Mökkiremontti: lattian laittoa

Lilou's Crush

Mökkihommissa ollaan päästy nyt yhteen lempiasiaani: lattian laittoon. Se on minusta aina remontin merkittävin vaihe -mikään ei tunnu tekevän tilasta niin nopeasti omanlaistaan, kuin lattian kunnostus. Ja ihmehän tuo ei ole, kyseessä suurin ja näkyvin pinta (kattoon harvemmin tuijotellaan yhtä paljoa.

Meillä paljastui kuuskytluvun lastulevyn alta upea, leveä raakalankku. Hetken selvittelimme sen kunnostusta paraatikäyttöön, mutta koska lankut ovat naulatut miljoonalla pitkällä naulalla läpikotaisin, vaatisivat merkittävän hionnan tasoittuakseen jalalle sopivaksi että törpöttäin kittiä (eikä lopputuloksesta ole takuita), päädyimme vähän haikeina järkiratkaisuun ja pysymään alkuperäisessä plänissä. Myöskään lisäeristys ei rossipohjaisessa mökissä ole haitaksi, kun ilmat viilenevät taas. 

Aivan mahtava juttu oli, että lankut, pahvi ja lastulevy olivat aivan rutikuivat! Ehkä eniten olin pelännyt jotakin pehmeää ja mädännyttä löytyväksi, mutta ei, kunnossa oli. Ainoastaan pikkiriikkisessä alueessa oli hiukan kylmillään talvehtineen mökin ilmastointiaukonkondenssivedestä tullutta nihkeyttä. Kokonaisuus sai kuitenkin ehdottomasti papukaijamerkin.

Tänään valmistui parin neliön verran lattiaa, sillä alkuvaihe vaati tarkkaa suunnittelua ja mittaamista. Vanha mökki ei koskaan ole suorista suorin, ja lisäksi salainen lattiakellari aka kaljavarasto vaatii askartelua uudelta lattialta. Huomenna pitäisi  tulla tupa valmiiksi, ja sitten pääsen ensi viikonloppuna ehkä jo käsittelyhommiin sen osalta.

Ihan on nyt veto veks, raitisilmamyrkytyksenkin taisin samalla saada :)

Kommentit

Johanna H (Ei varmistettu) https://puolenhehtaarinmetsanmokki.wordpress.com/

Hyvä että ikäviä ylläreitä ei lattian alta paljastunut! Ehkä olet kertonutkin, mutta minkälaisen käsittelyn olitte suunnitelleet lattiaan laittaa?

Hertta
Lilou's Crush

Ensi viikonloppuna olisi vuorossa lipeöinti! Kertaalleen ajattelin laittaa lipeän ja sitten öljyä päälle. Öljyn vaaleusasteen kanssa vähän vielä pähkäilen :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.