Mistä ihana, iso matto?

p9254694.jpg

Meillä on ollut yhteensä kolme kappaletta Elloksen ”blogimatoksi” noussutta Tangier-mattoa. Kyseinen matto on jumalaisen pehmeä hankittaessa, ja Elloksen alekoodilla vielä suorastaan halpa. Meillä ongelmaksi on tullut se, että käyttö on materiaalille liian kovaa: norsulaumamme kulkureitillä oleva matto ei kertakaikkiaan kestä nättinä, vaan pinta menee linttaan. Katsokaa vain, miten ihanan pörheä matto oli vajaa vuosi sitten… E-oo-ennää. Makuuhuoneessa osittain sängyn alla homma toimii oikein hyvin, mutta avokeittiössä olkkarin rajamailla ei.

Nyt olen yrittänyt löytää kivaa, suurta (vähintään 200x300cm, mieluiten jopa suurempikin), pehmoista mattoa tilalle, sopuhintaan. Tuo sopuhinta on se ongelma: kaikki silmiin sattuneet iiiiihanat matot ovat reilusti yli budjetin. Tässä lapsiperheen sottavaiheessa en halua sijoittaa mattoon tonnia (tai tonneja, sus siunakkoon!) vaan korkeintaan muutamia satasia. Toki laatu ja hinta yleensä kulkevat käsi kädessä, sen ymmärrän, mutta olen ihan varma, että kivan maton saa asetetulla budjetilla, kun vain tietäisi, mistä etsiä! 

pb300152.jpg

Olen miettinyt juuttimattoa, jollainen meillä on eteisessä, ja tuossa ylläolevassa kuvassa veljelläni vanhan kodin lattialla. Matto on yllättävän pehmeä, mutta roskaa edelleen vuoden aktiivisen imuroinnin jälkeen kiusallisen paljon. Tai ei tuo ole kuin henkinen kiusa imurin käyttäjälle, sillä roska pysyy kyllä kiltisti maton alla -yllättääkseen aina rullaajan määrällään. Sen lisäksi olen kuullut, että ilman suojaa matto hioo altaan parketti/lautalattian samean mattaiseksi. Tämä ilmeisesti johtuu siitä, että se valmistumisen jälkeen tyypillisesti kuivatetaan hiekalla, ja tokihan pikku jyväset menevät maton syövereihin. Sinänsä lattiamme ei ole kunnoltaan ylpeyden aihe, etenkään olkkarissa, mutta eipä sitä silti viitsisi enempää turmella.

lohals-kilim-gladko-takan-naturalen-tsvyat-2.jpg

Toinen, mitä mietin on matto ruokapöydän alle. Samanlaiset matot molemmissa aikaansaisi aika äkkiä tunkkaisen vaikutelman (siis jos kyseessä olisi tuo juuttimatto) ja erilaiset, voi plah, miksi mieleeni tulee nyt ainoastaan jokin itämaisen maton henkinen viritys, mitä en nyt tällä haavaa kuitenkaan halua. Makuasioitahan nämä.

Onpas nyt hankalaa, kerrassaan. Yksi matto, for goodness’ sake, ei sentään avaruusasema!

Kommentit (11)
  1. Suosittelen nettokauppa Carpet Vistaa. Olen ostanut meille sieltä jo kolme mattoa. On monia tyylejä ja hintaluokkia, kannattaa katsoa myös ns. kakkoslaatu. Kokoja pystyy etsimään lähes senttien tarkkuudella ja standardimittoja suurempia löytyy myös hyvin, meillä esim. 2,5 x 3,5 m. Toimitus nopeaa ja sujuvaa.

    Liikkeistä suosittelen katsomaan Cobellon.

  2. Minä ostaisin suuren maton käytettynä, parhaiten niitä löytää huutokaupasta.
    Minulla on aito, suuri, itämainen matto ja huusin sen huutokaupasta. Suosittelen sellaista, jolla löytyy kuljetuspalvelu. Tanskalaiset ja hollantilaiset ovat mielestäni parhaita.
    Bukowski on jo niin nähty. Ja tuntuu vähän epäluotettavalta, etenkin kun lukee näistä taideväärennöksistä

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *