Luksusta savuna ilmaan

IMG_4645.JPG

Olen usein tuoksutellut Byredon, Diptyquen ja Skandinaviskin ihania kynttilöitä. Nyt joulun tullen ajattelin ostaa jonkin ihanan ystävälleni lahjaksi, joka niistä kovasti pitää.

Päätin siis etsiä ”sen oikean” netistä pukinkonttiin. Ensimmäisenä googlen siivin laskeuduin sellaiselle sivulle, jossa esiteltiin joulukauden ”limited edition -kynttilää. Hinnaltaan tämä tuokkonen oli vaatimattomat 270€. Pisti hihityttämään. Siis lähinnä se ajatus, että todellakin siinä kynttilää poltellessa polttelee aika sievoisen tukun seteleitä. Siinä voi sitten tosiaan toivoa, että raha haisee -tai paremmkinkin tuoksuu -koko rahan edestä. No, tarkemmalla tarkastelulla kyseinen ”kynttilä” painoi puolitoista kiloa, että grammahinnaltahan se oli jopa varsin edullinen verrattuna moneen muuhun tuikkuun…

IMG_4644.JPG

Jäin miettimään, minkä hintaisen kynttilän voisin itse ostaa itselleni, kun en ole mikään hifistelijä. Kunhan tykkäilen. Koemielessä ehkä kerran parikymppiä voisin maksaa, mutta että ihan useita kymppejä? Satasia? En näe itseäni pulittamassa sellaisia summia, vaikka tuoksuisi shaaronin liljat ja suklaakastike suloisessa sopusoinnussa. 

Toisaalta nautin esimerkiksi juuri Diptyquen taidolla rakennetusta brändistä, ihanista pakkauksista ja tarinasta tuotteiden takana… Kyseessä on enemmänkin tosiaan kokonaiselämys kuin pelkkä esineen hankkiminen ja käyttö, ja sillekin annan arvonsa. Mutta en taida olla ihan helpoin henkilö hölläämään kukkaronnyörejä kun itselleni olisin jotakin ostamassa: lahjakynttilästä voisin kyllä maksaa vähän enemmänkin, jos tietäisin saajan todella tällaisesta tykkäävän.

IMG_4643.JPG

Hauskaa kyllä, tämä kynttilä-asia tuli uudelleen mieleeni ja päätyi näppäimille kuinkas muuten kuin kynttilän kautta, kun silmäni osuivat tähän kuvissa näkyvään sellaiseen. Tämän kauniisti pakatun, miedosti mutta nätisti tuoksuvan kynttilän olen saanut joulutervehdyksenä kaveriltani Suvilta, jonka HR-Living näitä ihanuuksia edustaa -tonttuna toimi Cilla, jolla on supersöpö puoti on showroomin naapurissa Lönkka 39:ssä. New York, sehän se meikäläisen tuoksu on kynttilöissäkin. Kyllä tontut tietää!

Onko siellä ketään tuoksukynttilöiden ystävää? Missä hyvä hinta-laatusuhde, ja mieluiten mahdollisimman luonnollisista aineista tehdyt kynttilät? Entä missä menee kipuraja hinnassa, vai onko sellaista? Vihkikää minut tähän maailmaan!

 

PS. Pieni disclaimer: jos et tiedä vastaanottajan makumieltymyksistä tai hänen tai perheensä terveystilanteesta, tuoksukynttilä ei välttämättä ole paras lahja tai tuliainen: tuoksuyliherkille ja astmaatikoille (kuten tämä täällä) jotkut tuoksuvat kynttilät voivat aiheuttaa ikäviä oireita. Maalaisjärki käyttöön myös poltettaessa, HS uutisoi vuoden alussa terveysaspekteista tässä artikkelissaan.

koti sisustus
Kommentit (4)
  1. Minulla ei ole pitkää kokemusta tuoksukynttilöistä, ostin muutaman viime vuonna joulun tienoilla. Muistaakseni joku Skandinaviks tms. Toisen kynttilän pidin, mutta nostin sen wc:een, koska sain päänsäryn siitä lemusta.
    Yritin uudestaan tuoksukynttilöiden kera, kun kävin lomalla Thaimaassa. Ostin luomu soijavahakynttilän, johon on lisätty jotain tuoksua. Se lemuaa aivan liikaa omaan makuun. Mutta kynttilä on todella kaunis.

  2. Pidän laadukkaista tuoksukynttilöistä, mutta olen varsin tarkkanenäinen ja koen aika harvat tuoksut miellyttävinä. Usein edullisemmat tuoksukynttilät ovat kovin synteettisiä ja niiden tuoksu on mielestäni häiritsevä. Jos pihistelen, ostan usein tuoksuttoman kynttilän tai esimerkiksi hunajavahakynttilän, joissa on mielestäni miellyttävä mieto tuoksu. Gaudetessa on ihania kalifornialaisen P.F. Candle Co.:n 100% soijavahakynttilöitä, joissa on oikein miellyttävät tuoksut. Ostin kolmen kynttilän pakkauksen, jossa on normaalikokoa hieman pienemmät kynttilät, mutta nekin palavat mielestäni varsin kauan (20-25 tuntia/kpl). Setti maksaa 45€, mikä ei ole kolmesta laadukkaasta kynttilästä kovin paljon. Ja sitten voi vaihdella, minkä tuoksuista kynttilää polttelee, tai voi vaikka antaa jonkun lahjaksi, jos ei itse halua pitää kaikkia.

    Tässä vielä linkki, jonka takaa nämä kynttilät löytyvät:
    http://www.gaudete.com/collections/home/products/seasonal-classics-combo-pack-soy-candles

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *