkeksi?

Jännittää ei tarvitse, että tulisi sitoutuneeksi johonkin, joka nielaiseen tulevaisuudessa kaiken vapaa-ajan, sillä lukemista voi käydä kokeilemassa, eikä kampanjaan tarvitse sitoutua. Kirjasto on etsinyt valmiiksi hoivakodit ja sairaalat, joissa lukuhetkiä järjestetään, ja kun osalliseksi ilmoittautuu, kirjastosta saa mukaan sopivaa luettavaa.

Lukemishetken luonteen ja pituuden voi määritellä itse, ja lukemassa voi tosiaan käydä vaikka vain yhden kerran.

Kerron myöhemmin, miten asia omalta kohdaltani etenee, toivottavasti löydän itselleni lukukaverin täältä meiltäpäin.

Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.

 

PS. Kuva on ystävien kesäisistä häistä, mutta rakkaudesta, lähimmäisenrakkaudesta, ja leikistä ja ilosta tässäkin on kyse. 

Kommentit

Oi! Tulispa Tampereellekin, olisin heti mukana.

Hertta
Lilou's Crush

Toivottavasti tämä laajenee! Kenties kirjastoilla onkin jo jotain vireillä, tuntuu, että on innovatiivisin valtionlaitoksista :)

Jenniii
Pupulandia

Oi, pitäisiköhän mennä! Olen pitkään miettinyt jotain sellaista matalan kynnyksen auttamistapaa, joka ei kuitenkaan vaatisi mitään ennalta määritettyä sitoutumisen määrää - elämä kun tuntuu olevan kuitenkin melko kiireistä ja aikatauluiltaan vaihtelevaa. Joku tällainen voisi olla ihana tapa tehdä hyvää ja plussana vielä se, että tykkään tosi paljon lukea ääneen. :) Olisi myös mukavaa päästä viettämään aikaa nimenomaan vanhusten parissa, kun omista isovanhemmista aika on jättänyt jo aivan liian kauan sitten. 

Hertta
Lilou's Crush

Käy kysymässä löytyisikö sopiva paikka! Tämä on kyllä ihan win-win, kun lukemistonkin tyylin voi valita itse -että ei epähuomossa päädy lukemaan fifty shadesia tai väkivaltaa tahi sitten runoutta, jos niistä ei piittaa :D

I May Say (Ei varmistettu)

Mun 75-vuotias isäni on käynyt hoitokodissa lukemassa kohta 10 vuotta. Hän ja hänen Lions Club-kollegansa. Minäkin olen siellä käynyt, kun on ollut lomaa, kaikki isän lapsenlapset käyvät aina mukana, jos sattuvat olemaan tuolloin kylässä.
Minä taas tapasin "Erkin" viime jouluna bussissa. Vaihdettiin puhelinnumeroita matkan aikana ja käydään tyttären kanssa Erkin luona muutaman kerran kuukaudessa. Jutellaan ja minä vähän laitan paikkoja kuntoon Erkin luona. Hän taas hauskuuttaa minua jutuillaan. Hauska hemmo. Erkki on nykyisin lapseton ja leski, melkein 80 v.

Hertta
Lilou's Crush

Jokainen tarvitsee oman Erkin, ja jokainen Erkki oman I May Say-perheen! Minulla on onni, että isoisäni on vielä elossa, sillä syrämessä on aina ollut pehmeä paikka papparaisille.

Toivottavasti isäsi vielä jaksaa jatkaa kunniakasta uraa, lienee mittaamattoman arvokas hetki kuulijoille, kenties jo vallan pitkäaikaisillekin tutuille!

Laura T.
M O L

Hei ihan mahtava juttu. Aivan kultaista.

Hertta
Lilou's Crush

No ihan juuri sitä, eikö olekin!

t.Susse (Ei varmistettu)

Oi hitsi mikä ihana idea!! Miksemme me täällä ole keksineet samaa.......pitänee ottaa matkintaan! *iso sydän* :)

Hertta
Lilou's Crush

Ottakee, ottakee! Voithan laittaa täkäläiselle kollegalle vaikka viestin (superkivoja neitoja, sain heti kysymykseeni vastauksen!) tuolta linkin takaa löytyvästä osoitteesta, jos kaipaatte vähän starttiapua ja hyviä kokemuksia miten kannattaa aloittaa :)

Annika Vki
mellisonant

Onpa huippua! Tulispa tänne Turkuunkin, mut olisi helppo suostutella kokeilemaan. Tällaisesta hyvätekeväisyydestä on varmaan iloa yhtä lailla "auttajalle" kuin "autettajallekin". Peukut :) 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.