Minne mennä, mitä tehdä Savonlinnassa?

Lilou's Crush

Hoi Suomen kaunis Savonlinna!

Kotimaankiertueemme jatkuu, ja seuraavana on siis vuorossa Savonlinna. Vitsit miten mukavaa -olen käynyt kaupungissa vain kerran, vuosia sitten, joten jo on aikakin päivittää tiedot!

Suunnitelmissamme tällä aikuisten reissulla on Mozartin Ryöstö seraljista, eli menemme ekaa kertaa yhdessä oopperajuhliin katsomon puolelle. Työt ovat vieneet meitä molempia sinne aikaisemmin juuri juhlien aikaan, mutta itse olen päässyt vain harjoituksia seuraamaan. Nyt aion nauttia koko rahan edestä niin puvustuksesta, lavasteista kuin oopperatunnelmasta. 

Oopperan jälkeen, jos säät suosivat, illalla vietämme aikaa sattuneesta syystä Riihisaaressa Mustan Virran Panimobaarissa terassilla. Kaverit vinkkasivat mm. haukkaamaan muikut torilla ja lipomaan pehmiksen lippakioskilla, mutta mitäpä muuta kannattaa kokea ja tehdä Savonlinnassa? Syöminen on aina ihanaa, mutta muidenkin aistien virikkeet kiinnostaa kovasti.

Aikaa meillä on reilu vuorokausi, eli perjantaipäivästä lauantai-iltaan. Ainakin majoitus (kuvassa) näyttää idylliseltä -mies on tämän reissun pääarkkitehti, ja buukkasi meille kaverinsa vinkistä majoituksn Lomamokkilan aitasta. 

Kommentit

Tulkaa pyörähtämään Punkaharjulla, täällä Savonlinnan kauneimmassa osassa ;) Harjualueen poluilla voi ihastella kansallismaisemaa joko kävellen tai pyöräillen, tai vähintään autolla kannattaa huristella harjun läpi. Metsämuseo Lusto (www.lusto.fi) on hieno kohde sekä arkkitehtuuriltaan että sisällöltään. Hotelli Punkaharjua (www.hotellipunkaharju.fi) ei kannata jättää välistä jos ja kun täälläpäin liikkuu, vähintään kahvit kannattaa nauttia Suomen hienoimmalla terassilla.

Savonlinnan torilla kannattaa muikkujen lisäksi maistaa paikallista herkkua lörtsyä, jota löytyy monessa eri maussa. Yksi herkullisimmista kohteista Savonlinnassa on Kalliolinnan lettukahvila (https://lettukahvilakalliolinna.com), jossa on sekä ihana miljöö että taivaallinen tarjonta. 

Etenkin hyvällä säällä myös risteily Savonlinnan ympäristössä voisi olla kiva kokemus, satamasta lähtee useampiakin laivoja joista voi valita mieleisensä. Kaupunkihan on rakennettu saarille ja ympärillä on upea saaristo. Hyvällä tuurilla saattaa myös bongata norpan :) 

celine
journey

Jep, komppaan Miss A:ta, Hotelli Punkaharju on must, kahvillakin kaikkia aisteja hellitään. Muotikuu on kaupoista ihanin, samoin Olga Maria Design. Lettukahvila Kalliolinna on kerrassaan ihastuttava myös ja reitti sinne aivan ihana! Lossinranta Lodgen kahvila ja Kahvila Saima kivoja (ei yhtä ihania kuin Kalliolinna tosin). Kahvila-auto Nestorin kahvi on kaupungin parasta. Sillansuu lienee oikea paikka Mustan Virran jälkeen (ja eritoten oopperalaisten suosikki). 

Jonna (Ei varmistettu)

Teidän on päästävä näkemään Savonlinna ja ainutlaatuinen vesistö järveltä käsin! Matkustajasatamasta siis lyhyelle risteilylle kuten aiempi kommentoija ehdottikin. Lisäksi annan ääneni Kalliolinnan lettukahvilalle!

Ihanaa lomaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.