Mistä ihana, iso matto?

Lilou's Crush

Meillä on ollut yhteensä kolme kappaletta Elloksen "blogimatoksi" noussutta Tangier-mattoa. Kyseinen matto on jumalaisen pehmeä hankittaessa, ja Elloksen alekoodilla vielä suorastaan halpa. Meillä ongelmaksi on tullut se, että käyttö on materiaalille liian kovaa: norsulaumamme kulkureitillä oleva matto ei kertakaikkiaan kestä nättinä, vaan pinta menee linttaan. Katsokaa vain, miten ihanan pörheä matto oli vajaa vuosi sitten... E-oo-ennää. Makuuhuoneessa osittain sängyn alla homma toimii oikein hyvin, mutta avokeittiössä olkkarin rajamailla ei.

Nyt olen yrittänyt löytää kivaa, suurta (vähintään 200x300cm, mieluiten jopa suurempikin), pehmoista mattoa tilalle, sopuhintaan. Tuo sopuhinta on se ongelma: kaikki silmiin sattuneet iiiiihanat matot ovat reilusti yli budjetin. Tässä lapsiperheen sottavaiheessa en halua sijoittaa mattoon tonnia (tai tonneja, sus siunakkoon!) vaan korkeintaan muutamia satasia. Toki laatu ja hinta yleensä kulkevat käsi kädessä, sen ymmärrän, mutta olen ihan varma, että kivan maton saa asetetulla budjetilla, kun vain tietäisi, mistä etsiä! 

Olen miettinyt juuttimattoa, jollainen meillä on eteisessä, ja tuossa ylläolevassa kuvassa veljelläni vanhan kodin lattialla. Matto on yllättävän pehmeä, mutta roskaa edelleen vuoden aktiivisen imuroinnin jälkeen kiusallisen paljon. Tai ei tuo ole kuin henkinen kiusa imurin käyttäjälle, sillä roska pysyy kyllä kiltisti maton alla -yllättääkseen aina rullaajan määrällään. Sen lisäksi olen kuullut, että ilman suojaa matto hioo altaan parketti/lautalattian samean mattaiseksi. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että se valmistumisen jälkeen tyypillisesti kuivatetaan hiekalla, ja tokihan pikku jyväset menevät maton syövereihin. Sinänsä lattiamme ei ole kunnoltaan ylpeyden aihe, etenkään olkkarissa, mutta eipä sitä silti viitsisi enempää turmella.

Toinen, mitä mietin on matto ruokapöydän alle. Samanlaiset matot molemmissa aikaansaisi aika äkkiä tunkkaisen vaikutelman (siis jos kyseessä olisi tuo juuttimatto) ja erilaiset, voi plah, miksi mieleeni tulee nyt ainoastaan jokin itämaisen maton henkinen viritys, mitä en nyt tällä haavaa kuitenkaan halua. Makuasioitahan nämä.

Onpas nyt hankalaa, kerrassaan. Yksi matto, for goodness' sake, ei sentään avaruusasema!

Kommentit

Piipo79

Jos aito villamatto miellyttää silmää niin suosittelen kyllä satsaamaan siihen sen tonnien summan, aito villa hylkii likaa ja on helppo pitää puhtaana. Käytettynäkin saa yllättävän edullisesti (500€+) villamattoja, esim huutokaupoista. Meillä lastenhuoneeseen hankittiin miehen työpaikalta toimarin huoneen vanha matto sopuhintaan, pesetys taisi kustantaa 200x300 matolle reilun satasen.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meillä mietittiin olohuoneen mattoa koiratalouteen melko samoilla kriteereillä ja varsinkin hinta, koska koirien kanssa on aina riski, että sattuu joku vahinko ja koko matto on pilalla. Kriteereihin sopi Linie Designin Asko Mixed 2x3 metrisenä ja ollaan oltu tyytyväisiä. Hinta villamatoksi edullinen, ihanan paksu ja pehmeä ilman nukkaa tms., jolloin sen linttaantuminen ei tee matosta nuhjuisen näköistä. Myös muutamat koiranoksennukset tullut siitä pyyhittyä ja lähteneet ongelmitta. Meillä myös tuo mixed on värinä ihan ehdoton, koska siinä ei koirankarvat yms. näy. Keittössä on musta-valko-raidallinen matto ja se on ihan mahdoton. Jonkinlainen blogi-matto tuokin kai jossain vaiheessa oli, mutta siis lähinnä vinkkinä, että kannattaa tsekata Linie Designin valikoima :). Onnea maton etsintään!

Sara

Sanna M (Ei varmistettu)

Meillä on tämmöinen iso mintunvihreä villamatto olkkarissa, myös kovassa käytössä! Se on pysynyt jo kaksi vuotta tosi hyvänä, ei ole tarvinut edes pestä (!).
https://www.rugvista.fi/matot/yksivariset?subcategory=kilim

Elinakoo1 (Ei varmistettu)

Ooh mitä ihania villamattoja, eikä edes kalliita! Olin tulossa suosittamaan Ikean hieman vastaavaa villamattoa. Villa on loistava materiaali! Mutta tässähän tämä tuli paljon monipuolisemman linkin kera :)

Annal (Ei varmistettu)

Meillä on VM-carpetin nukkamatto valkoisena. On lapsiperheessa pysynyt tosi hyvänä ja tahratkin on saanut hangattua pois. Matto on hankittu viitisen vuotta sitten.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla oli ennen koirallista elämää olohuoneen mattona Askosta ostettu Kaiku-niminen villamatto, koko 200*300, värikkään raidallisena. Aivan ihana ja helppohoitoinen matto, mutta ei erityisen pehmeä saati upottava. Pitkäkarvaisen koiran kanssa tuo matto oli mahdoton, joten siirsin sen sängyn alle ja ostin olohuoneeseen Ikeasta kaksi korkeanukkaista 170*240 kokoista mattoa vierekkäin. Huopaliukuesteet alle ja toimii hyvin. Hintakaan ei ole paha tai ei ainakaan harmita koiran oksut matolla yhtä pahasti kuin kalliilla villamatolla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sopuhintainen ja ihanan pehmeä matto: Fakse, Ikeasta (http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/70322115/). Koko on kylläkin 200x250, mutta laita kaksi vierekkäin, jos mahtuu. Meillä ollut käytössä olohuoneessa vuoden verran ja ollaan tosi tyytyväisiä. Kestää leikkiä ja kulkemista hyvin. Luonnossa kuvio on paljon vaaleampi, kuten viimeisestä kuvasta näkyy.

Tinni
Still Leben

Hei! Tsekkaapas Virolainen Narma! Kestäviä, kauniita ja edullisia :) http://www.narma.ee/en

Heidän Viki-matto taitaa olla se virolaisten blogi-matto http://www.narma.ee/collection/viki-t71

:) WoolWeave on myös ihana!

aino123 (Ei varmistettu)

Svaneforsilla on tosi kivoja mattoja, löytyy 200x300 senttisiä. Lisäksi Jotexin valikoima kannattaa tarkistaa. Itselläkin tosin Tanger-lattialla ja jotain kevyempää haluaisin nyt ainakin kesäksi tilalle.

IMS (Ei varmistettu)

Minä ostaisin suuren maton käytettynä, parhaiten niitä löytää huutokaupasta.
Minulla on aito, suuri, itämainen matto ja huusin sen huutokaupasta. Suosittelen sellaista, jolla löytyy kuljetuspalvelu. Tanskalaiset ja hollantilaiset ovat mielestäni parhaita.
Bukowski on jo niin nähty. Ja tuntuu vähän epäluotettavalta, etenkin kun lukee näistä taideväärennöksistä

Jhnna (Ei varmistettu)

Suosittelen nettokauppa Carpet Vistaa. Olen ostanut meille sieltä jo kolme mattoa. On monia tyylejä ja hintaluokkia, kannattaa katsoa myös ns. kakkoslaatu. Kokoja pystyy etsimään lähes senttien tarkkuudella ja standardimittoja suurempia löytyy myös hyvin, meillä esim. 2,5 x 3,5 m. Toimitus nopeaa ja sujuvaa.

Liikkeistä suosittelen katsomaan Cobellon.

Kommentoi