Mökkiremontti. Kauan odotettu polttava kuivakäymälä!

Kaupallinen yhteistyö: Separett

Separett polttava käymälä

Viimein kaikki on valmista!

Meidän mökillä huussihommat ovat olleet se pisin miinus muutoin jo mukavassa, joskin keskeneräisessä pikku mökkerössämme, ja sellainen asia, johon ajattelimme remontissa erityisesti panostaa. Suunnitelmissamme oli rakentaa uusi huussi ja asentaa sinne Separettin Cindi Family polttava kuivakäymälä jo viime keväänä. Kohtalo puuttui peliin: ensin mursin minä jalkani, sitten mies, ja sen jälkeen kun näistä toivuttiin jotakuinkin, talotehtaamme teki konkurssin, ja talon viimeistely jäi meidän kontollemme. Tekemistä on siis piisannut, ja ehkä pari harmaata hiusta on hankittu matkalla, mutta voiton puolella ollaan!

Saarimökki joutui uinehtimaan yksinäisyydessä, ja sitä on nyt syksyn ja alkutalven mittaan kaivettu esiin rikkaruohojen, kuolleiden lehtien ja sisään hiipineiden hiirten alta. Prioriteetti asioissa ei muuttunut, vaan heti kun pääsimme taas könyämään veneeseen, jokainen liikenevä hetki käytettiin huussin parissa.

Valmis huussi

Itse huussirakennus on valmista puutavaraa mutta itse koottu, tilava pytinki. Se rakennettiin huomattavasti vanhaa huussia mukavammalle paikalle mökin taakse, käytössä olevan pihapiirin viimeiseen nurkkaan. Kun itse rakennus viimein oli valmis kattohuopia ja maalausta myöten, kauan odottamani vaihe saattoi alkaa: kunniapaikalle asennettiin Separett Cindi Family polttava kuivakäymälä.

kaunis ulkokäymälä

Sähkömiestä saatiin odotella tovi jos toinenkin, sillä halusimme paikalle luottohenkilömme Lohjalta, ja saarimökki oli loppukesän ja syksyn säiden uhrina, muutaman kerran jouduttiin vedenkäynnin vuoksi homma siirtämään eteenpäin. Vaan tässä se nyt seisoo kaikinpuolin valmiina, piippu kohti taivaita kurkotellen.

Miksi juuri polttava kuivakäymälä?

Vertailimme ahkerasti vaihtoehtoja jäädyttävästä käymälästä kompostoivaan, mutta valintamme oli lopulta hyvin helppo polttavan  Separett Cindi Familyn suuntaan:

  • Mahdollisimman vähän (ja helposti!) hävitettävää jätettä
  • Sopii isommallekin porukalle vakiokäyttöön (laskettu 6 henkilön tarpeisiin)
  • Käyttömukavuus perusvessan luokkaa
  • Hajuton lopputuotos
  • Helppo ja turvallinen käyttää: LCD näyttö opastaa, koska on aika tyhjentää tuhkat, tai tuhka-astia tai sacvuhormi tarvitsee puhdistusta
  • Lapsille sopiva (mukana tuli myös pienennysrengas istuinosalle)
  • Ei vaadi odotusta seuraavalta asioijalta edellisen jälkeen
  • Vaatii vapaa-ajan käytössä vain joka toinen vuosi huoltoa

Ikea Lustigkurre

Tämä laitos on yksinkertaisesti täydellinen. Se on tuonut meille odottamatonta luksusta saarelle, jonne ei saa kaavan mukaan vesiklosettia rakentaa, eikä ylipäätään viemäröintiä. Se on vapauttanut huussin huollolta rutkasti aikaa kaikkeen muuhun puuhasteluun: aiempi Kekkilän kuivakäymälämme oli alimitoitettu käyttöömme, ja huussin parissa joutui rehkimään kesällä jos nyt ei viikottain, niin ainakin parin viikon välein, etenkin jos saareen rantautui vieraita.

Polttava kuivakäymälä tuo mukavuutta koko vuoden mökkikäynneille

Vanha huussi meillä nököttää edelleen tuolla vuoren päällä. Sekin voi tulla tarpeeseen, jos mökkivieraita on useampi, ja polttavan kapasiteetti tulisi siksi vastaan. Ja onhan se kieltämättä aivan mahtava maisemakonttori tontin korkeimmalta kohdalta vetten yli katsellessa. Mutta veikkaan, että minua siellä jatkossa harvemmi  (ok, jos koskaan) näkee. Syksyn ja kevään kylminä öinä valaistu vessa lähimaastossa on niin iso ilo verrattuna vanhaan, että hykertelyttää. Siksikin olen tosi iloinen, että näin talvea vasten saatiin veski kuntoon, keväällä on tosi mukava aloittaa mökkikausi kun kaikki on valmiina!

Mikäli teidän mökillä on toive siirtyä huussihommissa siistin sisävessan tasolle, suosittelen lämpimästi Separettia: asiantuntemus on huippuluokkaa, samoin tuotteet. Eikä huolta, vaikka mökki tai huussi itsessään olisi talvikylmä: tämä laite kestää myös pakkaskelejä, joka oli meillä yksi erittäin merkittävä valintatekijä. Ja mikäli haaveilette vessan tuontia sisälle kph-tiloihin, sekin onnistuu, sillä tämä laite on IP44 -luokiteltu. Se olisikin ollut ihana juttu, mutta olemme tosi tyytyväisiä näinkin.

Sisustusjutut: korit seinällä ja matto Ikea, harja ja rikkalapio Puuilo

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *