Muina fakiireina

IMG_1690.jpg

Siinä loppuu touhotus tehokkaasti, kun jalan alla käy rusahdus, ja umpilaho parvekelaudoitus murtuu alta. Joku älykäs (tälle on varmasti jokin fiini selitys, kuten että ruuvinkannat ei jää näkyviin tms) on koonnut aikanaan parvekeritelikön siten, että ruuvit on ruuvattu altapäin, ja tuo hirveä hökötys rusahti suoraan kantapääni sisään!

Näky oli sen mukainen, että ymmärsi tällainen hitaammallakin käyvä, että jäykkäkouristusrokotteen olisi hyvä varmuuden vuoksi olla voimassa. Se sama tahma-aivo ei kuitenkaan muistanut, onko rokote otettu edellisen kerran Kiinan kiertomatkalle reilu kymmenen vuotta sitten, sen jälkeen jossain haaverin yhteydessä vai koska lie. Pahus.

Varmistin rokotustarpeen vielä Meedocista, ja pirautin sen jälkeen lähimmälle lääkäriasemalle, että olisin saanut hoidettua piikittelyn pois päiväjärjestyksestä. Mitä vielä: yhdelläkään pk-seudun yksityisellä lääkäriasemallä ei ole tällä hetkellä tetanusrokotetta varastossa. Kesä on selvästi kommelluksikasta aikaa. Julkisella puolella rokotetta kuitenkin on, ja sinne ohjasivat menemään seuraavana päivänä.

IMG_1699.jpg

Polkaisin aamulla vanhaan tuttuun Viiskulmaan varaamaan terkkari-aikaa (olin siellä nopsemmin itse paikan päällä kuin takaisinsoittopalvelu ennätti minulle). Sain ajan päivystävältä terkkarilta jo reilun tunnin päähän, ja siinä välissä poljin ees taas Viiskulmasta Töölöön, sieltä Kamppiin, taas Töölöön ja takaisin Viiskulmaan kuin heikkopäinen, mutta sainpa asiat hoidettua samalla reissulla.

Terveyskeskuksessa tuikattiin piikki olkapäähän ja sain ohjeeksi jalkapohjan seurantaa, että ei tulehdu. Pienellä selvisin. Julkinen terveydenhuolto toimi sutjakasti ja mukavasti, sain samalla hyviä vinkkejä myös harkitsemaani punkkirokotteeseen.

Tämä lyhyt juttu olkoon vain etäinen muistutus, että rokotteet kannattaa pitää tallessa -onneksi ne nykyään tallentuvat tuonne Oma Kanta -palveluun, sillä en omia tietojani saanut edes soittamalla siihen terveyskeskukseen, jossa muistin useita rokotuksia aikanaan laitetun. Hukku mikä hukku.

Mutta hei! Yksi Hukku-asia löytyi! Vanhan kotimme uudet asukkaat olivat löytäneet lenkkarini. Niinkin epäloogisesta paikasta, kuin eteisen kenkäkaapista. Jep, juuri siitä samasta kaapista, jonka mies vannoi katsoneensa ja tyhjäksi todenneensa…

 

Kommentit (1)
  1. Huh, huh! Loistojuttu, että meni säikähdyksellä ja piikitys hoitui julkisella sukkelaan. Multa löytyy vielä sellainen paperinen rokotukset minipikkubooklet, jonne terkat sun muut on kirjannut annetut rokotukset vuosien saatossa. Sattuu olemaan vielä englanninkielisenä, joten on ollut tosi näppärä maailmalla pyörimisvuosina 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *