Mökkiremontti: rengaskaivon kunnostus ja vesitestin tulokset

Viime kesänä tehtiin suuri investointi mökkiin, ainakin meidän budjettiin nähden, ja kunnostettiin vanha rengaskaivo. Kunnostuksen yhteydessä ilmeni, että kaivo on alkujaan rakennettu väärin, ja kunnostus ei välttämättä siksi onnistuisi. Mutta niin vain saivat homman toimimaan, ja heinäkuussa tontilla nökötti uusittu kaivo, josta nousi pumpulla vettä vanhan keppi ja sanko- systeemin sijaan.

Viime kesä oli kuitenkin  niin kuuma ja kuiva, että uposesta kaivosta loppui vesi -sitä oli vain muutama hassu sentti suodatinhiekan päällä. Vesinäytteen otto jäi siis tälle kesälle. Heti ensimmäisen mökkiyön yhteydessä mies otti näytteen ja toimitti sen aamulla laitokselle tutkittavaksi. Tuloksia luvattiin muutamassa viikossa.  Tänä vuonna vesi on hyvin keltaista, ei tosiaankaan raikkaimman mahdollisen näköistä, joten suhtauduin pienellä varauksella sen kelpoisuuteen.  Mutta niin vain tänään saatiin ”puhtaat paperit” -tuo pieni ja matala kaivomme onkin oikea onnenlähde ja  tuottaa täysin juomakelpoista vettä!

Väristä johtuen noudamme  sellaisenaan juotavaksi tarkoitetun veden tonkalla VPK:lta kuten tähänkin saakka, mutta kylläpä tämä helpottaa muuten kaikkea elämää ja vapauttaa kummasti veden säännöstelystä. -Olettaen, että tänä vuonna vettä riittää paremmin.

Söpön ”koirankoppikaivon” sijaan pihan nurkassa nököttää nyt massiivinen betonihäkkyrä, mutta siitä viis, sisältö on tärkein!

PS. Tässä ensimmäinen kaivon kunnostukseen liittynyt juttu.

koti remontointi
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *