Lue hyvää mieltä

P7110142.JPG

Hei helsinkiläiset vanhusten ystävät. Törmäsin niin hienoon ja helppoon tapaan auttaa, että en malta olla jakamatta sitä, vaikka en vielä itse flunssani vuoksi päässyt hakemaan lisätietoa paikanpäältä. Asialla on jälleen kerran suosikkilaitokseni, kirjasto.

Helsingin kaupunginkirjasto etsii vapaaehtoisia lukijoita hoitokoteihin. Osa ikäihmisistä ei enää pysty itsenäisesti lukemaan, vaikkapa siksi, että näkö on heikentynyt tai voimat eivät enää riitä kirjan pitelyyn. Jos sinulla on hetki aikaa, voisitko ehkä lahjoittaa sen lukuhetkeksi?

Jännittää ei tarvitse, että tulisi sitoutuneeksi johonkin, joka nielaiseen tulevaisuudessa kaiken vapaa-ajan, sillä lukemista voi käydä kokeilemassa, eikä kampanjaan tarvitse sitoutua. Kirjasto on etsinyt valmiiksi hoivakodit ja sairaalat, joissa lukuhetkiä järjestetään, ja kun osalliseksi ilmoittautuu, kirjastosta saa mukaan sopivaa luettavaa.

Lukemishetken luonteen ja pituuden voi määritellä itse, ja lukemassa voi tosiaan käydä vaikka vain yhden kerran.

Kerron myöhemmin, miten asia omalta kohdaltani etenee, toivottavasti löydän itselleni lukukaverin täältä meiltäpäin.

Lisätietoa kampanjasta löydät täältä.

 

PS. Kuva on ystävien kesäisistä häistä, mutta rakkaudesta, lähimmäisenrakkaudesta, ja leikistä ja ilosta tässäkin on kyse. 

Kommentit (11)
  1. Onpa huippua! Tulispa tänne Turkuunkin, mut olisi helppo suostutella kokeilemaan. Tällaisesta hyvätekeväisyydestä on varmaan iloa yhtä lailla ”auttajalle” kuin ”autettajallekin”. Peukut 🙂 

  2. Oi hitsi mikä ihana idea!! Miksemme me täällä ole keksineet samaa…….pitänee ottaa matkintaan! *iso sydän* 🙂

    1. Ottakee, ottakee! Voithan laittaa täkäläiselle kollegalle vaikka viestin (superkivoja neitoja, sain heti kysymykseeni vastauksen!) tuolta linkin takaa löytyvästä osoitteesta, jos kaipaatte vähän starttiapua ja hyviä kokemuksia miten kannattaa aloittaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *