Miksi en noudata Curly Girl -metodia vaan Laiskan tytön kiharoita?

Nyt on kovassa nosteessa oleva Curly Girl -metodi, jota noudattamalla lähes mistä tahansa hiuksesta saa loihdittua esiin ”luonnonkiharat”noudattamalla sen pesu- hoito -kuivaus ja muotoilumetodia.

-Luonnonkiharat mainitsin hipsuissa siksi, että tosiaan lähes mistä tahansa hiustyypistä saa tällä metodilla kihartuvat tai laineikkaat ihan vain fyysisten seikkojen ja muotoilutuotteiden avulla. Hipsut luonnollisuuden ympärillä myös siksi, että omaan silmääni se purkkiarsenaali ja systeemi kaikkine käänteineen on aika kaukana siitä, mitä itse ajattelen luonnolliseksi kiharaksi. Mutta se ei vähennä lainkaan onnistumisen ilon seuraamisesta tullutta hyvää mieltä ja kauniiden hiusten ihailua omasta puolestani. En siis kritisoi metodin tuomaa onnea, on todella hienoa, että monet hankalien hiusten kanssa kamppailevat viimein näyttävät saavan täsmäapua!

Mikä se CG -metodi oikein on?

Yksinkertaistaen ja mutkia oikoen roimasti niille, jotka eivät tähän vielä ole törmänneet, CG metodissa vältetään tuotteissa silikoneja ja sulfaatteja, kosteutetaan ja ravitaan hiuksia, ei harjata eikä käytetä froteeta hiustenkuivaukseen, käytetään runsaasti geeliä tai vastaavaa muotoilutuotetta, ja pikkuhiljaa hius alkaa mennä kiharalle entistä enemmän ja paksummissa osissa ja voida paremmin. Pesuissa suositaan hiuksen huokoisuuden mukaan low poo-pesua tai co-washia, ei kunnon shampoojynssäystä.

Sanakirjan kanssa shampookaupoille?

Teknistä sanastoa on hurjasti. Final wash, joka tarkoittaa viimeistä pesua sulfaattipitoisella shampoolla ennen metodin pääsemistä täyteen vauhtiin. Ploppaus, joka tarkoittaa hiusten kuivaamista esimerkiksi vanhalla teepaidalla ne paidan sisään kääräisten. Psg eli pellavansiemengeeli, jota keitellään itse, cast, eli geelinkoppura tukka ynna muuta ynnä muuta. Aihe on kuin positiivinen kultti. YouTube on täynnä videoita, suomen FB-ryhmään vyöryy väkeä tuhansittain ja kymmenin tuhansin.

Itselläni olisi aikalailla täydellinen pää tähän systeemiin, täynnä karvaa, joka kaipaa kosteutta ja rakennepaikkausta -ja joka tälle metodille kiitollisesti taipuu kyllä kiharalle lähes ajatuksesta.  Kaivatut ”klumpsit” eli paksut kiharapötkelöt olisi todennäköisesti melko pienen ajan sisällä saavutettavissa.

Miksi en lähde Curly Girl -metodiin täysillä mukaan?

Asiassa on yksi-kaksi pikku muttaa:  omistamani purkkiarsenaali on jo muutenkin aivan riittävä, enkä voi hyvällä tahdollakaan perustella itselleni kaikkia niitä uusia hiustuotteita, joita metodi vaatisi hankkimaan, jos sitä alkaisin noudattamaan orjallisesti. Toinen syy on turhamaisuus: pidän siitä, että välillä voin suoristaa tukkaa, välillä kääntää sitä jos jonkinlaisille mutkille. Metodissa muotoiluraudat ovat pannassa, joten siksikään minusta ei täysveristä CG:tä saa tekemälläkään. Yksi syy siihen, että en vielä ole hurahtanut, on runsas tuotteiden käyttö, en vain yksinkertaisesti koe mukavana ajatuksena läträtä kourallisilla geeliä tai hoitoaineita. Saati että löytäisin aikaa pellavansiemengeelien keittoon ja rutiineihin juuri nyt tässä elämäntilanteessa. Kiva on kuitenkin kuvien muodossa seurata muiden hommia Facebookissa ja iloita onnistumisista!

Olen kuitenkin vaihtanut shampooni sulfaatittomaan ja silikonittomaan, ja todettava on, että jo se on tehnyt aikamoisia kurveja tukalleni, ilman CG:tä en ehkä olisi tätä tehnyt. Nämä epämääräiset kylppäri/vessakuvat näyttävät ilman muotoilutuotteita syntyneet kiharat, jotka ovat muodostuneet ihan vain vapaasti kuivuessaan. En siis väheksy tuotteiden valinnan vaikutusta, vaan siinä on juuri homman ydin. -Voin kertoa käyttämäni ”laiskan tytön kiharan” metodin myöhemmin.

Onko siellä kokeilijoita? Miten homma on toiminut, ja aiotteko jatkaa?

Kommentit (18)
 1. Katariina S
  9.5.2019, 14:56

  Minä lähdin kokeilemaan ja nyt eka viikko menossa. Final washin jälkeen meni hiukset niin takkuun, että jouduin leikkaamaan pahimmat lähes rastatakut saksilla :O Tein kaiken oikea oppisesti, mutta takku oli ja pysyi, vaikka selvittelin hoitoaineella lätrattyjä märkiä hiuksia ja vielä lisäsin hoitsikkaa. Ekalla kertaa jätin suosiolla sitten geelin laittamatta. Lisäsin vain jätettävän hoitoaineen. Parin päivän päästä pesin pelkällä hoitoaineella ja tilanne oli jo huomattavasti parempi. Edelleenkään en käyttänyt geeliä. Eilen jälleen pesin pelkällä hoitoaineella, selvittelin tuhdimmalla hoitoaineella ja kevyen laamapaita kuivatuksen jälkeen pieni määrä geeliä ja tötterö uudelleen päähän. Laamapaita on tähän aivan loistava, koska se on pehmeä ja pitkät hihat saa hyvit kiedottua pään ympärille.
  Aamulla raahauduin kauhulla katsomaan peilistä lopputulosta, mutta kappas vain, metodi taitaa alkaa toimia. Isohkoa kiharaa oli tullut esiin. Latvat ovat tosin edelleen niin kuivat, että taidan saksia ne itse hoitoaine kampausvaiheessa suihkussa ja katson, millainen vaikutus siitä tulee. Märkänä kammatessa pää alaspäin näkee hyvin ne kuivat latvaosuudet, jota ei edes hoitoaine enää korjaa. Kihartuvassa tukassahan on se hyvä puoli, että leikkauksen ei tarvitse olla ihan niin justiinsa pilkulleen, kun se vetää kiharaan joka tapauksessa, niin latvan ei tarvitse olla viivotin suora.
  Olen varmaan kuivattanut tukkani pilalle kuivashampoita suihkutellen, kun ne on olleet niin käteviä.
  Kuten sanoitkin, on kamalaa, että nykytuotteet jää nyt käyttämättä. Toisaalta niitä ei viitsi heittää poiskaan, kun ei tiedä kauan tämä innostus kestää 😀 Olen muutenkin helposti innostuvaa tyyppiä, mutta usein kaikki jää vain lyhytaikaisiksi kokeiluiksi, kunnes tulee taas jotain vielä kiinnostavampaa tilalle.

 2. Mä olen noudattanut tätä metodia väljästi ja tietämättäni jo pitkään 😊 Selvittelen hiukset suihkussa hoitoaineen avulla sormin, puristelen huuhtelun jälkeen isommat vedet käsin, sitten loput Aquisin hiuspyyhkeeseen. Sitten suihkutan hiuksiin proteiinisuihkeen ja kääräisen hiukset samaisen merkin turbaaniin. Aamulla vajaan tunnin aamutouhuilujen jälkeen hiukset ovat kuivuneet luonnollisille laineille, haen niihin jakauksen paikan kamman kärjellä ja homma on valmis 😊 Jos aamu on kiireisempi ja hiukset ehtivät olla turbaanissa vain puoli tuntia, riittää viileällä ilmalla minuutin föönaus samalla hiuksia sormilla nostellen. Turbaani nostaa hiukset päänahasta joten mitään diffuusoria ei tarvitse käyttää. Helppoa ja nopeaa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *