Mikromökin mullistus ja kajastus kesästä

Lilou's Crush

Kylppärirempan lisäksi meillä on tänä keväänä toinenkin remppaponnistus. Mikromökkimme eli minipienen kesämajamme olisi tarkoitus lähes tuplata kokonsa. Mikä kuulostaa huomattavasti mahtipontisemmalta mullistukselta kuin onkaan... Viime kesänä maalattiin noin 70% sisäseinistä ja saatiin kalusteita paikalleen, mutta sitten loppui kesä ja valo ja remonttimahdollisuudet. Uudella ponnella siis tänä keväänä.

Kesäpesässämme on tällä hetkellä neliöitä noin kahdeksan, plus muutaman neliön terassi. Kyseessä on siis noin leikkimökin kokoinen pikku mökkerö, vailla niin minkäänlaisia mukavuuksia. 


Kesämajojen koko ja ulkoasu on oman möksämme alueella tarkasti määritely ja rajattu, ja haluamme perinnettä myös kunnioittaa. Maksimikoko mökille+terassille on 14 neliötä plus mahdollisuus hyödyntää 7 neliön pinta-alaa ulkokalusteille mökin välittömästä läheisyydestä. Laajennuksessa saadaksemme lisää sisätilaa joudumme siis luopumaan kivasta pikku terassistamme, mutta eipä se oikeastaan haittaa: nykyisen terassin edessä on söpö paljas kallio, jossa kelpaa paistatella päivää -jos muurahaisten ja amppareiden sekaan uskaltautuu, olivat viime kesänä punkkien lisäksi aivan kamala riesa nuo luonnonelikot!

Mistään mittavasta huvilaprojektista ei tosiaankaan ole kysymys. Kun toteutus on suoritettava kengännauhabudjetilla ja omasta hartiapankista tikistellen, kekseliäisyys on aikalailla koetuksella. Nyt pitäisi seuraavaksi ratkoa, miten saadaan työkalut toimimaan sähköttömällä mökillä, ja kuljetettua metritavarat kinttupolkuja pitkin -niin mökkiin sisään, kuin pieni määrä purkujätettä poispäin. Muovimatto lähtee ensimmäisenä, että mökillä alkaa taas henki kulkea. 

Kivaa tästä tulee! (Tai niin aion ainakin myydä projektia pikkuveljelle... hyssss!)

 

Kommentit

Mahla (Ei varmistettu)

Ihanaa, mökkijuttuja! Meillä on siirtolapuutarhamökki rakentumassa ja kaikki mökki-ihana (ruusunpunaiset lasit löytyy erittäin paksuin linssein) kiinnostaa. Muistanko oikein, suunnittelitteko kaminan hankkimista? Oletteko jo päätyneet johonkin malliin?

Hertta
Lilou's Crush

Oi kuulostaa täydelliseltä! Sielläpä vallan saa "kunnon" mökin rakennettua, kun tämä meidän on tosiaan maja, jos sitäkään. Mutta rakas yhtäkaikki.

Ihan oikein muistat: viime loppukesästä hankittiin käytetty kaasulämmitin, kun ei ennätetty kaminan laittoon. Meille tulee aikanaa liesikamina, joko Sissi tai Jätkä. myös Jotulin Jätkän näköistä on kehuttu. Lämpöähän nuo tuottavat kumpainenkin aivan yli oman tarpeen...

Mahla (Ei varmistettu)

No Sissiä ja Jätkää täälläkin harkitaan, suurin ongelma (mulle) on vaan se hormiputki, kun ovat niin samperin rumia ja paksuja siroon kaminaan verrattuna. Vaan pitäähän se turvallinen olla. Miksiköhän muuten esimerkiksi Briteissä nuo hormit ovat paljon ohuempia, palaakohan siellä tuli jotenkin viileämpänä...?

Jep, kyllä meille ihan kunnon mökkeröinen tulee parvineen kaikkineen. Mä aiheutan miehelle vatsahaavan tällä intoilullani. Mullahan on jo teeastiasto ja sohvatyynyt sinne. Ja möksästä on vasta runko olemassa. Hups!

Hertta
Lilou's Crush

Voi ymmärrän intoilun, nauti kuule sydämes kyllyydestä :) 

kurkkaapa sellainen instatili kuin villa saga -on kaverini kesämajan tili. Heillä nätti krominvärinen hormi. Iso, mutta nätti!

Mahla (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, seuraankin tuota tiliä jo:)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.