Luottovaatteeni munamekko

munamekko.jpg

Toimitus haasteli lilyläisiä kertomaan merkityksellisistä vaatteista. Niitä löytyy muutamakin, mutta tovin pohdittuani päädyin vanhaan kunnon munamekkoon omana luottokaverinani.

Acnen vuosia vanha, paksu, khakin-vai-minkä-epävärin-värinen, tuhtia puuvillaa oleva collegemekko ansaitsee luottovaatteen kunniamaininnan useammastakin syystä:

 • se on helppo pukea
 • se tuntuu mukavalta yllä
 • se ei piittaa pesuista ja pidoista
 • sitä ei tarvitse silittää
 • se päällä on rento meininki
 • se on ollut luotettava reissukaveri maailmalla

Munamekko-nimen mekkonen ei ole saanut mistään härskihommista, vaan muhkeasta mallistaan ja muodostaan. Se ei varsinaisesti imartele vartaloa, mutta se imartelee käyttäjäänsä: ei kiristä, ei purista edes kuuden ruokalajin jälkeen. Reissukaverina se tosiaan on ehdoton: lentokoneessa alle legginsit, ja yleensä Suomen oloja lämpimämmässä kohteessa huis-pois, ja paljaiden säärten kanssa toimii just yhtä kivasti -me ollaan Munamekon kanssa matkattu ainakin Pariisi, New York, Barcelona, Palma ja Tallinna yhdessä.

PS. Käyttökertoihinsa nähden Munamekko on ikuistettu kovin harvaan kuvaan, ja tämäkin on täällä blogissa jo aiemmin nähty -kun esittelin muita luottocollegemekkojani, jotka löytyvätten täältä.

muoti trendit
Kommentit (6)
 1. Tykkään!

  Itsellänikin ollut kauan etsinnässä sellainen luottomekko joka taipuu moneen. Pitää olla rento mutta siisti. Ei saa kiristää eikä puristaa muttei se päällä saa tuntua siltäkään että painoa olisi tullut yön aikana 10 kiloa lisää.

  Luulen että olen ehkä löytänyt sen oikean. Kesällä COSin alesta nappaamani musta edestä merinovillaa ja takaa silkkiä oleva mekko täyttää aika hyvin kaikki kriteerit ja se päällä viihtyy. Tutustumista on nyt pari kuukautta takana ja hyvältä vaikuttaa. Aika näyttää tuleeko siitä sitten se luottomekko. Monen mekon kanssa kun on käynyt niin että kaupassa kuvittelen sen olevan juuri se täydellinen yksilö mutta käyttä osoittaakin muuta.

  1. Kuvailit ihan täydellisesti luottomekon muut vaaditut ominaisuudet. Etenkin tuon kiloefektin silloin, jos aamulla TUNTUU, että kiloja on tullut yön aikana kymmenen lisää 😀

   COS:ilta on ”työluottomekkoni” muuten -sellainen meleeratun tyyppinen, munanmuotoinen sekin.. meni odotusaikana ja aiemmin, ja taas passaisi, jos töitä paiskisin. Harmi, että tuon mekko alkaa olla vähän nyppyinen, kun on hennompaa kangasta.

 2. Reetta/valkoisentalonreetta
  28.8.2014, 18:50

  Täydellinen munamekko!

  1. Hän on, kiitos 🙂 Ensin vierastin väriä, mutta nyt olen ihan tyytyväinen, että kaapissa on edes yksi ei musta/valkoinen/harmaa/tummansininen vaate 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *