Luksusta ylle auringon alle

Lilou's Crush

Kaupallinen yhteistyö Sensai

Ihan meinasin jo vallan luopua toivosta auringon suhteen kesäkuussa, kun niin monta kylmänkalseaa päivää sattui peräjälkeen. Vaan nyt taas viimein paistelee ja lämmittää. Tuntui kertakaikkisen ihanalta tänään astua toimiston ovesta ulos suoraan säteisiin, kun takana oli raskas päivä, ja kurkkuun on taas pitkästä aikaa tekemässä pesää kaktus kavereineen. 

Auringon ihanuudessa piilee myös omat hankaluutensa: tuskin kenellekään meistä täytyy enää kertoa auringonsäteiden haitallisista vaikutuksista ihon hyvinvointiin. Olen lapsuudessa ja nuoruudessani viettänyt kesät pitkät ulkosalla, vailla huolen -tai suojakertoimen -häivääkään, ja sain tästä ensimmäisen ikävämmänpuoleisen muistutuksen, kun työterveyslääkäri pari kuukautta sitten tarkkaili huolestuneena muutamaa luomistani, ja passitti heti seuraavana päivänä näyttämään niitä asiantuntijalle. Ihotautilääkäri tutki koko kroppani kymmenet luomet, ja tokaisi ykskantaan, että suurin osa niistä on syntynyt nimenomaan auringosta johtuen, sijainneista ja ulkomuodosta päätellen. Muutama haastavampi yksikö jäi näin kvartaalitalouden aikana neljännesvuosittain seurattavaksi, ja jos pysyvät ennallaan, saavat jäädä, muutoin leikataan pois. 

Tämä epämukava herätys entisestään vahvisti muutama vuosi (ei kovin kauan sitten!) tekemääni päätöstä: jätän turhan auringonpalvonnan, ja suojaan ihoni laadukkailla aurinkovoiteilla. 

Tutustuin jo talvella lomareissullani Sensain laadukkaisiin auringonsuojavoiteisiin, ja löysin pakkiini luottopelurit: suloisesti levittyvät Cellular Protective Silky Bronzet kasvoille ja vartalolle, jotka täyttävät kaksi (korkean suojakertoimen ja toimivuuden) jälkeen tärkeintä kriteeriäni.

  1. Eivät tahmaa edes korkeilla suojakertoimilla ja tunnu inhottavalta levittämisen jälkeen
  2. Eivät aiheuta näppyjä. 

Lähmäisen tunteen sijaan nämä tuotteet, jopa kasvoille käyttämäni 50 -kertoimellinen voide, levittyvät nätisti, eivätkä jätä ikävää kalvoa ihon pinnalle.

Koska kuulun kalkkilaivan kapteenien sukuun, ei minun kannata edes yrittää käristää itselleni kaunista sävyä auringossa. Päivetyn kyllä, mutta saan samalla seurakseni pisamat (niistä tykkään!) ja epätasaisen ihon sävyn. Luonnollisen sävyn aikaansaava Silky Bronze Self Tanning Cream -tseruskettava on oikea pelastus, jos keskikesällä en halua, että ihmiset tiedustelevat, olenko mahdollisesti sairas, kun näytän niin kalpealta. Etenkin näin alkukesästä vaikka vain paljastuviin sääriin ja kasvoille sipaistu voide tekee ihmeitä myös peilikuvalle! -Pitäisi muistaa tämä homma tehdä useammin!

Tiedättekin, että olen melko mukavuudenhaluinen, mitä tulee ihonhoitoon. Siksi haluankin nostaa esille aivan erityisesti kaksi erityistä tuotetta Sensain Silky Bronze -sarjan joukosta:

Sun Protective Compact 30 auringolta suojaava meikkipuuteri.  Tämän helpommaksi ei aurinkosuojan muistaminen tule, kun se tulee taiteiltua jo aamulla meikatessa. Puuteria voi levittää kostutetulla sienellä, jos haluaa enemmän peittoa, kuivalla vipalla normaaliin tapaan, tai kuten minä sen levitän, pullealla sudilla pyöritellen. Tätä lisäilen päivän aikana muutamaan kertaan, sillä kesällä nassu hikoaa ja meikki sulaa paljon nopeammin pois kuin muulloin.

Cellular Protective Stick 30, pikku puikkonen. Tällainen on kulkenut käsilaukussani talven Dubain matkasta saakka, ja kun yksi loppui, ostin uuden. Puikosta olen sipaissut huulille, nenänpäähän ja korvanlehtiin täydennystä. Paras suoja on päälle laitettu, ja toiseksi paras helposti mukana kulkeva. Tämä käy myös ohuelle silmänympärysiholle, eli sopii herkimmillekin alueille.

Yksi juttu, minkä tunnustan lyöväni laimin aivan liian usein rantapäivien jälkeen, on after sun-tuotteiden käyttö. Syynä on ollut tuo sama tahma-asia, jonka olen kokenut usein ikäväksi myös aurinkosuojaa levittäessäni.

Nyt ei ole enää syitä, ei hyviä syitä eikä tekosyitä, olla levittämättä after sunia: tuote imeytyy salamannopeasti, ja viilentää ihanasti ihoa. Kesäkuumalla nukkumaan meness tekisi melkein mieli laittaa näitä voiteita ihan muutenvain, viileä tunne iholla on niin rauhoittava.

Entä siellä? Onko muita lapsuuden kesistä kärsiviä? Tai tahma-asioita vierastavia? Jos on, uskoisin, että tässä olisi hyvä ratkaisu monelle iholle.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Todella vaalea iho (pisamat kuitenkin tosi kivoja!) - check. Lapsena ja valitettavasti varsinkin teininä tullut altistuttua auringolle vailla mitään suojaa - check. Nyt vanhempana homma vähän jo huolestuttaa ja haluaa pelata varman päälle - check.

Etenkin teininä ruskettumispuuhissani paloinkin monta kertaa. Silloin vielä rusketuin, nykyisin lähinnä punehdun, enkä siis enää edes yritä (paitsi purkista). Runsaat nätit pisamat tulee vain, kun on etelässä, missä auringolle väkisin altistuu enemmän. Tänä vuonna kävin syöpäjärjestöjen toimistolla luomitarkastuksessa ja sain onneksi puhtaat paperit. Ikää ei kuitenkaan vielä hirmuna ole, eli tarkkailu kyllä saa jatkua elämän loppuun asti. Kyllä noista luomista jotain vielä ehtii kehittyä, jos on kehittyäkseen...

Nyt vietän kotona opiskelupäivää ja on vähän hölmö olo: Ulkona on sää kuin morsian, mutta ei huvita siirtää konttoria pihalle, koska pitkissä vaatteissa tulee kuuma ja pienillä vaatteilla olisi se inha rasvausurakka edessä (läppäri tahmaista koipea vasten, yäk :D). Eikä toki aurinkosuojankaan turvin ihan tuntitolkulla voisi itseään grillata. Mitä sitä ihminen auringonpaisteessa tekee, kun on päättänyt vältellä sen säteitä? :D Aivan mahtavaa, jos on kehitetty tahmaamattomia ja kevyitä aurinkosuojatuotteita!

Hertta
Lilou's Crush

Nonnis, ihan olet samassa tilanteessa kuin minäkin. Onneksi näin ajan saatossa lisääntyy niin tieto kuin järkikin! 

Tuo on kyllä dilemma, joka on itsellekin tuttu. Etätyöt ulkona olisi ihana juttu, mutta vaatii aikamoisia säätöjä. Kivempo siis rutistella työt siisteissä sisätiloissa, ja sitten rauhassa hoitaa rasvahommat!

MLM (Ei varmistettu)

Ostin tutun äidin vinkkaamana lapselle apteekista Acon SK 50 aurinkovoidestickin. On ollut supernäppärä elohiiritaaperon kanssa ja muutaman kerran olen siitä omaankin nenään ja poskipäihin sutinut, kun on lähdetty ulkoilemaan enkä ole viitsinyt kaivella erikseen esiin omia purtiloitani. Ei mikään ihan halpistuote ollut sekään, mutta kuitenkin budjettiystävällisempi vaihtoehto Sensaille. :)

Hertta
Lilou's Crush

Kuulostaa näppärältä! Onko se ihan "isokokoinen" vai tuollainen huulirasvan kokoinen? Stickeissä kivaa on myös se, että eivät auetessaan sotke koko kassin sisältöä! 

MLM (Ei varmistettu)

On vähän huulirsvapötköä leveämpi, mutta muuten samankokoinen. Eli kulkee hyvin mukana esim. taskussa tai pienessä laukussa.

Hertta
Lilou's Crush

No tosi näppärä! Juuri tuosta syystä tykkään pikkupötköstä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.