Maailman huipulla

Lilou's Crush

Kävimme lomalla maailman korkeimmassa rakennuksessa, Burj Khalifassa. Olin aikaisemmilla reissuilla sitä ihaillut, kerran koetin saada kuvaakin upeasti ilta-aikaan valaistusta tornista, mutta meinasin muksahtaa selälleni, niin hankala oli yrittää saada koko komeutta kameran linssin sisään. Enkä onnistunutkaan. Ei ihme sinänsä, sillä rakennus on yli 828 m korkea. Käsittämätöntä -melkein kilometri pystysuoraan ylöspäin...

Tällä kertaa olin kaukaa viisas, ja ostin liput etukäteen. Hississä, kun kerrokset vain vilisivät silmissä, kävi hetkellinen perääntymisen halu mielessä. 124 kerrokseen noustiin alle minuutissa. Ihme kyllä, korvat eivät lukkiutuneet kyydissä.

Kun ylös päästiin, vastoin odotuksia ei ollenkaan huimannut. Olo oli epätodellinen -tuntui lähinnä siltä, että katselisi maisemia lentokoneesta, eikä mistään "talosta".

Vaikka näköalat täältä insinööri- ja rakennustaiteen mekasta olivat huimat, mielenkiintoisinta antia minusta oli paluumatkalla erilaisin pienoismallein ja dokumentein esitetty kuvaus siitä, miten tämä valtava rakennusurakka on hoidettu. Ei olisi kyllä meikäläistä saanit nosturinkoppiin esimerkiksi 140 kerroksen korkeuteen, ei sitten millään. 

Kaikenlaiseen rakennuspuuhaan sitä ihminen ryhtyykin.

Kommentit

Hullua... en tiedä olisinko pystynyt.... alastulo on usein se pahin :D

Hertta
Lilou's Crush

Hullua nimenomaan. Eihän tuossa ole järjen hiventäkään -ei rakentamisessa eikä visiteeraamisessa :D Onneksi ei ollut näköalahissi, ja onneksi ei tullut mieleen käydä pohtimaan mitä kävisi, jos hissi hajoisi!

Milla - Sukhimatot (Ei varmistettu) http://www.sukhimatot.com/blog

Jotenkin vähän sellainen olo, että upeista maisemista huolimatta korkeanpaikankammoisena en tuolla selviäisi... Mutta en varmasti malttaisi olla käymättä, jos Dubaissa olisin!

Tasaraita

Mekin mietittiin tuolla visiteeraamista silloin vuosi sitten, mutta korkeanpaikan kammoisena se tuntui jotenkin aika kauhealta ajatukselta. :D Nyt kun mainitsit, että tunne vastasi enemmän maisemien katselua lentokoneesta, voisin ehkä ensi kerralla mennäkin tuonne ylös.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.